Ged

25 reviews

Mukava palvelu, rento tunnelma ja aito rakkaus hyvään ruokaan ja juomaan - siinä ainekset suosikkilistalleni.

Badges

Blog link

Reviews (24)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: sushi wa.gocoro sushi

Kaupungin parasta sushia. Tätä parempaa sushia joutuu sitten hakemaan ulkomailta. Valikoima vaihtelee saatavuuden mukaan päivittäin, mutta ikinä en ole pettynyt siihen mitä on ollut tarjolla.

wa.gocoro on hyvin pieni paikka, joka soveltuu lähinnä take away-annosten hakemiseen, mutta muutama asiakaspaikka on saatu mahtumaan ikkunan edustalle. Jos vapaa paikka sattuu löytymään, on ilo katsella kun kokki taidokkaasti taikoo ihmeitä ihan tavallisesta kalasta.

Palvelu on erittäin ystävällistä, joskin kannattaa varautua siihen ettei henkilökunta puhu paljoakaan suomea.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 12.10.2013
Rating: 1

Restaurant: teidän sushi

Hiljattain avattu pienempi sushiravintola, jossa laatu on hyvää ja kala tuoretta. Hivenen olisi ehkä nigirien viimeistelytaidossa opittavaa, mutta toisaalta jokainen pala on selkeästi käsin tehty.

Tee kuuluu hintaan, kuten pitäisikin, ja poiketen niin valitettavan yleisestä linjasta rahastaa teellä. Lisäksi talo tarjoaa myös misokeiton ilmaiseksi - keitto on yksinkertainen, mutta maukas.

Sisustus on yksinkertainen, mutta silti selkeästi kielii japanilaisuudesta. Ravintola on mitä ilmeisimmin perheyritys, ja ei voi kuin toivottaa hyvää menestystä. Ensikokemuksen perusteella tänne tullaan vielä toistekin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 12.10.2013
Rating: 3

Restaurant: Domo japanese

Kaupungin paras japanilainen ravintola - parempaa sushia saa toki muualta. Domossa kiehtoo ennen kaikkea monipuolinen lounaslista. Ura-menu tarjoaa monipuolisen aterian, jossa monta hyvää makua yhdistyy varsin mainioon kokonaisuuteen. Jos lihaa tekee mieli, niin Gyudon on oiva valinta, varsinkin jos alkupalaksi ottaa jotain pientä. Sake bento on lohen ystävän valinta, jossa pääsee maistamaan eri tavoilla valmistettua lohta.

Jos tulet Kotoon illalliselle, kannattaa huomioida että monet annoksista ovat todella runsaat, ja kokki käyttää myös paljon koristeellisia sommitelmia esim. kurkusta. Kauniimpia annoksia saa etsiä.

Sisustus on pelkistetty ja mukava, ja palvelu on kohteliasta ja asiallista. Olen aina poistunut Kotosta tyytyväisenä, ja monesti erittäin kylläisenä.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 14€ Added: 12.10.2013
Rating: 0

Restaurant: Curry Palace indian

Kuuluu parhaiden intialaisten ravintoloiden joukkoon. Ruoka on erinomaista, vaikka ruokalista onkin pysynyt samana jo pitkään. Listalta voin suositella mm. chicken tikkaa, joka on upeasti marinoitu ja paistettu sopivan mureaksi vartaalla. Toinen ehdoton suosikki on butter chicken, joka onnistuneesti yhdistää sopivan tulisen tomaattikastikkeen ja voin pehmeyden kokonaisuuteen jota tilaan aivan liian usein. Tulisuutta voi hyvin sammuttaa maukkaalla lassilla, ja jälkiruoat ovat myös kokeilemisen arvoiset.
Uuden ravintoloitsijan vetämänä taso on ajoittain hieman vaihdellut, mutta edelleenkin on vaikea löytää parempaa intialaista pääkaupunkiseudulta.
Lapsille on lyhyt oma lista intialaisia ruokia, mutta joillekin lapsille nekin saattavat olla aika voimakkaasti maustettuja.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 30.05.2012
Rating: 2

Restaurant: Ravintola Umeshu japanese

Umeshu tarjoaa aitoa sushia ja sashimia, poiketen monesta muusta sushipaikasta pääkaupunkiseudulla. Paikka on pieni ja sen takia välillä joutuu odottamaan tilaustaan, eli Umeshu ei ole paikka pikaruokailijoille.

Hyvää voikin odottaa - nigirit tehdään käsin, ja riisi on todella hyvää. Sashimit on leikattu aidosti sashimi-tyyliin, eli kunnon paksuja suupaloja. Monessa paikassa tarjotaan "sushileikattuja" suikaleita sashimina, mikä samalla mahdollistaa hieman heikomman kalan käyttämistä. Täällä sashimi on ensiluokkaista.

Jos olet sushin ystävä, suosittelen lämpimästi Umeshussa käyntiä. Et tule pettymään.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 08.05.2011
Rating: 10

Restaurant: Gaijin

Moderni aasialaistyylinen sisustus tarjoaa upeat puitteet modernille aasialaiselle maisteluillalliselle joka ei tuota pettymystä. Kun astun sisään Gaijinin ulko-ovesta, paikan tunnelma vie heti mukanaan. Ravintola on sisustettu hillityn modernisti, seinät ja katot on maalattu mustan ja harmaan eri sävyihin. Kontrastia tuo luonnonpuu, jota korostetaan hillittyjen spottivalojen käytöllä, sekä mukavasti valaistu baari ja astiahylly jossa myös pistevalaistuksella on saatu aikaiseksi sopiva kontrasti tummalle seinäsävylle. Pöydät on sijoitettu hyvin lähelle toisiaan, mikä saattaisi ehkä häiritä joitakin mutta joka tuo mieleeni kuvan ahtaista japanilaisista kaupungeista.

Olemme jo aiemmin päättäneet syödä "Gaijin menun", joka alkaa varsin lupaavasti vihersimpukoilla jotka on maistettu raikkaan asialaiseen tyyliin. Ateria tarjoaa matkan makean ja happaman kautta riittoisaan tulisen savuisaan ramen-keittoon. Keiton koko yllättää, mutta kun tiedustelen asiaa tarjoilijalta hän ilmoittaa että tavoitteena on ettei kukaan poistuisi nälkäisenä. Tämä varmaan toteutuu, sillä ramenkeitto käivisi lounaaksi ihan sellaisenaan - ja mikä lounas se olisikaan! Upean mureaa porsaanlihaa, herkullisia sieniä, tulista ja maukasta kimchiä, uppomuna saostamassa savuista keittoa ja juuri sopivaksi keitetyt nuudelit. Paras syömäni ramen!

Erikoiselta cocktail-listalta löytyy taatusti jotain jokaisen makuun, ja sakevalikoima yllättää varsin positiivisesti. En muista törmänneeni Ori Nigori-sakeen aiemmin Suomessa, ja se osoittautuukin erinomaiseksi joskin omalaatuiseksi vaihtoehdoksi sommelierin ehdottamalle punaviinille menun loppupuolella.

Kumarruksena europpalaiselle tavalle lopettaa ateria jälkiruualla, tarjolla on upea sake-mustikkasorbetti jonka kanssa tarjoiltu hapokas limecreme on mukavan raikas päätös upealle aterialle.

Tänne tulen uudestaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 64€ Added: 08.05.2011
Rating: 11

Modernisti japanilaiseen tyyliin sisustettu pieni sushibaari, jossa tiivis tunnelma ja hyvää sushia. Kaikki tuolit ovat korkeita baarituoleja, ja sisustus on muutenkin selkeästi "sushibaari". Listalla muutama lajitelma, muutama party platter ja tietenkin nigiri- ja maki-sushit. Lisukkeeksi voi tilata myös misokeiton, wakamesalaatin tai sumosalaatin.

Lounaslistaa ei ole, mutta lounasaikaan lajitelman hintaan kuuluu vihreä tee ja misokeitto. Kala sushissa oli tuoretta ja hyvää, joskin ehkä hieman huolimattomasti leikattua. Makit olivat tavallista paksummat, eli riisiä on tavallisessa makipalassakin reilusti. Makipalojen leveys vaihteli aika paljon.

Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa, koska ravintolan pienestä koosta huolimatta henkilökuntaa oli ainakin lounasaikaan riittävästi.

Wakame-salatti jäi valitettavasti testaamatta - ahtaajien lakon takia wakamet odottavat vielä jossainpäin maailmaa.

Kokeilemisen arvoinen!

     
     
     
Experience: Lunch Price: 12€ Added: 15.04.2010
Rating: 10

Restaurant: Zen Sushi Kämpin galleria japanese

Sushi on laadukasta, mutta sitä saa tosiaan lounasaikaan odottaa, koska paikka on erittäin suosittu. Sisustus on "japanilaistyylinen", mutta ei kuitenkaan korostetun japanilainen.

Lounasaikaan ei tarjoilla lämpimiä ruokia, mutta sushisetit ovat laadukkaita. Nigiripalat ovat oikeaoppiset, eli ei liikaa riisiä ja reilu pala kalaa - juuri suunpalan kokoiset. Makit ovat hyviä, mutta ei mitenkään tavallisesta poikkeavat.

Lounasruuhka kuitenkin hieman häiritsi kokemusta, sillä vaikka henkilökuntaa oli runsaasti, niin palvelu tuntui hieman jäykältä eikä ystävälliseltä.

Paikan erikoisuutena on ettei wasabia ole riisin ja kalan välissä, kuten tavallista.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 20.04.2010
Rating: 1

Restaurant: Wrong Noodle Bar Sello noodles

Mukava vaihtoehto hampurilaiselle tai pizzalle. Aasialaista nuudelia pikaruokana - voit syödä paikan päällä tai ottaa annoksen mukaan. Valitset ensin nuudelityyppin ja -mausteen, sitten minkä täytteen haluat (nauta, katkaravut, kana, vihannes). Jokaiseen annokseen kuuluu pienen pieni annos salaattia, mutta voit myös tilata erillisen alkupalan. Tunnelma on pikaruokamainen, ml. palveluasenne. Lapsille löytyy myös oma lista.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 8€ Added: 29.01.2009
Rating: 1

Restaurant: Saffron Cuisine modern indian

Lounas oli hyvin valmistettu, mutta siihen meni myös aikaa. Ravintolan sisustus on tyylikäs, ja vihjaisee selkeästi että kohderyhmänä on pidemmän lounaan syövät liikemiehet yms. Sahramikana oli grillattu vartaassa juuri sopivan kauan, ja kastike oli maukasta. Nan-leivästä joutuu maksamaan erikseen, ja jotenkin se ei kuitenkaan säväyttänyt. Valkosipulinan oli huomattavasti maukkaampi, mutta siitäkin jäi se tietty nan-leivän maku puuttumaan.
Paikka sopii hieman pitempään lounaaseen, pitää käydä vielä toiste kokeilemaan illan listaa.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 27.01.2010
Rating: 3


Followers

Followers (1)