sinp

23 Bewertungen

Abzeichen

Blog link

Bewertungen (23)

Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt
Restaurant: Ravintola Sunn

Yllättävän hyvää ja ok-hintaista ruokaa Helsingin keskustassa. Kävimme arki-iltana ilman varausta syömässä. Ravintola sijaitsee Kiseleffin talossa. Tilat ovat avarat, mutta voisivat olla tyylikkäämmät (en päässyt yli muovimatosta, eivätkä pöydätkään olleet kovin tukevat). Ruoka oli parempaa kuin mitä ruokalistan perusteella olisi voinut odottaa, ja yllätyinkin positiivisesti hinta-laatusuhteesta; kohtuullisen edukasta tämän tasoiseksi ruoaksi! Itse söin kauden kasvisquichen, joka oli valtava pala erinomaista sienipiirakkaa. Lisukkeeksi otin lohkoperunoita kaprismajoneesilla, nämä olivat myös todella hyviä, majoneesissa oli runsaasti kapriksia ja maku kohdillaan. Seuralaiseni söi härän marmorifileen, joka oli laadukasta lihaa. Annoksen bearnaise ansaitsee myös kehut! Jälkiruoaksi söimme molemmat vielä omena tatinit, jotka olivat hyviä, mutta eivät ihan kuitenkaan nousseet pääruokien tasolle. Palvelu oli ravintolassa kyllä ystävällistä, mutta ajoittain erittäin hidasta. Käynnistä jäi siis vähän ristiriitainen mielikuva; ruoka oli positiivinen yllätys, mutta kolkko tila ja hidas palvelu latistivat tunnelmaa. Aion käydä testaamassa paikan uudelleenkin!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 35€ Hinzugefügt: 30.08.2011
Note 6

Restaurant: Don Corleone

Edukseen joukosta erottuva kauppakeskusravintola. Todella pieni ja ahdas paikka, jossa italialaista henkeä. Loistavat pastat, mistään muualta en ole Suomesta saanut samanlaatuista pastaa. Olen testannut muutamankin pastan ja kerran lounassalaatin. Ruoka on aina ollut erinomaista. Palvelu on usein hieman töykeää, mutta kuitenkin asiallista. Kiireisenä tai suurta nautintoa odottaen tänne tuskin kannattaa mennä: pieni tila on usein täynnä ja tarjoilijoilla kiire. Pastat eivät myöskään ole halvimmasta päästä, vaan kaikista saa pulittaa yli 15e. Silti tälläisiä ravintoloita soisi kuitenkin olevan useammankin Helsingin ravintolaskenessä, sillä tärkein asia on hallussa: ruoka.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 20€ Hinzugefügt: 02.03.2011
Note 5

Restaurant: Salutorget

Selkeää, maistuvaa ruokaa miellyttävässä ympäristössä. Upea sali, joka vaikuttaa ensi näkemältä turhankin fiiniltä, mutta täyden salin puheensorina rentouttaa tunnelmaa juuri sopivasti. Erittäin kohtelias palvelu, jota ei tarvinnut missään kohti odottaa hetkeäkään, vaan tarjoilija oli aina sopivasti paikalla. Tietysti viinejä soisi maistatettavan ennen lasin kaatamista täyteen, tästä pieni miinus. Itse ruoka oli hyvää; seurueemme tilasi pääruokina toast skagenia ja hampurilaista. Toast skagenissa oli laadukkaita katkarapuja, annosta täydensi hyvin ruohosipuli, siianmätiä olisi voinut olla enemmänkin. Annos oli kokonaisuudessaan pääruoaksi melko pieni, mutta tällä kertaa se riitti. Hampurilaisessa erinomaisen medium pihvi ja mainiot pikkelöidyt kurkut. Jälkiruoaksi söin itse omenalehikäisen; lehikäinen oli rapea ja mascarponevaahto paksua, mutta makeutta olisi annoksessa saanut olla vähän enemmän. Ihan ok jälkiruoka silti. Muidenkin jälkiruoat (suklaakakku ja pannacotta) saivat kehuja. Hinta on yllättävän kohdillaan verrattuna sijaintiin ja ravintolan tunnelmaan. Kokonaisuudessaan siis positiivinen kokemus, vaikka jää ehkä aavistuksen vielä loistavasta ruoasta.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 25€ Hinzugefügt: 31.10.2011
Note 5

Restaurant: Fratello Torrefazione

Mainot täytetyt leivät ja erinomaisen hyvää teetä sekä kahvia! Enemmän tilaa istua kuin sisarkahvila La Torrefazionessa. Lista mukavan simppeli, ja kaikki mitä täältä saa on tarkoin harkittua. Ei pahaa sanottavaa!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 10€ Hinzugefügt: 16.01.2012
Note 2

Restaurant: Karl Fazer Café

Maittava sunnuntaibrunssi meluisassa kahvilassa. Brunssin hinta ok verrattuna siihen, mitä sillä saa: muutamaa erilaista salaattia, tuoreita leipiä, lohta, croissantteja, puuroa, hedelmiä, jugurttia lisukkeineen, lettuja, smoothieta, ihania kakkuja, suklaita, juustoja... Kahvi oli hyvää (kuulemma tummapaahtoista presidenttiä), plussaa lämmitetystä maidosta! Tuoremehut olivat kunnon mehuja (appelsiini ja omena). Tila melko meluinen, akustiikka ei oikein toimi. Osa ruoista oli välillä loppu, niin että joutui tarkkailemaan, milloin jotain tuotiin lisää. Muuten henkilökunta oli ystävällistä. Osa seurueestamme kaipaili pekonia tai muuta lihaisaa, mutta muuten brunssilta löytyi kaikkea. Erityisen hyvä makea valikoima! Pöydistä ei olla ajamassa pois, joten paikka on mainio rauhalliseen aamun aloitukseen.

     
     
     
Erfahrung: Frühstück / Brunch Preis: 18€ Hinzugefügt: 16.01.2012
Note 1

Restaurant: Ravintola Loiste

Siisti paikka, hyvää ruokaa ja kehnoa palvelua. Seurueellemme (13hlö) oli varattu kabinetti ja söimme kaikki menut viineineen ja muine juomineen. Kabinetti on sikäli mukava, että saa olla omissa oloissaan, eikä siitä myöskään erikseen laskuteta, jos laskun loppusumma on riittävän suuri.

Oma menuni koostui porocarpacciosta, nieriästä ja passionbryleestä. Porocarpaccio oli melko laimean makuinen: liha ei maistunut yhtään niin voimakkaasti porolle kuin sen olisi olettanut, vaan enemmänkin vähän vetiselle... Pääruoka oli maukas: nieriä oli hyvin kypsennetty ja oliivi-perunalisäke toimi annoksessa mainiosti. Brylee oli ehkä vähän liian makea, mutta muuten oikein hyvä. Osalla seurueestamme oli jälkiruoassa jäätelöä, joka oli sulanut vedeksi jo kun tarjoilija kantoi annokset pöytään. Selityksenä hän sanoi että se on itsetehtyä, mikä ei todellakaan ole mikään syy totaalisesti sulaneelle jäätelölle! Ihmettelimme tätä kovasti, mutta emme kuitenkaan tajunneet vaatia toisenlaisia jälkiruokia tilalle.

Kabinetissa kävi illan aikana varmaan kolme eri tarjoilijaa, joista lopussa oli sitten enää yksi, ulkomaalaistaustainen nainen, joka sekoili loppulaskuissa todella pahasti. Laskun maksamisessa kului kokonaisuudessan varmaan kaksi tuntia. Osa ruoista ja juomista oli aivan väärin ja osa porukasta ei saanut etukortilla alennusta, vaikka menusta sitä kuuluikin saada, ja kun valitimme asiasta, tarjoilija kertoi heillä olevan uuden kassajärjestelmän, jota hän ei osaa käyttää. Sanoimme ettei se ole mikään syy sille, että laskut ovat väärin, että pyytää apua jos itse ei osaa. Tarjoilija melkein purskahti itkuun kun laskut eivät kaikkien osalta olleet oikein! Laskut saatiin lopulta korjattua (ei niillä muutamalla eurolla niin väliä, mutta periaatteesta ei viitsi maksaa enempää), mutta illasta jäi tämän takia vähän paha maku suuhun, vaikka ruoka ja paikka itsessään olivatkin hyviä.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 38€ Hinzugefügt: 03.03.2011
Note 0

Restaurant: Yume

Hyvää, tuoretta sushia miellyttävässä miljöössä kohtuu kovalla hinnalla. Tiistai-iltana olimme ainoat asiakkaat. Palvelu toimi moitteetta; tarjoilija kävi silloin kun tarvitsi ja ruoka tuli nopeasti. Tarjoilija ei tosin osannut kovin hyvin suositella listalta mitään, hänen mielestään esimerkiksi oluissa ei juuri ollut eroja. Tilasimme lajitelman susheja jaettavaksi, ja itse ruoka olikin todella hyvää: kala oli tuoretta, kasvikset raikkaita ja annokset aseteltu kauniisti. Suosikiksemme nousivat lohi-avokadomakit, jotka olivat vielä parempia kuin tonnikalamakit, tonnikala ei ollut niin tuoreen makuista kuin lohi. Jättikatkarapu- ja tonnikalanigirit olivat ehkä vähän mauttomia ja tylsiä (wasabi ja soija tietysti toivat enemmän makua). Annoksia täydensivät hyvin (itse valitsemamme) Chablis ja Lapin Kulta. Kaiken kaikkiaan olimme siis tyytyväisiä, vaikka hinta onkin mielestäni hivenen kallis verrattuna annosten kokoon.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 20€ Hinzugefügt: 12.10.2011
Note 1

Restaurant: Bar Teos

Vaihtelevan makuisia tapaksia kolkossa ympäristössä. Kävimme isolla porukalla kesällä, jonain arki-iltana. Ravintolassa ei lisäksemme ollut monia seurueita, mutta kaikki toimi silti todella hitaasti. Tarjoilijalle piti puhua englantia, koska hän ei ymmärtänyt suomea. Koska kaikki tilailivat sellaisen lautasellisen minkä halusivat, oli tilauksessa muutenkin vähän ongelmia, että kaikki saivat mitä halusivat. Osa tapaksista kuulosti listalla paremmalta kuin mitä sitten lopulta olivat, mutta mahtui joukkoon kuitenkin hyviäkin tapaksia. Carpaccio, yrttibruchetta ja yrttiperunat olivat oman annokseni parhaat palat, kun taas jokiraputerriini oli kauheaa (maistui vähän eltaantuneelle). Suurin pettymys oli jälkiruoka: ajattelin marinoitujen hedelmien olevan mukavan raikas päätös aterialle, mutta se olikin inhottavan makeassa liemessä uitettuja säilykehedelmiä, joka ei maistunut kyllä ollenkaan. Taisin juoda talon valkoviiniä, joka oli kyllä edullista muttei erityisen hyvää.

Paikan sisustus todella kolkko ja pimeä myös kirkkaana kesäpäivänä. Ruokalistat olivat inhottavan tahmeat, tuollaisista pikkujutuista pitäisi kyllä pitää huolta! Kokonaisuutena siis ihan ok, mutta en taida palata uudestaan...

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 25€ Hinzugefügt: 03.03.2011
Note 1

Restaurant: Juuri

Selkeitä, hyviä makuja sapaksissa ja hyvä tunnelma. Olimme isolla porukalla syömässä ja meidät ohjattiin pitkään pöytään takahuoneeseen, joka oli vähän kolkompi kuin etuhuone. Tilasimme pääruoaksi erilaisia sapaksia, pullon viiniä ja lisäksi jälkiruoat. Alkuun vaaleaa ja tummaa leipää voin kanssa; molemmat leivät olivat tuoreita ja hyvän makuisia. Sapas-listalta oli vaikea valita mitä ottaisi, suurin osa annoksista kuulosti houkuttelevilta. Paras annos oli mielestäni ehdottomasti perunakropsu valkosipuli-lipstikkavoin kera; miten peruna ja valkosipuli voivatkin maistua niin hyvältä? Jallugraavattu kirjolohi oli erinomaisen tuoretta, munajuustoannosta täydensi makea hillo ja paistetut hernetangot maistuivat mukavan vihreiltä. Valitsin meille listalta Hewitsonin Mad Hatter -shirazin, jonka tarjoilija mainitsi myös suosikikseen, ja viini olikin erinomainen; pehmeä ja tasapainoinen. Harmi kun Alkosta ei tätä saa. Jälkiruoiksi tilasimme pieniä makeita, creme bruleeta ja sorbettia. Pienet makeat olivat kekseliäitä ja ihanan raikkaita vadelmariisisuklaita sekä vadelmapraliineja, joissa vadelman maku oli saatu selkeästi esiin ja täydentämään suklaan makua. Creme brulee oli oikeaoppisesen rapea pinnaltaan ja tyrnimarjat sopivat pirteydellään erinomaisesti annokseen. Myös mansikka-puolukkasorbetti sai kehuja raikkaudestaan. Sapakset olivat pieniä, mutta minulle riittäviä; toki hintataso ei ollut halpa, jossei erityisen kalliskaan (hinta kohdallaan). Tarjoilija oli ystävällinen, paikalla silloin kun tarvittiin ja yhdeksän hengen laskutuskin meni ensimmäisellä kerralla nappiin.

Juuri selkeiden, aitojen makujen puute vaivaa Helsingin ravintoloita. Ei aina tarvitse yrittää keksiä pyörää uudelleen, kun rakkaudella yksinkertaisista laadukkaista aineista tehty ruoka on niin hyvää. Siksi pidinkin ravintola Juuresta kovasti!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 25€ Hinzugefügt: 10.11.2011
Note 4

Restaurant: Casa Largo

Maukas lounas jälkiruokineen. Hyvällä paikalla sijaitseva viihtyisä ravintola, mukava seurata kadun vilinää. Palvelu pelasi nopeasti ja kohteliaasti, ainoastaan laskun saaminen kesti tovin. Pääruokana lämmin lihaleipä lankkuperunoilla. Lihaleipä osoittautui pekoni-sipulileiväksi, joka oli mehevä ja jossa olivat maut kohdillaan. Myös lankkuperunat olivat maistuvia. Jälkiruokana vuohenjuustojäätelö pähkinöillä ja hunajalla sekä cappuchino. Vuohenjuustojäätelö erikoinen makuelämys, mutta toimi ihan ok, varsinkin makean hunajan ja pähkinöiden kanssa. Melko iso jälkiruoka, mistä plussaa. Cappuchinoa taas ei voi kehua; se oli yksinkertaisesti mauton. Kokonaisuudessaan ok; ruoka oli hyvää ja hinta kohdillaan. Kiitosta juuri sopivan kokoisista annoksista.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 20€ Hinzugefügt: 01.11.2011
Note 0


Bilder


Followers

Followers (1)