Korjaamon baari & keittiö
Korjaamo bar & kitchen is a laid-back bistro and bar in Töölö. Our completely redesigned bar & kitchen offers warm lunch during weekdays, dinner in the evenings and a tasty brunch on Saturdays and Sundays. In the summer, juicy bbq treats are served from our charcoal grill.
Reviews (20)
These reviews don't affect the average
Korjaamon kesäpiha tarjoaa urbaanille käyskentelijälle idyllisen pakopaikan kaupungin vilskeestä.
Kesämenu on tiivis, mutta houkuttelevasti koottu. Afterwork-henkinen valinta oli kuitenkin kohtalaisen selvä: burgeri (14 €). Ja minkälainen burgeri se olikaan! Ei mikä tahansa viritelmä, vaan lajinsa valioyksilö! Briossisämpylä oli esimerkillinen, yksi parhaista, pihvi hyvä ja lisukkeet erinomaisia. Pekoni, cheddar ja mummonkurkut löivät upeasti kättä srirachamajoneesin ja viski-bbq-kastikkeen kanssa. Kuulostaa jopa liian monimutkaiselta viritykseltä, mutta kokonaisuus kantoi osasensa täydellisesti. Burgeriannoksen täydensi vielä todella hurmaavat kesäperunat tryffelimajoneesilla. Ai että, kyllä kelpasi
Pyrähdys Korjaamon kesäpihan terassikeitaaseen kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan kaupunkilaisen kesäsuunnitelmiin. Sen kesälistan isosti maistuva burgeri erottuu edukseen burgerien usein niin kasvottomassa meressä.
Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Lounassalaatissa oli reilusti kalaa. Maultaan se oli perushyvä lounassalaatti, ei sykähdyttnyt suuntaan eikä toiseen.
Söimme brunssit Korjaamolla.
Salaatit yms. ihan ok. Omituinen järjestely oli se, että proteiinit eli kanat, lohet, lihat eivät olleet buffetissa vaan niitä myytiin erikseen hintaan 5€/pieni annos. Kana oli lähes maustamatonta, kuivaa, luultavasti edellispäivänä paistettua. Ei hyvä. Esillelaitto oli epäsiisti, ottimet uivat ruoassa... Jälkiruoka ja osa lisukkeista oli hyviä.
En suosittele tätä paikkaa muuhun kaffitteluun ja kaljoitteluun. Helsingissä on kymmeniä parempia brunssipaikkoja.
Brunssin ruuat olivat ihank ok, mutta eivät lähelläkään hintansa arvoinen kattaus. Suppea valikoima. Henkilökunnasta löytyi hyvin ystävällisiä ja hyvin töykeitä yksilöitä. Lohi-pasta salaatissa oli noin 1% lohta ja jälkiruokalautaset olivat kokoajan loppu.
Uusittu bistro-menu oli testaamatta ja testaamatta olisi saanut jäädäkin.
Fish and chips -henkinen (listalla nimellä kalapuikot) annos oli tehty lohesta eikä siinä ollut lainkaan suolaa. Isojen lohipökäleiden saaminen alas oli työn ja tuskan takana. Remoulade-kastikkeessa oli yritystä, mutta ei ollut oikein kastikkeen formaatissa.
Seuralaisen hampurilainen ei maistunut yhtään miltään.
Töölössä kivat paikat harvassa, harmi että miljöön ja henkilökunnan puolesta viihtyisässä paikassa on näin luokaton ruoka. Sushi-puolen laatu on onneksi pysynyt korkealla.
Brunssi oli ylihinnoiteltu ja masentava viritys. Ruoka oli ok, mutta olennaisia brunssin osia puuttui, eikä henkilökunta asiaa korjannut. Hieman epäsiistiä. Voin mennä toiste, jos joku muu maksaa ja on pakko saada syödä.
Tilasin lounaaksi tomaatti-vuohenjuustopastan, joka oli hinta-laatusuhteeltaan surkein koskaan syömäni lounasannos.
Ylikypsää spagettia uitettuna hailakanpunaisessa liemessä, joka oletettavasti oli tämä nimessä mainittu "tomaatti". Päälle oli pursotettu valkoista tahnaa, joka erehdyttävästi näytti ja valitettavasti myös maistui majoneesilta. Mitään vuohenjuuston makuun vivahtavaakaan en kyllä tavoittanut. Lisäksi päälle raastettu hieman parmesania – tässä koko annos "komeudessaan". Uskomattoman säälittävä tekele. Salaattipöytä oli ihan ok.
Aiemmin tänä keväänä testasin paikan brunssin, joka oli ihan OK. Melko mauton ja hajuton kokonaisuus. Valmislehtitaikinasta oli keksitty pöydän täytteeksi jos mitä "innovaatioita" suolaisesta makeaan.
Jäin pohtimaan, miksi näin hienoissa puitteissa tehdään jotain näin huonolaatuista? Millä voimin mesta sinnittelee yhä pystyssä kun asiakkaitakaan ei näytä juuri olevan?
Uusi iltamenu on kenties yritys nostaa paikan tasoa ja haalia uusia asiakkaita. Valitettavasti yritys on turha, jos lounaan ja brunssin taso on edellä mainittu. Surullista, että näin hieno paikka ei osaa arvostaa itseään.
Päätimme lauantaiaamupäivän iloksi suunnata brunssille.
Pöytävarausta ei tietysti oltu tehty minnekään, kun ajatus herkullisesta brunssista syntyi yllättäen lauantaiaamupäivänä, pitkäksi vierähtäneen perjantain seurauksena.
Korjaamon brunssille pääsee onneksi ilman pöytävarausta. Paikalle päästyämme ravintolan parhaat paikat oli selkeästi jo viety, joten päädyimme ruokailemaan galleria/kirjaston isoon hallimaiseen tilaan. Sinänsä ihan ok, lähellä buffaa ja niin edelleen, mutta hemmetin kylmä viima kävi ovelta pöytään.
Maksoimme brunssit kassaan, ja palvelualtis ja hyväntuulinen miesmyyjä ohjeisti noutamaan ruokaa noutopöydästä, ja juomat sai baaritiskiltä.
Tarjolla oli normaalit kurkku-tomaatti-leikkele-juusto setit, ja lisäksi katkarapuja, majoneesia, munia ja pekonia. Perus aamiaisaineksia siis. Lämpöhauteessa oli jotain couscous härpäkettä, tomaattikastike kananmunia, ja viininlehtikääryleitä. Kaikki lämpöhauteessa olevat ruoat sai skipata suosiolla. Maku ja makuyhdistelmät vähintäänkin keskinkertaisia ja erikoisia.
Tarjolla oli myös sinänsä hyvää sinihomejuustoa, mutta se tarjoiltiin omassa paperissaan lautaselle lätkäistynä.
Jälkiruokana oli päärynä tarte tatin, ja mudcake. Torttu oli niin kuivaa ettei tahtonut irrota vuoasta, mutta ehkä sitä hieman pelasti lisukkeena ollut vaniljavaahto (maistui löysältä pehmikseltä :)). Mudcakesta olisi voinut jättää caken pois kokonaan, sillä se oli kuin pelkkää taikinaa.
Kahvi oli seissyt isossa termarissa ilmeisen kauan, ja oli suunnilleen kädenlämpöistä. Pyydettäessä sai onneksi uutta kahvia, mutta ilmeisesti täyttävät vaan koko ajan sitä suurta pannua uudella kahvilla, eli kahvi ei ole missään kohtaa tuoretta. Mehuna oli perus oluen väristä omenamehua.
Brunssi ei ollut mitenkään hinnalla pilattu, mutta täytyy kyllä sanoa että pienehköllä vaivannäöllä ja ajatuksella noista aineksista saisi kyllä tehtyä rahalle paljon parempaakin vastinetta.
Menemmekö uudestaan? Tuskin.
Kävimme sunnuntaina syömässä ranskalaisvaikutteista brunssia Korjaamolla. Brunssin ruoat olivat visuaalisesti kauniisti rakennettu, valikoima oli tarpeeksi laaja ja maut olvat harmoniassa. Jälkiruokapöydässä oli ihanasti tarjolla laadukkaita juustoja, makeita jälkiruokia ja minua etenkin ilahdutti, että tarjolla oli raikkaita hedelmiä.Paikka on miellyttävä sekoitus kulttuuria ja boheemisuutta. Pienenä miinuksena: Ikean mustat kahvikupit.
Brunssin ruoka oli laadukasta ja maukasta!
Community
Images
Location
+358 40 504 094
http://www.korjaamo.fi/fi/ravintolat/baari-keittio
info@korjaamo.fi