Closed now

GIWA

Note 3.8 / 5

Kundenerfahrung

Vegetarian

Bewertungen (56)

Korealaisia ravintoloita ei Helsingissä liiaksi ole. Se on aika hassua, kun miettii esim. kiinalaisten tai japanilaisten ravintoloiden määrää. Ehkäpä suuren suosion saanut kimchi tuo nostetta korealaisen keittiön nousulle? Tällaiset pohdinnat mielessäni kävin testaamassa entisen Makki Makin, nykyisen Giwan Bulevardilla.

Giwan ruokalista on ihastuttavan yksinkertainen: tarjolla on käytännössä vain kenties korealaisen keittiön tunnetuinta ruokalajia bibimbapia. Bibimbap on kulhoruoka, jossa pohjalla olevan riisin päälle on aseteltu annoksen muut ainesosat eli vihannekset ja pääraaka-aine, esim. liha. Giwassa tarjolla on normaalia bibimbapia, mutta myös dolsot bibimbapia, jossa tarjoiluastia on kuuma kypsyttäen raaka-aineita vielä syönnin aikana. Päätin ottaa beef bibinbapin (15,50 €) ja jättää dolsotin jatkokurssille. Kylkeen otin pienen kimchi-lisukkeen (3,50 €).

Annos oli ruokalistan tapaan varsin simppeli. Riisikeon päältä löytyi mm. salaattia, ituja ja porkkanaraastetta sekä naudanlihaa ja seesaminsiemeniä. Annosta sai tuunata pöydällä olevilla kastikkeilla. Kaikista tulisimman jätin suosiolla chiliharrastajille. Beef bibimbap hoiti asiansa, mutta ei jäänyt mieleen. Perushyvää ruokaa, joka kuitenkin hukkuu perusruokien kasvottomaan mereen. Soosit nousivat arvoon arvaamattomaan, joten niillä kannattaa leikkiä. Kimchi-lisuke oli maukasta. Alkuun tuotiin pieni ”keittiön tervehdys”, mikä aina ilahduttaa minua.

Pitkä tila oli tyylikäs. Palvelu sujui englanniksi ja oli miellyttävää. Vaikkei Giwa jäänyt mieleen oikein mitenkään, kannattaa korealaista ruokaa joka tapauksessa testata, jos se bucket listiltä vielä uupuu.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 19€ Hinzugefügt: 17.03.2019
Note 0

Korean Bipimpap. Best.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Hinzugefügt: 11.08.2018
Note 0
Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt

Lounas beef bibimbap toimii joka kerta. Vaikka lihaa on omaan makuun annoksessa hieman vähänlaisesti, niin tämäkin unohtuu, kun setin sekoittaa sopivien maustekastikkeiden kanssa. Hinta ehkä vähän korkea lounaalle, mutta kyllä sen maksaa saadakseen tätä herkkua. Alkuun simppeli misokeitto (ilman täytteitä) ja salaatti.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 14€ Hinzugefügt: 19.10.2017
Note 1

Olen muutaman kerran syönyt täällä dolsot bibimbapin lihalla/kanalla. Annos on iso ja herkullinen, palvelu nopeaa ja ravintolan miljöö moderni & siisti. Höyryävän kuumma bibimbap on ihanaa lohturuokaa. Ainoa, mitä olisin kaivannut on tulisempi chilikastike, koska pöydässä oleva tulinen kastike, ei ole kovin tulista.
Lounaalla on myös tarjolla alkukeitto/salaatti ja kahvia &makeisia/keksejä.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 15€ Hinzugefügt: 25.09.2017
Note 0

9/10 kokemus. Ruokailusta jää puuttumaan ainoastaan korealaisittain mukaan kuuluvat "sivuruoat" joka tekee hinnastakin hieman kalliimman, mutta bibimbapin koko ja laatu korvaa tässä suhteessa puutteen, nälkä ei jää. Helsinkiläisittäin ei kallis paikka, vaan hintansa väärti. Tulinen possubibimbap oli erinomainen ja kumppanin nautakin hyvä, joskin jäi kaipailemaan tulisuutta. Kastikkeiden kirjo hyvä ja kaikenkaikkiaan annos kilpaili ulkonäöllään ja maullaan Soulin vastaavien kanssa. Itselleni dolsot on ainoa oikea tapa, joten normibibimbapista en osaa sanoa. Autenttinen, suosittelen!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 20€ Hinzugefügt: 31.01.2017 Vorherige Bewertungen ansehen (2)
Note 0

Ruoka oli tuoretta ja maukasta, ilmapiiri menettelee. Vaikka tarjoilija sekoittikin meidän ja parin muun pöytäseurueen tilaukset, oli se tärkein, eli ruoka kuitenkin hyvää.

Tuskin tulen palaamaan tänne, en niinkään huonon kokemuksen takia, vaan siksi että kerran käyneenä on oikeastaan kokenut hyvin suppean ruokalistan läpikotaisin.

Plussaa viinivalikoimasta ja aasialaisista oluista.


     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 15€ Hinzugefügt: 15.10.2016
Note 0

Testissä Stadin toinen korealainen. Valitettavasti ravintola ei mielestäni yllä Korea Housen tasolle, vaikka tila onkin freesimpi ja modernimpi. Intiimiä illallista tänne ei kannata tulla nauttimaan, ravintola on enemmänkin mutkaton ja simppeli.

Tarjoilijatar puhui hyvää englantia ja oli kohtelias ja ystävällinen, siitä plussaa. Ruoaksi valitsemani vege dolsot bibimbap ei kuitenkaan täytä odotuksiani, sillä se on melkoisen tylsä ja simppelinmakuinen vaikka yhdistin siihen sopivassa suhteessa chilikastiketta sekä soijapaputahnaa ja lopuksi vielä soijakastiketta. Makua ei vaan tuntunut irtoavan mistään, vaikka raaka-aineet olivat hyvät ja muuten annos todella kaunis. Jotain jäi uupumaan eikä lisukkeeksi tilattu kimchikään ollut millään tavalla sen tasoista, mitä odotin. Harmillista, sillä odotin tästä ravintolasta paljon!

Kokonaisuutena ravintolassa vierailu kuitenkin kannattaa, sillä ruoka ei missään nimessä ole pahaa. Ehkä jokin lihavaihtoehto on parempi, mutta minua ja seuruettani tämä ei säväyttänyt.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 16€ Hinzugefügt: 05.10.2016
Note 0
     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 10€ Hinzugefügt: 20.09.2016
Note 0

Minultakin kehut Dol-Sot bibimbapille. Mainio kokonaisuus raikkaita kasviksia, hyvin maustettua lihaa ja ihanaa paahtunutta riisiä sekä itse annosteltavat kastikkeet. Maistuu. Aiemmin Suomessa vain Korea Housen antimia maistaneena tämä menee mielestäni helposti edelle. Hieman ehkä tyyris lounaaksi raaka-aineisiin nähden (n. 13 eur tästä annoksesta, perusbibimbap kympillä).

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 13€ Hinzugefügt: 06.04.2016
Note 0

Dol-Sot Bibimbap on ihana: kuuma pata yhdistettynä tuoreisiin ja raikkaisiin vihanneksiin ja lihaan on hyvä. Loistavat kastikkeet, ystävällinen palvelu. Hinta OK, kastikkeiden, palvelun ja miljöön vuoksi.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 15€ Hinzugefügt: 22.02.2016
Note 0


Standort

Bulevardi 19, 00120 Helsinki - Route
+358401993223
http://www.giwa.fi

Options