Zirenda

36 arvostelua

Suuri tavoitteeni on oppia pitämään joka ikisestä ruuasta, jota maailmassa syödään. Eksoottisille kokemuksille siis plussaa.

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (35)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Yoki aasia-afrikka-latino

Hieman aneeminen kokemus. Kävimme lauantaiaamulla syömässä, mutta palvelu oli todella hidasta. Herää kysymys, miten homma toimii, kun asiakkaita on enemmän kuin kolme.

Ruoka oli ihan ok, mutta vähän tylsää. Puhun siis kasvismenusta, jonka tempurakasviksissa oli minimaalisesti tempuraa tai kasviksia. Dukkah-tofu oli kyllä mainioita, mutta annoskoko on todella surkean kokoinen. Menun muihin ruokiin oli merkitty, onko annos alku-, vai pääruoan kokoinen, mutta kasvismenuun tätä ei ollut tehty. Tarjoilija väitti kaikkia kasvismenun annoksia pääruokien kokoiseksi, mutta näin ei tosiaankaan ollut.

Ruoan mausta sinänsä ei ole kauheasti valitettavaa, ehkä vähän tylsää ja mautonta. Enemmän harmittaa annoskoot ja menun epämääräisyys - ei ole mitään käsitystä mitä pitäisi ottaa ja kuinka paljon. Palvelu ei myöskään tuntunut kovin koordinoidulta, monet eri henkilöt kävivät vuoroin kyselemässä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 24.12.2012
Arvosana: 0

Ravintola: Café Balzac tuorepastaa ja salaattia

Lounaspaikalta ei jaksa oikein toivoa enempää, vaikka hinta ei olekaan varsinaisesti huokea. Salaatit olivat herkullisia, ja kerrankin voi olla varma, että kaikki tehdään itse. Vuohenjuusto sopivan mietoa, mutta silti maukasta. Odotan innolla pääseväni maistamaan paikan lämpimiä ruokia heinäkuun jälkeen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 04.07.2012
Arvosana: 4

Ravintola: Figaro Restaurant & Winebistro

Kampasimpukat ja jättikatkaravun pyrstöt hummerikastikkeessa tuorehernepyreen kera oli kelpo annos. Yllätyin hernepyreen ihanasta mausta, ja merellinen annos oli pieni mutta herkullinen. Paikan sisustus ja palvelu olivat kelvollisia, joskin ikkunasta oli kerrassaan ihastuttava näkymä parkkihallin seinään. Siitä ei tosin paikkaa voi syyttää. Rocky Road -kakku jälkiruokana oli hieman liian iso, syötävää olisi kahdellekin riittänyt. Parsabrulee makeana alkuruokana oli hieman erilainen ruokahalun herättäjä. Isot plussat listalta löytyvästä kasvisannoksesta, joka oli myöskin herkullinen sen verran kuin seuralaisen annosta maistoin. Melko mukiinmenevä paikka kaikin puolin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 03.06.2012
Arvosana: 2

Ravintola: Pizzarium italialainen pizzapaikka

Turun parasta pizzaa. Juuri tämänlaista paikkaa Turku on kaivannut. Paikan tarjoama autenttiseksi roomalaiseksi mainostettu pannupizza todella lunastaa lupaukset. Täytteet ovat tuoreita ja mielikuvituksellisia, purkkuherkkusieniin ei tarvitse tyytyä. Tänään täytteinä oli muun muassa niinkin fiinejä tuotteita kuin parsakaali, italialainen makkara, salami ja parmesaanijuusto. Pizzojen pohjat ovat pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä, täytteet ovat myös todella maukkaita. Jos jotain negatiivista täytyy sanoa, niin paikka ei ole kaikkein edullisin, seitsemän euron tienoilla kaikki pizzapalat.. Hinta-laatu -suhde on kohdillaan, mutta hinta-määrä -suhde ei oikein, sillä yksi pizzapala ei tahdo oikein riittää pitämään nälkää poissa kovin pitkään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 07.06.2012
Arvosana: 4

Ravintola: Taivaallinen Rauha kiinalaista

Mukava piristys kaupungin köyhään ravintolavalikoimaan. Monta kertaa on tullut täällä syötyä, ja vaikka ei ruoka sinänsä välttämättä olekaan mitään gourmet-tasoa, on ruoka kuitenkin maistunut mainiosti. Menu on kiinalaisille ravintoloille tyypillisesti hyvin laaja, joten jokaiselle on varmasti jotain. Plussaa take-away annosten (9e) koosta ja valikoimaan juuri tulleesta sushista. Take-away listalle toivoisi sen sijaan tofua, jota ei nykyään ole. Paikka on mahtipontisesti sisustettu ja ihan viihtyisä, omistajat ovat ainakin mukavia. Ruuatkin maistuvat tarpeeksi erilaisilta. Melkein joka kerta Ylivieskassa käydessä piipahtaa myös Taivaallisessa Rauhassa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 03.06.2012
Arvosana: 0

Ravintola: Mami ravintola

Seesamimarinoitu lohi + wasabi + salaatti oli mainio, joskin itse salaatille olisi ehkä voinut tehdä jotain enemmän kuin vain tarjota sellaisenaan. Seesamin maku hyppi esiin ja sopi annokseen loistavasti. Jälkiruokana suklaakreemi ja mustikkasorbetti lunasti myös odotukset mainioisti. Plussaa tuoreesta leivästä. Jostain syystä palvelua en kokenut mitenkään erityisen hyväksi, jotenkin oli hieman sekava tunne ja tarjoilijat eivät tuntuneet kovin koordinoiduilta, mutta tämä on ehkä vain henkilökohtainen mielipide. Lounasaikaan hinta/laatu -suhde on kyllä kohdallaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 28.01.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Turkinpippuri kebab pizzeria

Siisti paikka, jossa on suorastaan giganttiset annokset. Hintaa voisi hieman laskea ja liioiteltua annosten kokoa hieman pienentää, sillä rullakebab varmaan painaa 2 kiloa. Laadussa ei ole valittamisen sijaa, liha on loistavaa, joskin kastiketta voisi olla hieman vähemmän. Salaatti ja kahvi kuuluu hintaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 19.01.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Sakura Gawa aasialaista

Jokin tässä paikassa vetää puoleensa. Johtuuko kenties siitä, että menu on tarpeeksi laaja ja monipuolinen vaiko siitä, ettei Jyväskylästä löydy muita samanlaista markkinarakoa täyttävää paikkaa, en tiedä. Ruoka on aina parempaa, kuin mitä tavalliselta kiinalaiselta ravintolalta olettaisi olevan. Kaikin puolin mukiinmenevä paikka.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 19.01.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Delhi Darbar Intialaista

Hinta-laatu -suhteeltaan harvinaisen kova intialainen. Pöydät tosiaan kannattaa varata ruuhka-aikoina, muuten voi tehdä tiukkaa päästä syömään. Sisustus ja tunnelma mukavan tiivis ja kodikas, ja ruokakin Turun parasta intialaista minun mielestäni. Lammaskebab on mestarillista, mutta paikan paneer-juustoruokia suosittelen myös lämpimästi. Myöskään alkoholijuomien hinnat eivät ole päätähuimaavia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 19.01.2012
Arvosana: 0

Ravintola: Delhi Darbar Intialaista

Intialaista sapuskaa kätevästi hämeenkadun varrella. Varsinkin lounasaikaan hyvin kukkaroystävällinen. Maussa häviää selkeästi Indimalle, mutta lompakko tykkää. Pidin myös intiimistä tunnelmasta ja sisustuksesta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 23.09.2010
Arvosana: 1


Kuvat


Seuraajat

Seuraa (1)


Listat

Kirjanmerkit


Suosikit