Serving lunch

Kattohaikara

lunch restaurant
Rating 2 / 5

Customer experience

Vegetarian

Reviews (17)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Aika suolaista, mutta ihan maukasta ruokaa. Aika mättöä usein, mutta jos se maistuu niin toimii. Jälkkäri usein loppu parhaimpaan aikaan ja ei meinaa tulla lisää. Viihtyisä paikka syödä.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 05.08.2015
Rating: 0

Yksi alueen lounasravintelien parhaista makukokemuksista. Ruoka on lähes poikkeuksetta hyvää ja sitä on riittävästi tarjolla. Ylikohtelias kassa voi masentaa, mutta ruoka huuhtoo tunteen mennessään. Terassilta on havainnollistavat näkymät kalasataman työmaa-alueelle, joten työturvallisuudesta pitäville mojova bongauspaikka.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 23.07.2015
Rating: 0

Aika vaatimaton lounas. Suolaa oli mutta väärissä paikoissa. Rasvaa oli mutta sitäkin väärissä paikoissa. Aika epätasainen ja kallis laatuun nähden. Maku!! Missä?

     
     
     
Experience: À la carte Added: 13.08.2013
Rating: 0

Kattohaikaran lounasta tuli syötyä vuoden päivät. Kalasataman kaikki ravintolat ja työpaikkalounaat kiertäneenä voin sanoa, että edustaa ryhmänsä kärkeä.

Tarjonta on kuitenkin vähän vaihtelevaa. Ajoittain tarjolla saattaa olla tarjolla salaattien lisäksi vain arkinen keitto ja spagetti bolognese. Ei siitä yli yhdeksää euroa haluisi maksaa. Ajoittain taas edellispäivien ruokaa on jäänyt yli ja uudet tilalla + joku vähän eksoottisempi keitto + jälkkäri ja kahvit - ei jaksa edes maistaa kaikkea mitä haluaisi.

Monta kertaa olenkin ollut aika tukossa lounaan jälkeen, mistä ei tietenkään voi ravintolaa syyttää.

Henkilökunta tekee kovasti hommia, mutta silti jaksaa olla kovin ystävällisiä. Puolen päivän aikaan aivan tukossa, joten suosittelen menemään vähän myöhemmin niin voi rauhassa valkkailla paikan vaikka terassilta, josta hyvät näkymät itään päin.

Paikan sisustukseen en oikein osaa sanoa mitään muuta kuin että erikoinen värisilmä on ollut sisustajalla.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 9€ Added: 25.11.2012
Rating: 0

Joka perjantai wiener-leikkeet. Liian paksuja ja rasvaisia.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 30.10.2012
Rating: -1

Kaverin suosittelujen perusteella ajattelin poiketa hieman perinteisistä lounaskuvioista & reiteistä ja lähdin tsekkaamaan Kattohaikaran lounasta näin perjantaina päivän ratoksi. Osoite hyvin tiedossa, mutta kun autolla liikkuu en heti huomannut koko ravintolaa - sijaitsee 7. kerroksessa eli mainokset katutasolla olivat hieman heikohkot.... Paikka löytyi lopulta ja hurautin näköalahissillä yrittäjätalon seitsemänteen kerrokseen. Pienet epäilykset buffet listan suhteen, mm. wiener-leikkeitä & ranskalaisia, vaikka olenkin vannoutunut ko. leikkeen ystävä, mutta buffasta ????. Hissin ovien avauduttua, ei vastassa ollutkaan se normaali kliininen ’työruokala-lounas-ravintola’ vaan aulaan oli selkeästi panostettu – ei nyt mitään huippu designeä, mutta selkeästi nähty vaivaa ensivaikutelman luomiseksi (paitsi ne sohvat, suoraan 60-luvun ufo leffasta, retroako?).
OK, ei muuta kuin rohkeasti peremmälle, paikkahan on ihan pullollaan porukkaa. Kevyt jonotus ja 8,90€ vaihtoi omistajaa. Do Diin, eikun buffa-linja päähän.
Tässä vaiheessa siirrynkin sitten palautepuoleen. Buffan salaatit olivat tuoreita, ei mitään yllätyksiä, mutta kieltämättä hyviä. Maut toimivat ainakin meikäläisen kohdalla, ja onneksi se iänikuin porkkanaraaste loisti poissaolollaan.
Päädyin ’pääruoan’ osalta niihin wiener-leikkeisiin, ja yllätykseni on pakko todeta, että tämä homma voi toimia myös buffasta. Jopa ranskalaisetkin olivat rapeita, eli niitä ’päivitettiin’ tarpeeksi tiheään tahtiin eikä pidetty kammottavaa määrää vetistymässä lämpöastiassa. Ja valitettavasti kun buffasta on kyse, meikäläisen itsehillintä petti pahemman kerran, loppupäivän työenergia ei ollut sieltä parhaimmasta päästä. Vaihtoehtoja olisi ollut muitakin pääruan suhteen, mutta tällä kertaa mm. pikantissa kastikkeessa muhivat kanafileet jäivät kokematta.
Itseasiassa en tässä edes kommentoinut kuin noin puolia pääruokia jotka olivat tarjolla, mutta poistuin lounaspaikasta erittäin tyytyväisenä. Hinta-Laatusuhde meikäläisen makuun erittäin hyvä, mikä innostaa myös kokeilemaan á la carte annoksia (salaatteja, pihvejä & kalaa kohtuuhintaan).
Henkilökunnalta kuulin että olin saapunut ravintolaan pahimpaan ruuhka-aikaan (n. klo 12.10), mutta siitäkin huolimatta homma pelitti OK
Palaan uudestaan lounaalle, mutta seuraavalla kerralla otan hieman avaramman tutntuman tarjontaan. Tähän mennessä kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan ehdottomasti yksi parhaista.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 26.10.2012
Rating: 0

Jo paikkaan saapuminen on jännittävää, hissillä ylös tyhjästä aulasta ja kohta on jo Kalasataman yllä.

Yhdeltä maanantaina paikka on melko tyhjä, yhtä suurempaa työporukkaa ja satunnaista ruokailijaa lukuunottamatta. Tilaa kyllä olisi suuressa salissa ja nyt jo avatulla terassilla.

Hintaan 8,90 saa hyvin kattavan buffeen johon päädyn, myös tilattavia annoksia löytyy, sekä halvempi salaatti+keitto lounasvaihtoehto.

Buffan salaatti on perustavaraa, yllättävän freshiä, ja vaikutuksen tekee myös leipä joka on todella hyvää. Pääruoaksi otan spagetin soijabolognesekastikkeella (vierestä löytyy toki myös lihabolognese). Pasta on perus ruokalatasoa, soijabolognese vähän lian vetistä, mutta annos loppujen lopuksi todella hyvää ja otankin pariin otteeseen lisää lautasella. Vatsa tulee kyllä täällä täyteen. Taisi olla jotain kalaakin siinä myös tarjolla toiseksi pääruoaksi mutta tyydyin pelkkään pastaan. Ruokailun kruunasi lisukkeena tarjolla olleet bruschettat jotka olivat ihana rapeita ja mehukkaita. Söinkin niitä aivan liian monta joka tuntui loppupäivän.

Ruokailun päätteeksi otin kupun kahvia ja siirryin terassille savukkeelle, josta olikin mukava päättä lounastauko katsellen kasvavaa Kalasatamaa.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 15.05.2012
Rating: 0

Kulosaaren silta.
Ennen kuin Kalasatama rakennetaan umpeen, voi Kattohaikaran laajoista ikkunoista (ja kesällä myös terassilta) ihailla maisemaa niin tukkutorille kuin Kulosaareenkin päin.

Buffetlounaan sijaan voi poimia listaltakin. Me tyydymme keräämään valmiita. Vesi, mehu, kotikalja. Jonkinlainen salaattipöytä. Paria leipää, toinen omaa. Keitto. Neljä-viisi lämmintä lisäksi. Kolmea lisäkettä. Kasvissyöjät otettu hyvin huomioon. Tee, kahvi. Jälkiruoka.

Peruslounasta, ei ihmeempiä yllätyksiä. Suuntaan jos toiseenkaan. Jälkkäripannari ja oikea kermavaahto miellyttivät.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 24.02.2012
Rating: 3

Koko firman porukan mielestä yksi parhaista kotiruokaa tarjoavista lounasravintoloista. Ongelmaksi muodostuu lähinnä buffetista, kun lautaselle voi lapata ruokaa ylenmäärin.

Parhaita päiviä: Talonpihvit chilimajoneesilla, Isoäidin lihapullat, Perjantain leikepäivät..

Käytännössä yhtään negatiivista kokemusta ei ole tullut vastaan, koska ruokavaihtoehtoja on aina monia ja jälkiruoka kruunaa aterian kahvin kera.

Asiakaspalvelu ystävällistä, vaikka kiirettä piisaa suosituimpina päivinä.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 04.01.2012
Rating: 0

Peruslounasravintola, jossa oli vielä 2010 keväällä hyväkin taso, mutta sitten heikentynyt. Buffetti OK, ala carte oli parempi ennen. Loistavat maisemat tosin kesällä terassilta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 8€ Added: 12.01.2011 View previous reviews (2)
Rating: 0

Community

People interested in this restaurant


Location

Työpajankatu 10 A, 00580 Helsingfors - Route
09-39602120
http://www.kattohaikara.fi/