Tuuli
8 arvosteluaHerkullinen ja hyväntuulinen:D
Ansiomitalit
Blogi
Arvostelut (8)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Tätä on saanut Tikkurilaan odottaa. Paikka ja työntekijät ovat kertakaikkiaan ihastuttavat. Tällaisten kahvilakokemusten jälkeen ai välitä istua ankeissa ja likaisissa ketjupaikoissa. Kahvilla ja virkistäytymässä ollaan käyty pariin kertaan ja hymy on aina jäänyt huulille ja hyvä maku suuhun.
Aivan luokaton paikka!
Suuntasimme tänne ajatuksella "rento ilta, texmexiä" eli ei menty gourmeen perässä, nälkäisinä pikemminkin eli syödä piti...
Vähän erittelyä kuitenkin:
- Alkupaloissa kaikki tuntui olevan suoraan purkista ja pussista. Paikan avokadodippi oli ei lähes syömäkeltovonta vaan syömäkelvotonta, salsa mautonta ja vetistä. Tiedustelin eräältä tarjoilijalta "mahtaako tässä avokadodipissä olla avokadoa" ja tarjoilija (harjoittelija) kääntyi vieressä olevan tarjoilijan puoleen ja (sinänsä kohteliaasti ja avuliaasti) toisti kysymyksen vanhemmalle kollegalleen. Vastaus saatiin, että on kyllä avokadoa, mutta ei tuoretta. Sekoitus kastikkeeksi tehdään tosin ravintolalla, minkä tarjoilija ylpeänä mainitsi.
- Pääruoan side orderina ravintola myy "perunakippoa" ja tarjoilija tarkensi perunoiden olevan lohkoperunoita. Kuulosti varmalta valinnalta, mutta petti pahasti. Perunat olivat hiukan perunalastuja paksumpia, vettyneen ja kertaalleen rasvassa lillutetun ja paistetun oloisia.
- Pääruoat seurueessa: pari burritoa ja kana. Pettymyksiä, kotona on saatu aikaan maukkaampaa. Kana oli kuulemma aivan rutikuivaa, kastike kelvonta ja lisäkeriisi kuivaa.
- Palvelusta: harjoittelijoilla oli varmasti intoa ja asenne ajoittain kohdillaan mutta nähtävästi nämä paikan omat tarjoilijat pitävät pyrkimyksenään saada asiakkaat lähtemään äkkiä ja olemaan ikinä palaamatta ravintolaan.
Aivan kelvoton paikka ja jos tulee tarvetta kestittää vihamiestä niin vien tänne.
Miellyttävä, siisti, tyylikäs ja kuitenkin rento ravintola.
Palvelu oli alusta alkaen loistavaa, huomioivaa ja ripeää ja jatkui sellaisena myös ravintolan hiljalleen täyttyessä.
Kasvisruokailijalle lista tarjosi illan ainoat pettymykset, menut 2 ja 3 suositusviineineen ottaneet seuralaiset olivat varsin tyytyväisiä lähes kautta linjan. Kasvisruokailijalle oli listalla alkupaloissa tismalleen samoja raaka-aineita sisältävä salaatti kuin ainoa kasvisannos pääruokalistalta. Onneksi keittiössä väännettiin varsin maukas vihersalaatti listan ulkopuolelta. Keittiön karamellisointi-into meni överiksi kasvisruoan punajuurien kohdalla, listan balsamicopunajuuri antoin pikemminkin odottaa ihanasti marinoitunutta ja ehkä paahdettua kuin lötköksi ja miltei mauttomaksi karamellisoitua punajuurelta etäisesti vaikuttavaa ilmestystä.
Annokset yllättivät koollaan, tämän ruokailun jälkeen ei jäänyt nälkä! Alkupala-annokset olivat pikemminkin hiukan suuria, etenkin miltei lounasannoskokoinen seljanka. Ainoastaan jälkkäreiden crème brûlée oli eteenkannetuista annoksista pikkuruinen (väliruokien lisäksi tietenkin).
Muuten ilta oli mitä onnistunein ja mikä kivointa, suositusviinit jätettiin pöytään ja laskutettiin kulutuksen mukaan eikä koko ajan tarvinnut olla huutelemassa täydennystä viineihin.
Plussaa rennosta tyylikkyydestä, ja suurimman osan ruokalajeista kohdalla myös raaka-aineiden kunnioituksesta, hyvästä valmistuksesta ja upeista mauista. Ilta jätti hyvän mielen ja blinejä varten on palattava seuraavalla kerralla.
Turengin aseman ravintola tarjosi kesäisenä päivänä viihtyisän pysähtymispaikan matkaajille.
Sisällä oli tyylikästä ja ulkona rentoa. Kauniina päivänä asiakkaat ohjattiin ruokailemaan ulos.
Ruokalista oli kesäravintolan ajatusta hyvin toteuttava. Kasvisruokailijalle listalta löytyi vain kasvismunakas, minkä ei tulisi olla kohtalo enää missään ravintolassa tällä vuosituhannella. Olimme syömässä lounasaikaan, joten munakas menetteli. Illalla olisi kiva jos olisi ollut jotain muutakin valittavanaan. Munakkaan lisäksi luvattiin salaattia. Vähän vihreää munakkaan kyljessä ei ole vielä salaatti ja koin kyllä tulleeni petetyksi.
Seurueessa yleisvaikutelma ruoista oli hyvä ja annokset olivat kauniita, mutta melko pieniä (kasvismunakasta lukuunottamatta). Alkuruokien kanssa hinta lounaasta oli kohtuuttoman kallis, mitään gourmeeta ei kuitenkaan ollut tarjolla.
Tarjoilija oli palvelualtis ja tarjoilussa oli tyyliä.
Aivan kohtuullinen paikka!
Susheista ei valittamista. Tarjoilussa parantamisen varaa. Paikka myy listan lisäksi valmiita 12 ja 15 palan valikoimia ja juoksuttaa asiakkaita käytävän puolella tutustumassa listaan kun asiakas tiedusteli (viereisessä) pöydässä mitä valikoima piti sisällään.
Veden ei odottaisi maksavan erikseen tällaisessa paikassa...
Arkisen iltapäivän käynnillä ei osuttu minkäänmalliseen ruuhka-aikaan, mutta yhden California-annoksen saamisessa kesti 20 minuuttia. Mikään pikaruokapaikka tämä ei miljöön antamista sensuuntaisista viitteistään huolimatta siis ole. Samaan aikaan toiseen pöytään kannettiin kesken keittojen syönnin (melkein heti keittojen jälkeen) sushiannokset.
Palvelussa on parantamisen varaa, nyt oli tympeää palvelua. Keittiön puolella häärivät nuoret kuulostivat keskittyvän enemmän kuulumisten vaihtoon kuin nouseviin annoksiin.
Makuja ei millään muotoa voi ylistää. Rullat oli todennäköisesti pyöritelty samoilla hanskoilla/alustoilla kalojen kanssa, niin pistävä kalanmaku tömähti suuhun. Wasabia oli kunnon määrä, mutta laadultaan heikompaa ja kuivahtanutta. Inkiväärilastut kuivuneita ja kaiken aikaa pöydissä, mikä jättää pienen epäilyksen hygienisyydestä. Soijaa näköjään kommentoitu jo aikaisemmin ja ovat näköjään palautteesta huolimatta jatkaneet samalla soijalla...Ei hyvä.
Toiste ei tarvitse kokeilla eikä ainakaan kuvitella, että tästä nappaisi nopeasti mukaansa jotain (edes silloin kun ei ole ruuhkaa).
Kävimme hiljaisena perjantai-iltana talviseen aikaan ja olimme klo 19 aikaan ravintolan ainoat asiakkaat.
Ainoana asiakkaana on yleensä aina vähän hankala olla, niin nytkin, vaikka saimmekin hyvin meille rauhoitetun ravintolakokemuksen.
Tarjoilija vaikutti ensin ilottomalta hoitamaan tehtäväänsä mutta hoiti kuitenkin hommansa hyvin. Keittiö yllätti ennen alkupaloja tarjoillulla mustajuurisosekeitolla, ei mikään tyypillinen amuse bouche, mutta hauska yllätys. Rohkeamminkin olisi voinut yllättää, itse sosekeitto oli varsin vaisun makuinen ja näköinen.
Naturel caesar -salaatti oli raikas ja, mutta tarjosi myös pahimman pettymyksen illassa. Salaatin krutongit olivat kamalaa pussitavaraa. Harmillisesti tämän ravintolan naturellissa kastikkeessa oli anjovista joten kasvissyöjän naturel oli kastikkeeton.
Ruoka-annokset olivat suuria ja jälkiruoat jäivät väliin.
Paikka oli tyylikäs mutta sympaattinen ja varmasti kokemisen arvoinen. Keittiö tällä käynnillämme ilostutti ja petti joten lopputulos jää kuitenkin plussan puolelle.
Kävimme aikuisessa seurassa kahden melko vilkkaana lauantai-iltana talvella.
Ensivaikutelma oli lämminhenkinen ja vaikutelma säilyi. Tilasimme alkuruoat, jotka olisivat kyllä jääneet tilaamatta jos olisimme tienneet myös päivällisaikaan tarjolla olleesta salaattibuffet -pöydästä.
Paikan ranskalainen sipulikeitto oli erittäin hyvää ja tarjoiltu varsin fiinisti verrattuna autenttiseen ranskalaiseen tarjoilutapaan. Ihanaa oli myös, että sipulikeitto ei ollut ihan niin jämäkästi gratinoitua kuin mitä Ranskassa on tapana tarjoilla.
Ruoka oli kertakaikkisen hyvää ja lämmin pääruoka tarjosi kasvissyöjällekin mukavia yllätyksiä, eikä aina samaa, mihin kokit kasvisruokapaniikissaan turvautuvat.
Mieskin kehui lihaansa, joskin annoksen tarjoilu hämmensi minua. Lihaisan annoksen lisäksi mies sai folioon käärityn uuniperunan ja kastikkeet erillisellä lautasella.
Meitä palveli kaksi miestarjoilijaa, joista molemmat ystävällisiä ja ammattitaitoisia.