Suljettu nyt

Umami

mansestylesushibar
Arvosana 4.8 / 5

Manse style Sushibar


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Liikuntaesteetön

Arvostelut (31)

Ensiluokkaista sushia mielenkiintoisessa ympäristössä kohtuuhintaan!

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 20.06.2018
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Umami on jonkinlainen sushiherkkukeidas Kauppahallissa, kaiken keskellä. Ruoka on kieltämättä lajissaan hyvää, joskin aina hiukan yllätyksellistä. Annokset ovat varsin kivan näköisiä ja kohtuuhintaisia. Paikan asiakaspalvelu toimii silloin kun sitä tarvitaan. Lievä tungos on joskus hiukan harmillista, varsinkin jos on lähtenyt lounaalle, eikä sitten mahdu lainkaan mukaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 21.09.2017
Arvosana: 0

Nyt nousi oma sushikäsitys aivan uudelle tasolle. Onpa tuoretta tavaraa! Ei mitään pirkka-pakastelohta, kaveri vääntää sushit siinä odotellessa, ja yleensä välttelemäni makitkin olivat suorastaan suussa sulavia! Mainio jälkkärisushikin, makea munakassushi ilmestyi lankulle yllärinä. :) Ainoa huoni puoli tässä on, ettei paljoa enää huvita mennä peruspaikkoihin tämän jälkeen..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 31.05.2017
Arvosana: 0

Tampereen parhaimpiin kuuluva sushipaikka. Ja niitä ei ole monta. Maukasta ja tuoretta sushia. Sijaitseehan mesta kauppahallissa. Listalla aina myös joku kekseliäs erikoisuus kauden tuotteesta. Esim. Parsasushi oli yllättävä, mutta toimiva.
Myös täysvegaaniannos onnistui pyydettäessä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 14.03.2017
Arvosana: 0

12. 30 maanantaina paikka täynnä, odoteltiin muutama minuutti ja onneksi pari asiakasta lähti niin päästiin syömään. Misokeitto ja sushit maistui aivan kuin Japanissa (ei siis missään halpispaikassa vaan keskivertoa paremmassa paikassa) ja palvelu oli kiireestä huolimatta ystävällistä. Jopa inkivääri oli hyvää. Kunpa Umami laajentaisi että saisi illalliseksikin näin hyvää sushia... nam!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 14€ Lisätty: 06.06.2016
Arvosana: 1

Sushit erinomaisia. Valinnan vaikeutta ei tule kun tarjolla on vain yksi setti. Mukavaa että ainekset vaihtelevat vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan ja että mukana on myös täytteitä joita ei susheissa välttämättä perinteisesti ole käytetty.
Pieni miinus ahtaista tiloista.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 11.05.2016
Arvosana: -2

Riisin loppumisesta valittaminen huvittaa, jos on koskaan tehnyt sushia niin tietää että riisi ei kypsenny eikä sen jälkeen jäähdy hetkessä vaan aikaa kuluu väkisinkin yli tunti, ja 4 tunnin aukiolon aikana ei sitä siis niin vaan tehdä lisää. Ylimäärän valmistaminen ja roskiin heitto ei myöskään taitaisi kulttuuria tunteville tulla mieleenkään. Kunnioitus riisiä kohtaan oli oikeastaan se syy miksi päätin jonosta ja hieman hankalasta sijainnista huolimatta kokeilla tätäkin paikkaa, ja aavistus osui oikeaan.

Riisin laatu vastaa Umamissa täysin sitä tasoa mitä odottaisin saavani Japanissa keskihintaisessa sushi-ravintolassa. Maku on kenties aavistuksen keskivertoa makeampi, mutta se sopii omaan makuuni hyvin. Rakenne on erinomainen, riisi pysyy koossa (mitä kokemattomat puikkojen käyttäjät varmasti arvostavat) mutta tulos ei ole liisteriä tai puuroa vaan suussa riisinjyvät selvästi tuntee erillisinä.

Täytteiden laatu on erinomainen ja vaihteluakin on muutaman vierailun aikana ollut kiitettävästi. Kaikkia Japanista tuttuja kalaerikoisuuksia ei tietysti ole tullut vastaan, mutta tuskin Suomessa sitä kukaan voi kohtuudella odottaakaan.

15 euron hinta on lopulta hyvin kohtuullinen vaikka se muut lounasvaihtoehdot hieman ylittääkin. 15 euron annoksesta olisin Japanissakin valmis maksamaan n. 10 euroa, joten on vaikea kuvitella että kukaan sitä täällä ostovoimattomuuden maassa voisi tehdä halvemmalla tinkimättä laadusta.

Ainoa pieni harmistuksen aihe onkin ravintolan lyhyt aukioloaika ja tilojen hieman kankea toimivuus. Puikkojen, veden, vesilasien, inkiväärin ja wasabin kurkottelu muiden asiakkaiden yli tuntuu suomalaiselle hieman vaivaannuttavalta. Uskalsin ottaa inkivääriä puikkojen toisilla päillä varsinaisen ottimen puutteessa mutta keskivertovierasta se vaikuttaa hämmentävän. Ahtaus ei sinänsä ole ongelma vaan luo tiettyä Japanista tuttua tunnelmaa - kuitenkin Japanissa pienetkin tilat on saatu toimimaan niin että asiakkaan ulottuvilla on kaikki tarvittava heti alas istuttaessa. Kun ruoan on saanut eteensä niin nämä puutteet onneksi unohtuvat mielestä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 26.02.2016
Arvosana: 4

Aivan mahtava paikka

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 29.11.2015
Arvosana: -5

Loistava! Tampereen parasta sushia. Ehdottomasti.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 19.10.2015
Arvosana: -2

Mainio paikka. Vielä pari kuukautta sitten olisin arvioinut paikan täysillä pisteillä. Ruoka on edelleen loistavaa, mutta ei yhtä hyvää kuin aiemmin. Tämä sen vuoksi, että sushien kanssa on ruvettu liikaa kikkailemaan. Nyt 8/12/15 euron lautaselta löytää joka kerta esim punajuurta makeista, mikä ei joukkoon sovi. Myös vuohenjuusto maistuu makissa oudolta. Isot makit hajoilivat viimeksi mukaan otettaessa. Take away boksi oli myös liian pieni. Simppelit avokado- ja lohimakit, mitä sai aiemmin olivat parhaita! Niitä takaisin kiitos. Erittäin hyvä paikka jokatapauksessa. Kunhan taso pysyy!(?)

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 01.10.2015
Arvosana: 0


Sijainti

Hämeenkatu 19, 33200 Tampere - Reitti

Vaihtoehtoisia ravintoloita