Ei tietoa

Pizzarium

pizzaa
Arvosana 3.4 / 5

Arvostelut (12)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 27.07.2017
Arvosana: 0

Parasta pikapizzaa Helsingissä.

Olen lukenut Pizzariumista paljon hyvää, joten lauantai-iltapäivän kävelylenkin kaartaessa Aleksille, oli hyvä tilaisuus poiketa katsastamaan paikka. Ja kyllä kannatti!

Vitriinissä oli tarjolla toistakymmentä erilaista pizzaa, joten valinnanvaraa riitti. Valitsimme peruna-mozzarella-, herkkusieni-tryffeliöljy-, lohi- ja emmental-tuoremakkara-slicet, jotka käytettiin uunin kautta ennen tarjoilua. Pizzojen kylkeen vielä Arancini-pallo (joka oli ihan turha, sillä pizzat olivat sen verran tuhteja) ja Coke Zero.

Pizzat olivat koostumukseltaan varsin tiiviitä, eli ne oli helppo syödä käsin. Pohja oli parasta mahdollista A-luokkaa, rapsakka ja maukas, täytteet laadukkaita, maut oli helppo erottaa toisistaan. Kokonaisuus hipoi täydellisyyttä!

Henkilökunta oli todella ystävällistä, he esittelivät koko pizzavalikoiman meille ensikertalaisille kaikessa rauhassa, jotta osasimme tehdä oikeat valinnat lukuisten vaihtoehtojen joukosta. Ja mikä parasta, syötyämme pizzamme, henkilökunta maistatti meillä vielä syötyämme tilaamamme pizzat peperonipizzaa, joka tilausvaiheessa katosi edestämme parempiin suihin!

Pizzariumista jäi hyvä fiilis; tuote on hyvä, hinta-laatu-suhde on kohdillaan ja henkilökunta oli mukavaa. Tänne on tultava toistekin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 23.07.2016
Arvosana: 0

Rapea ja kuohkea ja maukas pohja. Hauskoja täytekomboja.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 10.06.2016
Arvosana: 2

Pizzarium on erikoistunut aitoon roomalaiseen levypizzaan, joka on kehitetty viime vuosisadalla kiireisille ikuisen kaupungin käyskentelijöille, jotka eivät ehtineet istua pöytään tilaamaan ja odottamaan. Nykypäivän meininki ei juuri kalpene 1950-luvun Roomalle tässä mielessä, sillä kiirettä pitää edelleen.

Näistä pizzoista saa muuten turhaan etsiä esim. ananaksen kaltaisia pyhäinhäväistyksiä ja lopputuote syödään autenttisesti käsin. Ravintolan pizzojen jujuna on taikina, jota kohotetaan kolme vuorokautta. "Se siitä fast foodista!", huudatte. Mutta älkääpäs nyt vielä pelästykö. Homma toimii nimittäin sillä tavalla, että valitaan valmiit pizzaslaissit vitriinistä, minkä jälkeen ne lämmitetään nopeasti uunissa. Parin minuutin kuluttua ne tuodaan pöytään ja ei muuta kuin (käsin) ääntä kohti.

Nopea vilkaisu tiskin laajaan valikoimaan aiheuttaa useimmille meistä päänraavintaa. Kaikki vaihtoehdot näyttävät enemmän tai vieläkin enemmän herkullisilta. Jos silmä ei erota kaikkia raaka-aineita, voi niistä toki kysyä. Kahdella eri käyntikerralla päädyin eri vaihtoehtoihin. Pizzojen nimet eivät sinänsä jääneet muistiin, eikä sillä ole niin väliäkään. Sen sijaan väliä on sillä, että jokainen maistamastani neljästä slaissista oli taivaallisen makuista: laadukkaat raaka-aineet ja mainio pohja yhdistyvät upeisiin makukokonaisuuksiin. Aika usein vähemmän (raaka-aineita) on enemmän (laatua)! Kaiken lisäksi mielestäni pizzat ovat kohtuullisen miellyttävästi hinnoiteltu (3,90 €/kpl). En oikein osaa toivoa pizzaltani enempää.

On hienoa, että kynnystä hyvään pizzaan on madallettu tuomalla ne asiakkaiden kävelyreittien luo ostoskeskuksiin. Onhan shoppailijoillakin oikeus artesaanipizzaansa, eikö vain?

”Pizzarium ei ole mikä tahansa pizzapaikka, vaan kahden pizzanrakastajan toteutunut unelma”, sanotaan ravintolan nettisivuilla. Minä lisään, että se on myös meidän tavallisten pizzanrakastajien todeksi muuttunut unelma!

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 25.01.2016
Arvosana: 1

Valitsin vitriinistä laajasta, herkullisen näköisestä valikoimasta pari erilaista; Genovese ja Pugliese. Pizzapalat laitettiin pieneksi hetkeksi uuniin lämpeämään.

Kummassakin palassa oli rapsakka pohja, täytteitä oli riittävästi ja makuyhdistelmät olivat palanssissa. Genovesen sopivan suolainen ja mieto pestokastike ei peittänyt alleen muita makuja. Pugliesen sipulit olivat ottaneet hyvin paistopintaa. Hyviä molemmat.

Pizzan nauttiminen sormin, tarjottimelta paperipalasten päältä oli rasvaista puuhaa. Ei sinänsä haitannut, mutta tarjolla olleet servietit voisivat olla tästä syystä isompia ja paperi laadultaan imukykyisempää.

Itse olen kaivannut pizzaravintolaa, josta saa erimakuisia ja nopeasti lämmintä pientä/suurta syötävää - paikan päällä haukattavaksi tai vaikka mukaan kotiin vietäväksi. Tulee ehdottomasti poikettua toistenkin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 05.10.2015
Arvosana: -1

Not as good as the original (in Turku), but still among the best fast food joints in Hki. True pizza lovers should go to Pompei, fornitaly or pjazza.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 4€ Lisätty: 28.09.2015
Arvosana: 0

Edelliselle kommentoijalle tiedoksi, että Fornitaly hakkaa kevyesti Pizzariumin

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 27.09.2015
Arvosana: -4

Helsingin parhaat pizzat. Rapea maukas pohja, herkulliset ja laadukkaat täytteet.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 26.09.2015
Arvosana: -1

Odotukset olivat suuret,joutui pettymään. Maultaan samaa tasoa kuin olisi yläasteella köksäntunnilla vääntänyt pizzaa. Toisen slaissin pizzapohja oli ehkä liiankin pehmeän taikinamainen ja taas toisen oli ylikuivan rapea jonka takia koko pizza hajosi käsiin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 23.09.2015
Arvosana: 0

What's with inveenting the word 'slais' - it's 'slice' or 'pala pizzasta' - please stop screwing up the Finnish language!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 21.09.2015
Arvosana: -3

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Aleksanterinkatu 9, 00170 Helsinki - Reitti
http://www.pizzarium.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita