Opens at 09:00

Lounaskahvila Raiku

Betyg 3.8 / 5

Kunderfarenhet

Barnvänlig
Vegetarisk

Recensioner (70)

Kerrassaan ihastuttava kokemus! Vilpitöntä ja aitoa, maukasta ja monipuolista kotiruokaa, kasvissyöjät huomioitu hyvin. Salaatit myös plussaa. Raiku on suomalainen versio Etelä-Euroopan lokalna -tyyppisistä ravintoloista/ruokapaikoista. Tupa oli lounasaikaan täynnä, mutta silti mahduimme kolmen pienen lapsen kanssa onneksi sekaan. Konstailematon ja hyvä tunnelma. Tarjoilijarouva persoona pelkästään myönteisellä tavalla. Tulen varmasti uudestaan, kun Helsingissä liikun!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 9€ Tillagt: 12.02.2016
Betyg: 1

Aivan karmea "palvelu"! Kassarouvan tiuskinta sitä luokkaa, että harvoin moista kohtelua saa. Rouva koki erittäin hankalaksi kyselyni kahvileipien laktoosittomuudesta. Tätä kuppilaa ei kiinnosta, he kuulemma leipovat kaiken laktoosipitoisiksi ja asiakkaat ostavat, jos ostavat eli asiakkaan huomioon ottaminen ei heitä todellakaan kiinnosta. Edellisellä kerralla muutama vuosi sitten, samainen täti kävi vihaisena keräämässä astiat pöydästämme todeten, että " tehän olettekin sitten valmiit lähtemään." Juu, kyllä olimme emmekä enää mene vaivaamaan henkilökuntaa tästä lähtien.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Tillagt: 16.01.2016
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Mainio peruslounaspaikka. Tämä on yksi niistä lounaspaikoista, josta en ole koskaan kuullut kenenkään poistuneen nälkäisenä. Täällä käyvät siksi jopa palomiehet ja nuoret urheilijapojat. Joka perjantainen lihapullat on klassikko ja vieläpä erinomaisen maittava. Olen kerran omin silmin todistanut erään herran syöneen salaattinsa jälkeen 15 lihapullaa ilmeenkään värähtämättä.

Salaattipöytä on aina raikas ja keskivertoa monipuolisempi. Kaikki raasteet ym. tehdää tietenkin käsin. Alkuruoaksi voi ottaa keiton, joka useinmiten on se osa ruokaa johon kokki on sijoittanut eniten sydäntä. Keitot vaihtelevat suomalaiselle maulle tuunatusta, mutta edelleen hyvin maukkaasta thai-keitosta erinomaiseen yrtti-pinaattikeittoon tai mainioon mustajuurikeittoon. Syksyiset sienikeitot itse poimituista metsäsienistä ovat tehneet kokista legendaarisen.

Pääruoat ovat enimmäkseen hyvinkin maittavia ja ehdottomasti ravitsevia peruskotiruoka-annoksia.

Talon salaatit ovat harvinaisen maukkaita ja runsaita ! Kahvi kuuluu annoksen hintaan.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 10.02.2015 View previous reviews (2)
Betyg: 1

Hyvä kotiruoka, vaihtuvuutta on mukavasti. Sallattipöysässä löytää muutakin kuin kaalia.

Lounas 9,7€

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 27.08.2013
Betyg: 0

Sitä miltä kuulostaa ja näyttää.

Simppeliä kotiruokaahan täältä sai, niin kuin odotimmekin. Kasvis-minestronekeitto oli toimivaa. Leivät olivat hiukan kuivia, mutta oliivilevite oli loistava lisä.

Hiukan yllätti, että myös päivän pääruoka eli hampurilainen koottiin itse seisovasta pöydästä. Ei se mitään, ihan hyvä hampurilainenhan siitä tuli kuitenkin, erityisesti mainion pihvin ansiosta, mutta salsan rooli annoksessa jäi hiukan epäselväksi. Lohkoperunat olivat suoraan sanottuna aivan helvetin hyviä.

Salaattipöydästä ei jäänyt erityisen paljoa sanottavaa sen lisäksi, että oli se olemassa.

Seuralaisen ananas-halloumisalaatti vaikutti erittäin pätevältä sekin - grillattu ananas oli ihan oikeaa sellaista eikä mitään säälittävää purkkiananasta, ja juustokin oli grillattu kunnolla.

Pastellinvärinen sisustus ei ole mitenkään erityisen viehättävä ja henkilökunta oli ensikertalaisille hiukan etäistä. Vaikutti kuitenkin siltä, että henkilökunnalle tuttuja kanta-asiakkaita paikassa käy paljon.

Kotiruokaa lounasravintolassa, ei sen kummempaa. Kyllä täällä vatsansa täyteen saa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 10€ Tillagt: 17.08.2013
Betyg: 2

Vuosia raikussa käyneenä voin suositella. Tosin leipien taso on heikenyt viimeisen puolen vuoden aikana ja mikä välillä myös vaivaa on hillitön valkosipulin käyttö. Välillä sitä on liikaa ja välillä sellaisissa ruuissa mihin se ei todellakaan edes sovi. Muuten perus hyvää settiä.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Tillagt: 09.08.2013
Betyg: 0

Ystäväni tilasi Raikussa salaatin, joka tuli keittiöstä. Koska olimme kyseisessä paikassa aivan ensimmäistä kertaa, niin ystäväni otti vahingossa myös salaattipöydästä salaattia. Tarjoilija tuli asioikseen sanomaan salinpuolelle, että salaatti EI kuulu annokseen, jonka hän oli juuri tilannut. Ystäväni pahoiteltua kovasti virhettä, tarjoilija toteti että se on ihan ok, jos mitään ei jää lautaselle! Myöhemmin menin pyytämään hänelle take away-boxia annokselle jonka hän OLI maksanut, johon tarjoilija vastasi tuskaisesti, että" se salaatti ei kuulu siihen, siksi juuri kun sitä ei kukaan jaksa syödä!" Apuaaa...Ensi luokkaista!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 19.06.2013
Betyg: -1

Lounaspaikkojen aatelia. Lisätietoja http://muuuh.net/2013/05/20/lounas-raiku/

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 20.05.2013
Betyg: 0

Perushuttua kotimaiseen mahaan.
Lihapullat ja muusi -meininki yllä. Keitto ja leipä erinomaisia, muuten läpäisee OK:n.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 03.05.2013
Betyg: 0

Loistava lounaspaikka! Kerta kaikkiaan ilahduttavan maukasta ruokaa. Useamman kerran jo käynyt toteamassa ja lämpimästi tutuillekin suositellut.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 9€ Tillagt: 17.01.2013
Betyg: 0


Läge

Hämeentie 1, 00530 Helsingfors - Route
09-344 3116
http://raiku.net/