GianT

10 Recensionen

Badges

Blog link

Recensioner (9)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Ateljé Finne restaurang

Erinomainen ilta: loistavaa ruokaa ja rento tunnelma. Yllätti positiivisesti, huikea parannus viime kerran jälkeen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 39€ Tillagt: 19.11.2011
Betyg: 0

Erinomainen ravintola. Ruokalista ainutlaatuinen ja innovatiivinen. Valmiit menut (3 erilaista) eivät kuitenkaan tuntuneet tarpeeksi vetovoimaisilta, joten oman kolmen ruokalajin kokonaisuuden koostaminen olikin paras vaihtoehto kun siihen oli hyvät mahdollisuudet. Villiyrtit annoksissa todella toimii ja maut ovat yllättäviä, tasapainoisia ja kaikkiaan herkullisia. Alkuruuat olivat erinomaisia, listalta olen maistanut ostereita, maa-artisokkakeittoa ja (suositeltavinta) syyssilakkaa ruusulla.
Pääruuissa kukat ja kasvit eivät niin korostuneet, mutta annokset olivat erittäin maistuvia. Erityisesti poro yllätti positiivisesti ainutlaatuisella mauallaan ja oli ihanan pehmeää. Jälkiruuissa taas tarjosivat todella ennenäkemättömiä elämyksiä, etenkin väinönputkivanukas oli aivan mahtava ja samoin pihasauniojäätelö. Illalla juustot olivat vähissä ja hieman "uinahtaneen" oloisia, mutta muutoin Lentävän lehmän juustot olisivat houkutelleet. Leipä oli myös aivan huippuluokkaa. Lähiruokaa suositaan ja luomutuotteet käytössä , josta paljon annan kiitosta.
Sommelier (Vainio) todella innostunut ja asiantunteva. Viinilistalle ei löydy haastajaa tästä kaupungista. Luonnollisia ns. alkuviinejä löytyy runsain määrin, mahtavaa! Viinien hinnoittelu on aika yläkanttiin, mutta joukossa on kyllä todellisia harvinaisuuksia, joista kannattaa maksaakin. Sisustus tyylikäs, mahtava sijainti. Palvelu rentoa ja sujuvaa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 55€ Tillagt: 15.10.2011
Betyg: 1

Restaurant: Gaijin

Oman kokemukseni perusteella en palaisi uudelleen. Odotukset olivat toki varsin korkealla kesäkuun alussa paikan ollessa uusi, mutta käynti koitui varsinaiseksi pettymykseksi. Jä tämä "tuomio" ennen kaikkea henkilökunnan sähläyksen ja hillittömän kiireen vuoksi.

Otimme 4 hlön seurueena maistelumenun (sen pidemmän version) sekä shampanjaa ruokajuomaksi + sakea maistiaisiksi.
Annoksia tuotiin pöytää jatkuvalla tahdilla ja kun kysyimme tästä kiireestä pöydän täyteen lataamiselle, saimme selitykseksi aasialaisen tavan täyttää pöytä jaettavilla pikkuannoksilla. Ymmärsimme tämän perustelun hyvin itsekin reissanneina, mutta tarjoilija ei vaivautunut avamaan ideaa ilman kysymistä - eikä juuri annoksia muutoinkaan. Ruuat eivät kuitenkaan olisi tulleet samaan aikaan vaan sekavassa tahdissa sitä mukaa kun keittiöstä nousivat.

Yleinen ilmapiiri oli hätäinen ja koska illanviettoomme ei kuulu kiire saati hotkiminen, niin rentous oli tässä mielessä kaukana. Jotenkin vaikutti siltä, että sali oli ahnehdittu täyteen asiakkaita, joiden palveluun ei ollut halua saati aikaa panostaa pakollista enempää. Jota kiire vielä komppasi.

Harmittaa, sillä olisin niin toivonut, että tästä olisi tullut uusi suosikkini! Ruuan puolesta kaikki oli mallillaan, annoksissa oli yritystä ja menu monipuolinen kattaus laidasta laitaan unohtamatta ns. punaista lankaa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 68€ Tillagt: 03.08.2011
Betyg: -1

Pitkä illallinen kesälauantaina oli miellyttävä kokemus. Vaikkakin hinta - ja miljöö antoi olettaa viel hieman parempaa. Palvelu oli melko hyvää ja asiallista,pääosin ammattimaista kylläkin, mutta viileää. Odottaisin enemmän, että tarjoilija loisi olemuksellaan ja tiedoillaan enemmän tunnelmaa saliin,jäyheyden sijaan. Osaamista ja raaka-ainetuntemusta voisi hieman vielä parantaa. Esim. lihan alkuperää ei tiedetty samantien ja muutenkin sinänsä helponoloisiin kysymyksiin tarkastettiin vastauksia keittiöstä.

Ruoka oli yllätyksellistä, maistuvaa ja kaunis esillepanoltaan. Annoskoko oli sopiva kolmen-neljän ruokalajin illalliselle.

Harmillisesti ravintola oli tyhjenemässä (pari seuruetta nähtiin sisääntulohetkellä) vierailumme aikaan ja tuntui siltä, että henkilökunta odotti vapautumista ja ruokailumme päättymistä keittiössä. Kummastuttaa kyllä, että mikä on kun ei tasokkaat ravintolat vedä porukkaa ainakaan näin kesäaikaan kun lähes kaikki ns. hyvät paikat on puolityhjiä..

Tämä paikka toimisi oikein hyvin juhlaillallisella, sopii myös edustukseen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 65€ Tillagt: 01.08.2011
Betyg: 1

Restaurant: Ravintola Muru bistro

Todella hyvä ruoka ja rento tunnelma - ja tuntuu, että Murusta ei voi lähteä muuten kuin tyytyväisenä hymyillen! Henkilökunta on todella löytänyt sen oikean innostuksen, joka täydentää maistuvaa ja hyvin tehtyä ruokaa, joka tulee nauttia hitaasti ja ilolla!

Niki saa innostuksensa tarttumaan viinejä vierastavaankin asiakkaaseen ja kaikkineen luo saliin hyvää tunnelmaa. Tällaisia personaallisia, osaavia ja innostuneita tarjoilijoita/sommeliereja lisää Helsinkiin!

Odotan malttamattomana, että pääsen Muruun uudestaan ja näyttämään paikan yhä useammalle ystävälle.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 45€ Tillagt: 03.08.2011
Betyg: 1

Kävimme heinäkuussa lounaalla sekä tarkastamassa paikan vielä saman päivän aikana illallisella. Paikkana Hugo on erittäin viihtyisä, erityishuomiona mukavat tuolit.

Ravintola oli molemmilla kerroilla täysin tyhjä, eli olimme ainoat asiakkaat, mikä on sääli tällä hinta-laatusuhteella.

Lounaamme valitsimme lounaslistalta, joka on voimassa klo 17.00 asti, lohta sekä juustosalaatin - molemmissa maku ja esillepano kohdallaan. Otin lounaalla jälkiruuan joka tarjoiltiin somasta lasipurkista ja oli maultaan erittäin hyvä. Viinilistan hinnoittelu yllätti positiivisesti. Tarjoilu oli sujuvaa, mutta olimmehan ainoat asiakkaat joten olisi ollut ihme jos ei olisi toiminut! Upean lounaan jälkeen oli tietysti saatava Hugon illallinenkin, olihan tämä paras ravintolakokemus Oulun loman aikana.

Illallisella otimme viiden ruokalajin menun 50 €. Menu oli tasalaatuinen, erittäin miellyttävä kokemus. Palvelu toimi taas, joskin ei mitään erityisen mieleenpainuvaa.

Hugolle ainoa miinus tulee leivistä. Leivät eivät ole ruuan kanssa samalla tasolla.

Suosittelen ehdottomasti ravintolaa, on ehdottomasti alueen ykkönen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 03.08.2011
Betyg: 2

Restaurant: Ravintola Henriks

Ihan miellyttävä, mutta ei aivan vastannut odotuksia. Ravintola oli lähes tyhjillään la iltana. Tunnelma oli vaisu, kuten myös palvelukin. Tarjoilija oli asiantunteva ja ystävällinen, muttei sen enempää. Söimme kaksi ruokalajia, itselläni alkuun kalalautanen ja seuralaisellani salaatti. Molemmat olivat varsin maistuvia ja ulkoasultaan ihan miellyttäviä. Annoskoko oli myös kohdallaan.

Pääruokana nautimme Viskilän kanaa sekä päivän kalaa, joka oli tuolloin lohta. Molemmat annokset olivat melko onnistuneita esillepanoltaan ja lisukkeiltaan, mutta kukkopoika oli kovin kuiva ja mauton itsessään ilman kastikekäsittelyä.

Vähän lattea fiilis illallisen jälkeen, mutta liekö syynä käynti kesäaikaan, heinäkuussa, jolloin ei ehkä ole niin paljon yritystä?

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 38€ Tillagt: 01.08.2011
Betyg: 0

Restaurant: Ravintola Elsa

Aivan mahtava arkilounaspaikka! Omistaja on oikein sydämellinen, luo vieraanvaraisuudellaan ja ripeällä palveluotteella miellyttävän ilmapiirin. Ruoka on hyvää, monipuolista ja hinta-laatussuhde erinomainen. Ei ehkä juhlalounaaksi (vkl) sovellu, mutta arkisempaan tilanteeseen erittäin sopiva paikka ja aukioloajat laajat. Ravintola kaikkineen siisti ja ruuat tuoreita sekä maistuvia. Kokemukseni perustuu kahteen käyntikertaan vuoden välein.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 8€ Tillagt: 01.08.2011
Betyg: 0

Restaurant: Töölönranta restaurang

Lounaalla (Brunssi? ) klo 15 kattauksessa tavallisena huhtikuun sunnuntaina. Tunnelma hyvä, palvelu ripeää. Kattaus oli lähes täynnä ja ikkunapuolelta ei saatu paikkaa myöhäisen varauksen vuoksi. Paikalla pariskuntia, seurueita ja perhekuntia ja osa selvästi juhlan merkeissä aterioimassa.

Alkupalapöytä oli suht ok, melko monipuolinen, mutta ei nimensä mukaan niinkään skandinaavinen (ellei lohi ja silli riitä siihen?). Jokseenkin ilmeetön kuitenkin. Salaattisekoituksen vihreät eivät olleet aivan tuoreita ja focaccia oli rasvaisuudessaan lähes sukua munkille. Liikaa kermaisuutta kastikkeissa, joka oli myös pääruuan (haukiwallenberg) ongelma: liika kermaisuus teki annokseesta pliisun. Jälkiruokapöytäkään ei tarjonnut suurempia elämyksia. Charlotte Rousse-kakku ei ns. vietellyt, eikä jälkiruoka juustotkaan olleet markettijuustoja kummempia. Ei mitään erityistä elämystä ruokapuolella aterian hintaan ja odotuksiin nähden, joten kokonaisuutena melko vaisu esitys. Parasta oli palvelu ja tunnelma kevät auringon paisteessa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 28€ Tillagt: 11.04.2011
Betyg: 1


Bilder


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites