Avautuu 11:00

Manhattan Steak House Espa

pihviravintola, grilli
Arvosana 2.4 / 5

Esplanadin Manhattan Steak Housen ravintola sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, Esplanadinpuiston kupeessa. Maanantaista perjantaihin tarjoillaan lounasta kello 16 asti. A-oikeuksineen ravintolamme soveltuu erinomaisesti myös yksityis- ja erikoistilaisuuksiin.Tervetuloa.


Arvostelut (84)

Kävimme tai yritimme käydä syömässä. Grillipihvi oli niin sitkeä ettei sitä pystynyt syömään. Tarjoilija oli töykeä ja palasi lautasen kanssa vaikka oli eka menossa keittiöön vaihtamaan annokset. Palatessaan tokaisi, että maistoi pihviä eikä siinä ollut vikaa ja että minun pitää laittaa palanen suuhuni pihvistä ja näyttää pystynkö syömään sen!!! Lähdimme menemään ovesta ulos. Törkeää käytöstä!!!!!!!!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 01.02.2018
Arvosana: 0

Esplanadin Manhattan Steak Housessa on tullut käytyä vuosittain jo useamman vuoden ajan. Syynä tällaiseen orjalliseen käyttäytymiseen on yksinkertainen: Cityshopparilla saa oman valintansa mukaiset 200 gramman naudan ulkofileepihvit kaksi yhden hinnalla. Hyvä diili!

Vaikka kohtuullisen aikajanan päässä menneisyydessä on aikakausi, jolloin ulkona syöminen tarkoitti pippuripihvin tilaamista, tulee edelleen tänäkin päivänä eteemme hetkiä, jolloin ihminen haluaa – jopa tarvitsee – kunnon pihvin. Eikä siinä ole mitään pahaa. Tällöin mm. Manhattan Steak Housen ovi käy. Ravintolassa on toki tarjolla muutakin kuin pihvejä, mutta niinhän se on, että sitä otetaan, mihin ravintolan nimessäkin viitataan. Ei steak houseen mennä salaatille tai spagetti bologneselle. Nomen est omen.

Nauttimani aurajuustohärkäpihvi (listahinta 27,90 €, diilillä siis käytännössä puoleen hintaan) tarjoiltiin marinoidun sipulin ja aurajuuston kanssa, kyljessään herkkusieni-kermakastiketta. Lisukkeeksi otin normiranskalaisten sijasta valkosipuliperunoita. Annos oli jo tullessaan mehevän näköinen. Perunat tarjoiltiin omalla lautasellaan. Pihvi edusti hyvää laatutasoa, jota lisukkeet kastikkeineen komppasivat oivasti. Valkosipuliperunoissa oli valkosipulin suhteen sniiduiltu, mikä on toisaalta ymmärrettävää, mutta harmillista. Annos oli täyttävä, kuten pihviannoksen kuuluukin olla. Alkuun tuodut valkosipulileivät toimivat mainiosti ruokahalun herättäjinä.

Tarjoilu oli miellyttävää alusta loppuun, mutta ravintolan miljöö ei omaan silmään istu kovin kivasti. Parhaat paikat ravintolassa ovat luonnollisesti ikkunapöydät, joista voi pihvin leikkaamisen lomassa katsella kiireisten helsinkiläisten kilpakävelyä ja turistien rauhallisempaa käyskentelyä Espan loppukesän auringonpaisteessa.

Manhattan Steak House on viime aikoina ollut enemmän julkisuudessa omistajiensa veronkierrosta ja verorikoksista kuin pihveistään, mutta syyskuun alun uutiset kertovat, että ravintolaketju on siirtynyt perheessä seuraavalle sukupolvelle ja ravintolatoiminta on jälleen terveellä pohjalla. Hyvä niin, sillä keskeisellä paikalla sijaitsevalle hyvälle pihviravintolalle on aina paikkansa!

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 20.09.2016
Arvosana: 1
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Aiemmin loistava pihviravintola on mennyt huonompaan suuntaan.

Olemme käyneet espan Manhattan Steak Housessa muutamia kertoja aiemmin ja tykästyneet paikkaan kovasti. Lounasaikaan pippuripihviannoksessa on ollut hyvä hinta-laatusuhde, mutta tänään kokemus oli toinen.

Palvelu oli ystävällistä, mutta tarjoile tuo annokset juosten pöytään, vaikka ravintola oli kohtuullisen tyhjä. Pihvit olivat lötköjä ja kummallakin meistä paistoaste oli täysin erilainen. Salaatti-tuorekurkku-tomaatin päälle oli laitettu kurkkusalaattia, joka toi mieleen lähinnä aamuyön grillijonot.

Seuralaiseni ranskalaiset olivat aavistuksen alikypsiä ja minun uuniperunani ei maistunut täysin tuoreelta.

Mistä tason lasku johtuu? Onko kokki vaihtunut vai onko joulunaluskiire vaikuttanut tasoon?

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 21.12.2015
Arvosana: 0

Lounasaikaan syöyu lohifilee lohkaperunoilla ja tuoreella salaatilla oli todella hyvä! Annos maksoi 9,70e joka oli todella edullinen, annos oli iso ja todella hyvä. Tunnelmallinen paikka, eikä mikään "raksamiesten lounaspaikka." Ei silti myöskään liian hienostunut. Punaviini 12cl oli 4,50e eli edullinen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 15.10.2015
Arvosana: 0

Ravintola yllätti positiivisesti. Luulin, että paikasta saa perus pihvin mutta pihvi olikin todella hyvä. Lisukkeet ja annoksen mukana tulleet kastikkeet olivat maukkaita. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Suosittelen ehdottomasti!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 10.10.2015
Arvosana: 0

Kävimme kiireisenä lauantai-alkuiltana syömässä. Koko ajan porukkaa odotti ovella ja paikkojen vapauduttua, uudet asiakkaat otettiin nopeasti vastaan.
Hyvä palvelu, vaikka hieman joutui odottamaan ruokalistoja.
Pihvit hyviä ja maukkaita, annos tarpeeksi runsas.
Voin suositella.Ysrävällinen henkilökunta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 27€ Lisätty: 03.10.2015
Arvosana: 0

Loistava naudan lehtipihvi, joka suorastaan suli suuhun. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla liharuoan perässä, vaikka muutakin toki saa. Alkupalana bataattiranskalaiset olivat maistuvat (oliko peräti itsetehtyjä?), mutta annos aivan liian iso. Tunnelmaa rokotti hieman viereinen iso pöytäseurue, jonka mielestä eritteet olivat sopiva puheenaihe, mutta palvelu pelasi erinomaisesti ja nopeasti, siksi "suosittelisin". Sanottiin että keittiössä on jonoa, mutta emme joutuneet missään vaiheessa varsinaisesti odottelemaan. Ruoka itsessään oli kohtuuhintaista, mutta annan ison miinuksen järjettömän hintaisesta kivennäisvedestä: minipullo (0,33l) Bon Aquaa 3€/kpl! Niitähän kului illan myötä tietty useampi, joten niiden osuus loppulaskussa oli liian suuri.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 38€ Lisätty: 16.05.2015
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 03.04.2015
Arvosana: 0

Kympin pihvit taas kerran suli suuhun. Hanabisse 3,5 euroo ei paha sekään. Nälkä lähti ja hyvä mieli =) Palvelu pelasi kiireessäkin

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 03.02.2015
Arvosana: 0

Loistava lounaspaikka. Harvoja paikkoja, josta ruoka alle kympillä (ja ei siis buffet). Jono liikkuu ja ruoka tulee nopeesti.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 21.01.2015
Arvosana: 1


Sijainti

Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki - Reitti
(09) 611 217
http://manhattansteakhouse.fi/?page_id=16

Vaihtoehtoisia ravintoloita