Suljettu nyt

Fornitaly

pizzaa
Arvosana 4.8 / 5

Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen

Arvostelut (21)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Huikeat pizzat. Olen nyt viitisen kertaa noutanut täältä pizzoja ja ollut joka kerta erittäin tyytyväinen. Pohjan rapeus ja tuntuma on miellyttävä ja käytetyt ainekset ovat olleet aina maukkaita ja maistuvia. Suosikkikänkyt diavola ja fantastica. Kannattaa käydä kokeilemassa paikkaa!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 04.03.2017
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 28.08.2016
Arvosana: 0

Yksinkertaisesti parasta pizzaa, Kaikki maut kohdillaan. Palvelu ystävällistä ja arvioitu odotusaikakin oli kohtuullinen (15-20 min).

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 31.07.2016
Arvosana: 0

Fornitaly on jo pitkään ollut to do-listalla, ei vähiten sen saamien positiivisten arvioiden, joten odotukset oli valmiiksi asetettu korkealle. Ja kyllä Fornitaly vähintäänkin vastasi odotuksia. Miljöö oli kivan erilainen, paikka on aika ei-suomalaisen oloinen. Kassalla työskennellyt nuori mies tervehti asiakkaat niin puhelimessa kuin paikanpäälläkin italiaksi. Tilasimme Tirolesen ja Diavolan, ja sovimme, että tulemme hakemaan ne tunnin päästä tilauksesta. Kun menimme hakemaan pizzat, ne olivat jo valmiina meitä odottamassa. Söimme ne läheisillä kallioilla picnic-meiningillä. Maut olivat hyvät ja selkeät, koko ehkä vähän normipizzerian lättyjä pienemmät, mutta ehdottomasti riittävä. Ainoa kauneusvirhe oli se, että pizzoja ei oltu leikattu paloiksi, joten syöminen ilman ruokailuvälineitä oli hieman haasteellista. Varmasti menemme vielä toistekin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 18.07.2016
Arvosana: 0

Mahtavat pizzat, paikka ja serviisi! Kesäisin kalliot tarjoavat täydellisen paikan nauttia. Kahvia kun vielä saisi!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.01.2016
Arvosana: 0

Pienellä varauksella paikalle, mutta lajissaan onkin aivan ilmiömäinen! Koska emme olleet tilanneet pizzaa etukäteen, menimme pihalle odottamaan valmistumista. Ja mitä tekee myyjäkaveri? Tulee ulos huhuilemaan, että tilaus on valmis! Tarjosi myös leikkaamaan palat valmiiksi. Pohja, tomaattikastike ja juusto vertaansa vailla, täytteet yllättivät positiivisesti. Uskottava atmosfääri ja ystävälliset kaverit, Grazie mille

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 10.10.2015
Arvosana: 1

Matkan arvoinen pizza. Soitto etukäteen kannattaa, ainakin meidän käynnillämme jonoa oli n. tunti. Antoivat soittaessa hyvän aika-arvion pizzojen valmistumisesta, jotta paikalla saattoi saapua vasta pizzojen valmistuessa. Pohja ja täytteet täytteet maukkaita, erityisen ihanaa oli tomaattikastike. Jälkiruuaksi myytiin hyvää tiramisua.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 20.09.2015
Arvosana: 0

Helsingin parasta pizzaa. Pääsimme vihdoin testaamaan Jollaksen pienen pizzapaikan. Kävimme kehnohkolla säällä, joten tilasimme paikan päällä ja odottelimme pizzoja 10-15 minuuttia. Suurin osa oli tainnut soittaa tilauksensa etukäteen ja kävi vain hakemassa pizzat. Kätevää!

Tilasimme bufalan (buffalomozzarellaa ja basilikaa) ja diavolan (tulista salamia ja grillattua paprikaa). Jälkkäriksi tarjolla oli tiramisua, jota oli tietysti pakko ottaa. Pizzat olivat erittäin hyvät. Pohja on täydellisen ohut ja tomaattikastike erittäin maukas. Bufalani oli niin hyvä, että jatkossa on pakko tilata aina sama. Myös diavola toimi. Tiramisu maistui jälkkärinä oikein hyvin. Paikan päällä voi syödä piknikmeiningillä läheisellä kalliolla tai ottaa pizzat mukaan. Hyvällä säällä kannattaa varautua jonottamaan tai tilata etukäteen. Parempaa pizzaa ei Helsingistä saa, joten suosittelen lämpimästi!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 08.08.2015
Arvosana: 0

Jollakseen asti vain pizzojen takia. Sanotaan, että kolmen Michelin-tähden vuoksi kannattaa tehdä jo oma matkansa. Vaikka tarkastajat eivät (vielä?) ole tietään Jollaksen perukoille löytäneet, luotimme vahvasti kirjoitettuihin arvosteluihin ja korviin kantautuneisiin huhupuheisiin ja noudatimme tätä mallia.

Olimme sen verran aikaisessa, että vältimme ilmeisesti pahimman jonotuksen. No, oli jonoa sen verran, että takana oleva nainen onnistui pudottamaan hyllyltä pari oliiviöljypulloa lattialle. Siinä pääsi heti testiin paikan palvelukulttuuri. Hyväksihän sen pystyi todistamaan: ennemminkin pullot tiputtaneelta naiselta pyydettiin anteeksi, kun nopeasti ryhdyttiin putsaamaan sirpaleita ja öljyjä lattialta. Eikä ylimääräistä maksua otettu, vaikka sitä tarjottiinkin. Täytyy sanoa, että aikamoinen huiske ja vilinä muutenkin pienessä ravintolassa kävi: joku tilaa, toinen odottaa pizzojaan, kolmas on niitä noutamassa, neljäs kyselee focacciasta ja henkilöstö tekee hiki hatussa pizzoja yhden hoitaessa koko asiakaspalvelun. Eikä tosiaan ystävällisyydestä tingitty missään vaiheessa. Heipat huikataan keittiöstäkin käsin.

Niin ne pizzat. Tilasimme Fantastican ja Parmigianan, jotka olivat valmiita 10 minuutissa. Ne olivat yksinkertaisesti erinomaisia. En uskalla väittää niiden olevan Helsingin pizzaskenen ylhäisessä yksinäisyydessään, mutta aivan varmasti top kolmosessa. Laadukkaita ja aitoja raaka-aineita, riittävän yksinkertaisia makuyhdistelmiä ja pizzan pyörittämisen iloa löytyi pahvilaatikosta.

Kuten valtaosa tietääkin, ei ravintolalla ole tarjota sisätiloja pizzojen nauttimiseen. Olimme etukäteen lukeneet lähikallioista, joissa voi chillailla pizzaansa syöden. Mielikuvissamme eteemme avautuivatkin jylhät meren tyrskyihin antavat kalliot. Todellisuus oli tässä tapauksessa jotain ihan muuta: pieniä kallion nypyköitä, joihin kuitenkin pystyi vilttinsä asettamaan. Ei se mitään – siinä auringon alla, omien juomien kanssa oli hyvinkin nautinnollista elää ja olla.

Laadukkaan ruoan, ja erityisesti huikeiden pizzojen perässä, voi aivan hyvin tehdä vaikka sen oman reissunsa!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 12.07.2015
Arvosana: 1

Pizza oli erinomainen, vaikka ajoin puoli tuntia kotiin sitä nauttimaan. Ei tarvinnut edes mitään juomaa, vaan oli niin maukas että meni paljaaltaan. Kaikki oli hyvää, pohja ja täytteet. En tiennyt edes pitäväni artisokasta pitsassa, mutta tässä pidin. Muut täytteet olivat kinkku, oliivi ja herkkusieni, ihania kaikki tyynni.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 10.07.2015
Arvosana: 2


Sijainti

Jollaksentie 54 B, 00850 Helsinki - Reitti
040 4692258
http://www.facebook.com/fornitaly

Vaihtoehtoisia ravintoloita