rkz

56 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)
Laatuarvostelija: Saanut eniten +ääniä

Blogi

Arvostelut (55)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Fornitaly pizzaa

Huikeat pizzat. Olen nyt viitisen kertaa noutanut täältä pizzoja ja ollut joka kerta erittäin tyytyväinen. Pohjan rapeus ja tuntuma on miellyttävä ja käytetyt ainekset ovat olleet aina maukkaita ja maistuvia. Suosikkikänkyt diavola ja fantastica. Kannattaa käydä kokeilemassa paikkaa!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 04.03.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Sori Taproom amerikkalaista, panimo

Luokaton bulled pork hampurilainen. Vietin myöhäistä lauantai-iltaa ravintolassa pääasiassa oluita nauttien. Oluiden välissä tuli nälkä ja päätin tilata listalta löytyvän "Pulled pork burger with crispy kale" hampurilaisen. Hampurilainen oli ehkä surkein, jonka olen ikinä missään koskaan syönyt. Vetinen puolilämmin lihamössö oli paperitaskun pohjakulmassa ja leipien välissä oli käytännössä pelkästään parsakaalilta maistuvaa lehtikaalta (tämäkin kummallinen makukombinaatio). Hetken ruokailun jälkeen paperitaskun pohja petti ja vetinen löllö aines lotjahti tarjottimelle. Kaikissa burgerin perusosa-alueissa oli epäonnistuttu täydellisesti, lihamössönkin ollessa mautonta ja läskistä.

Ilman järjetöntä nälkää burgeri olisi jäänyt syömättä. En keksi mitään järjellistä syytä, miksi ostaisin täältä enää ikinä ruokaa.

Onneksi ravintolasta saa hyviä oluita.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 26.02.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Street Gastro street food

Härkäleipää testaamassa. Tilasin härkäleivän ja lisuukkeeksi perunat. Pakko myöntää, että paikan maineen vuoksi sille oli jonkin verran myös odotuksia. Terassilla oli mukava auringossa odotella ja leipä tulikin hetken päästä hyvän palvelun kera pöytään.

Härkäleipä oli kuitenkin suuri pettymys. Ilmeisesti joko leivät olivat kostuneet valmistuksessa tai sitten välissä ollut marinoitu liha oli ollut niin vetistä, että koko annos oli yhtä ja samaa leipä-lihamössöä. Leipä oli mennyt niin velliksi, että sormet upposivat leivän läpi lisukkseisiin paperikuorenkin läpi. Nälkä vei kuitenkin voiton ja annos tuli syötyä. Lisukkeena olleet pari pientä perunaa olivat ihan OK.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 26.07.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Med Life Pizzeria perheravintola, pizzeria

Frisbeegolf-kisojen välitaukoruokailuksi valikoitui randomilla med-life. Tilasin Kokin special -pizzan, jossa oli ananasta, kinkkua, salamia ja aurajuustoa. Aurajuusto ei maistunut lainkaan, salami maistui vain vahvalle suolalle ja kinkku oli surkeaa suikaletavaraa. Pohjan tomaattikastike ei maistunut millekään samoin paksuhko pohja. Palvelu oli ihan hyvää, vaikkakin pizzojen tuomisissa oli kokoajan sekaannusta porukan määrän vuoksi.

Pizza oli sen verran huonoa, etten edes sinnikkyydellä saanut vikaa slaissia säästömielessä vedettyä naamariin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 25.07.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Don Angelo italialaista

Suolattua evästä. Päätin lähteä kokeilemaan silkasta mielenkiinnosta italialaistyyppistä lounasruokaa. Paikalle saavuttuani tilasin lounasmenussa olevan Pizza Ochie Di Buen (kinkkua, kananmunaa, tomaattikastiketta ja juustoa). Pizzaa odotellessa nappasin salaattihyllyltä sienisalaattia ja pizzapohjan näköisiä leipiä. Salaatti ja leipä olivat oudosti miltei tönkkösuolattuja, joten nestettä meni rutkasti niitä syödessä. Ajattelin, että kuulunee asiaan.

Hetken odottelun jälkeen saapui pizza. Pizzan ulkoasu ei kyllä näyttänyt mitenkään erityisen hehkeältä, mutta en antanut sen häiritä, joten upotin ruokailuvälineet lättyyn. Tomaattikastike ja juusto olivat täysin mauttomia ja pohja oli jätetty paksuksi. Pohjan koostumuksesta kertonee se, että kun pizzaslaissin taittoi kädessä, niin pohja rusahti taitoskohdalta naksahtaen poikki. Kinkkukaan ei maistunut yhtään miltään muulta kuin suolalta, ja suolaisuutta pizzassa nimenomaan riitti. Erikoisinta makuelämyksestä teki se, että keskellä ollut kananmuna maistui kaikkein eniten, ja kaikkihan tietävät ettei kananmunassakaan ole hirveästi makua. Koko makuelämyksen "kruunasi" outo oreganon ja mintun makea yhdistelmä, joka ei toiminut mauttomaan suolajauhopommin kanssa lainkaan.

Kokonaisuudessaan pizza salaatteineen oli todella heikko esitys ja tämä kaikki vielä reilusti ylihintaan, joten en näe mitään syytä, miksi tänne kannattaisi tulla syömään. Ainakaan pizzaa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 05.09.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Memphis Hesari burgerravintola

Keskinkertaista ketjuburgeia ravintolalautaselta. Syö Helsinki! -päivän kirvoittamana päätettiin käydä testaamassa Hesarin Memphis. Tunkua tietenkin oli, mutta ei se mitään. Tilaukset sujuivat mukavasti ja tilattiin molemmat "Syö"-teema ateriat: lohta lohkoilla sekä burger-ateria, jotka löytyvät myös ala carte-listalta.

Burgeriateria oli todellinen pettymys. Mistä tahansa nakkikioskiltakin saa tilattua maukkaamman setin puoleen hintaan. Salaatit olivat lentäneet suurimmilta osin burgerin ohi lautaselle ja pihvi oli tosi heikkoa tavaraa. Ranskiksista myös osa oli puolikypsiä. Lohi taas oli ihan perustavaraa ilman mitään erikoismainintaa. Ruoan jälkeen oli pakko mainita, ettei ateria ollut ihan sitä tasoa, mitä siltä ravintolaperiaatteella odotettiin. Tarjoilijalle oli pakko nostaa hattua asiallisesta kommentistaan:"No mitäpä 10 eurolla voisi muuta odottaakaan". Hymyilytti, mutta ulos kävellessä selän takana sulkeutunut ovi pysyy allekirjoittaneella nyt jatkossa takuu varmasti kiinni. Ei jatkoon.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 06.10.2013
Arvosana: 4

Ravintola: El Karim egyptiläistä ja pizzaa

Mielenkiintoinen ja oikeasti aidolta tuntuva etnistä ruokaa tarjoava ravintola. Paikka oli herättänyt eat.fi -sivuilla mielipiteitä niin vahvasti suuntaan ja toiseen, että paikka oli pakko käydä testaamassa. Oven avattua perjantai-iltana ensimmäisenä tuli vastaan savumainen usva, joka tuli keittiöstä. Ensimmäinen reaktio tähän oli se, että täällähän tehdään oikeasti ruokaa. Sen jälkeen havaitsin, että ompas vähän tilaa ihmispaljouden vuoksi, mutta onneksi löytyi sentään kaksi penkkiä ja tyhjä pöytä ruokailuamme varten.

Tilasimme falafelin ranskiksilla ja tulisen härkäpadan. Härkäpataa tilatessamme ystävällinen ja rempseä ravintolanpitäjä ja kokki tuumasi, että onnistuu, mutta se vie noin puoli tuntia aikaa. Mikäpä siinä, nyt on tultu syömään mielenkiintoista ruokaa, joten ei haitannut.

Ruokia odotellessamme saimme ruokajuomat nopsasti ja siinä ehti sitten samalla seurailla muita asiakkaita sekä kokin työskentelyä. Paikalla kävi muutamia ihmisiä kysymässä ruoasta, mutta kokki sanoi että uunit ovat täynnä, että mikäli vain käy, niin tietyn ajan kuluttua he voivat alkaa valmistamaan muita ruokia. Samalla hän ystävällisesti mainitsi, että täällä tehdään ruokaa ja hyvän ruoan valmistaminen vie myös hetken aikaa. Aika moni kyselleistä kääntyi tiskillä ympäri ja poistui ravintolasta. Itseä moinen huvitti. Ruoat olivat erittäin hyviä ja palvelu todella huolehtivaista. Tuntui sekä ruokaa odotellessa ja sitä syödessä, että tässähän kävi ihan pienellä ulkomaanmatkalla. Kaiken puolin mahtava kokemus ja voinkin sanoa, että mikäli haluaa kokea jotain aitoa ja valtavirrasta poikkeavaa tunnelmaa, niin tänne kannattaa suunnata! Tulen varmasti käymään täällä myös uudelleen!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 23.09.2012
Arvosana: 3

Ravintola: Dylan lounasta ja brunssia

Olisse hyvvää vai hyvvää. Ei siinä poka mikhään otima ja lähimä testihmään, ko olima kuulu hyyää juttua että Pitäjänmäessäki on ollu ruuat vimisen pääle. Noh päästiin porstuhhaan ja otima tarjottimet kouhriin niin alko se ihmettely, mihissuunthaan tässä pittää mennä ja mitä nyt niinkö saapii ottaa ja mitä ei. Hetken siinä ko arvothiin niin tuumima, että son parempi ottaa vain veet lasseihin ja lyä voit leivän pääle ja liikkua kassale kyshyyn ja makshaan.

Noh kassalahan se selvisi. Jovain met otima pekingin härkää luomuriisilä, se kuulosti niinkö kaloripithoisuuen vuoksi paremmalta ko nenäburgeri, eikä hintakhaan ollu pahakhaan ko miettii että se salaattilaari oli jäätävän monipuolinen. Siispä rahat tiskiin ja salaattilinjastole. Voi jeesus että on poka valinnanvarraa ja on poka semmosia salaatteja ettet ole poka elläessästi nähny, mutta ei sole poka mikhään, ne maut on viimisen pääle kohilhaan. Otima melko monesta laarista ja kyllä siinä herkutelthiin härkiä odotellessa.

Noh sitte ne häräkki tuli. Met poka yllätyimä täysin. Ruoka näytti aluksi aivan siltä, että nyt on lyöty lihasuikahleet ristiin riisin pääle ja tittirii. Eipä se niin vain ollukhaan, makua oliki reilusti ja ruoka oli viimisen pääle hyyää. Piti niinkö välilä miettiä, että oos se poka tosi. Olihan se. Ruoka hujahti salaatin kanssa naamahriin, ko tyhjää vain ja siinä mietimä että otamako kahvikki. Haima kahvit ja otima pääle, ko ilmatheeksi kuuluki, kunnon suklaakakut. Ja olihan ne kyllä tosihaanki hyvät, oli niinkö ajatuksela tehyt, että joku pian saattas nauttiakki näistä.

Se miksi mie pistinki näin rohki persoonallisen arvostelun johtuu siittä, että paikkaki on persoonallinen. Sie voit lyä vaikka ruokalevole etheisseen sängyle, eppoka varhmaan ole aikasemmin semmosta ylellisyyttä nähny. Kannattaa ehottomasti käyä. Harmi, että Helsingissä on vain niin vähän persoonallisia paikkoja, pois lukien Dylanit.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 06.11.2013
Arvosana: -4

Ravintola: ISS Sundax henkilöstoravintola lounasruokala

Lounasruokaa Laippatieltä. Muutaman kerran täällä käyneenä on sanottava, että ruoka on pääasiassa suomalaista, mutta välillä voi myös olla ainakin ulkomaalaisin nimin varustettuja ruokia. Ne eivät kyllä hyvinkään usein muistuta noita ulkomaanserkkuja mitenkään muuten, kuin nimellisesti. Makua annoksissa ei juuri ole ja ruoan laatu vaihtelee todella paljon.

Tällä kertaa vieraillessani tilanne oli edellä mainitun kaltainen. Salaattivalinnat olivat erittäin simppelit. joten annos vihreitä salaatinlehtiä ja tomaatinpalasia toimivat alkupalana. Ruokavaihtoehtona oli onneksi pyttipannua paistetun kananmunan kera, joka toimi ja oli erittäin hyvää. Salaattipuoli voisi olla monipuolisempi, mutta ruoalla sai nälän pois. Hintaa on kuitenkin aivan liikaa, kun vertaa mitä lähiympäristön muista ravintoloista samoilla euroilla saa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 7€ Lisätty: 03.11.2013
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Thalassa kreikkalainen

Kreikkalaista Herttoniemestä. Päätimme, että lähdetäänpä nyt syömään isommalla kaavalla hyvää ruokaa. Ruoka oli ihan OK, mutta isosta kaavasta huolimatta ruoasta jäi iso nälkä.

Aloitimme ruokailusession tilaamalla alkuruoiksi Pikilian ja Ouzo Mezen. Listalla alkupalat näyttivät runsailta niin kuvauksensa, kuin hintansakin puolesta, mutta käytännössä lautaselta löytyi menussa listattuja aineksia hyvin pieni suupalallinen kutakin. Alkupalat olivat kuitenkin maukkaita, joten ne hulahtivatkin nopeasti kurkusta alas, vaikkakaan eivät olleet mitenkään hintansa väärtejä.

Seuraavaksi siirryttiin sitten pääruokiin. Tsipoura Sharas Ladolemono eli tuttavallisemmen grillattu ahven oli näyttävän näköinen ateria. Kokonainen kala yrittperunoiden kera. Ahvenateria oli hyvää, muttei niin hyvää, että lähtisin sitä ylistäen mainostamaan. Kokemus oli kalaa paljon syövänä ja tehneenä lähinnä "jaha, tulipa testattua.". Toisena pääruokana oli Souvlaki Mosharisio eli naudanlihavarras vihanneksien ja yrttiperunoiden kera. Kyllä, et lukenut väärin "naudanlihavarras", sillä lihaa todellakin oli ehkä kahden etusormen verran ja perunoita sitten neljän etusormen edestä. Ruoan jälkeen miltei tyhjässä ravintolassa sai elehtiä pitkään, ennen kuin lasku saatiin pöytään. 65 euroa tiskiin ja vatsa kurnien pois. Taidan etsiä ensi kerralla toisen kreikkalaisen ravintolan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 65€ Lisätty: 22.09.2013
Arvosana: 2


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit