Closed now

Ravintola Bronda

modern brasserie food
Rating 2.6 / 5

Bronda, the fifth restaurant by Helsinki’s culinary super duo Tomi Björck and Matti Wikberg, will liven up Eteläesplanadi. Serving modern brasserie food, the relaxed restaurant will definitely be the most interesting restaurant opening this year. “We wanted to create a restaurant where customers feel at home. We also wanted it to be a place that we enjoy,” the two guys explain.

Located on the corner of Eteläesplanadi and Korkeavuorenkatu, the fresh and impressive space with high ceilings and large windows offers an excellent setting for the duo’s new ideas. The lounge bar is open until late and it offers an excellent view and livens up the slightly stagnant Eteläesplanadi area. You don’t even need a reservation to eat or enjoy fresh drinks at the bar.


Customer experience

Child friendly
Vegetarian
Accessible
Special diets

Reviews (129)

I ordered non-alcoholic cocktail but got alcoholic version. I could not recognize it right away because it contained other strong tastes and smells. Then I realized that the cocktail is alcoholic, I told this to a waiter. She changed the cocktail but no apologies followed. Even though I am pregnant and it is very visible.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 100€ Added: 11.11.2018
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Pääruoat tonnikala, buffalo-mozzarella ja hörkä olivat kovin valjuja. Snackseinä hodari ja taco olivat kovin maittavia. Batatas bravas oli pelkkö batatas.. Pettymys kokonaisuudessaan. Bulkkiketjuravintolafiilis jäi. Miljöö tosin erittäin kiva.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 10.11.2017
Rating: 0

Söimme kahdestaan 3 x snacksit, 1 x fresh, 1 x warm ja jälkiruuat. Määrästä tultiin hyvin kylläisiksi.

Parasta antia olivat snacksit ja fresh. Lämmin härän rinta oli hyvän makuista, mutta erittäin sitkeää. Lisäkkeenä ollut polenta yhdentekevää puuroa.

Suurin pettymys oli jälkkäri, joka myytiin juustokakkuna, mutta suurin osa annoksesta oli kurpitsaraastetta ja itse "kakku" oli murusia sekä noin 2x1 cm pala kakuntapaista.

Palvelu oli ystävällistä ilman turhaa pönötystä. Lautasia ei muistettu vaihtaa alku- ja pääruuan välissä.

Miljöö on tyylikäs, mutta omaan makuuni liian kaikuva ja meluisa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 29.10.2017
Rating: 0

Menu Esplanad: Ruoka oli hyvää ja palvelu erinomaista. Kyseessä oli tasting menu, mutta annokset kuitenkin olisivat saaneet olla hieman isompia.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 60€ Added: 28.04.2017
Rating: 0

A great place for a special meal. I tried Bronda because it was recommended as a good place for vegetarians, my companion for the evening does not eat meat. Great atmosphere, excellent and imaginative food and service that was attentive, but not intrusive. We chose a selection of dishes to share, definitely the best way to sample the skills of their chefs.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 30.11.2016
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Price: 66€ Added: 16.06.2016
Rating: 0

Ronskeja makuja ja hyviä drinkkejä. Olen käynyt Brondassa kerran after workeillä baarin puolella ja kerran arki-illan päivällisellä ravintolassa. Ruoka oli molemmilla kerroilla hyvää. Baaripuolella söimme snacksejä drinkkien kera. Annokset olivat pieniä, mutta niissä oli mukavaa jujua ja maut olivat hyviä. Drinkit ovat hyvää tasoa mutta melko kalliita kuten kaikissa samojen omistajien ravintoloissa. Hauskaa on se, että drinkkilistalla on omia kehitelmiä. Ravintolapäivällisellä meitä miellytti annosten jaettavuus ja mahdollisuus valita eri annoskokoja. Otimme pari snacksiä ja neljä puolikasta pääruoka-annosta. Kahden hengen annokset sai jaettua hyvin, ja tästä määrästä tuli täyteen. Parasta antia olivat possun ribsit tomaattisella kastikkeella ja siika. Myös mustekala-possusalaatti toimi hyvin, vaikka yhdistelmä saattaakin vaikuttaa hassulta. Kaikki maistui, mutta ehkä jotain jäi puuttumasn parhaasta tasosta. Palvelu oli osin hapuilevaa, osin ammattitaitoista, sillä tarjoilija vaihtui tiuhaan. Ravintolatila on tyylikäs, mutta taustamusiikki tuntui turhalta huonon akustiikan vuoksi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 01.05.2016
Rating: 0

Menu Esplanad oli perjantai-iltana hieman ongelmallinen -

Miten uusia / fuusioida Etelä-Euroopan keittiö? Miten tuttuja, selkeitä klassikkoja voi keksiä uudestaan?

Lopusta alkuun,

Tiramisun juju, kahvipohja on korvattu suklaamoussella, kahvi löytyy päällä olevassa jäätelössä mutta harmillisen laimeana - suklaan ystäville annos varmasti ok mutta Tiramisu tämä ei ole mitenkään. Jacky Makupala mieluummin.

Risotto + Bouillabaissemainen kalapata yhdistelmänä kummallinen, varsinkin kun risotolle ja liemelle ei tarjoilla omia lautasia ja bouillabaissen jujun, eli liemen nauttimiseen ei tarjota edes lusikkaa. Lautasella sotkeutuessaan liemi ja risotto on makuyhdistelmänä tunkkainen ja matalalta lautaselta haarukalla mahdoton syötävä. Myös annoksen lohenpalat kypsyydeltään vaihtelevia, liian raa´asta erinomaiseen. Maut yhdistelmän annoksissa ok, risotto tosin aivan liian voinen, mainostettu sahrami ei annoksesta ollut havaittavissa voin alta kuin värinä.

Ribsejä ei ollut keitetty läheskään tarpeeksi,liha liian kiinni luissa ja jäänyt hieman sitkeäksi, paprika-mantelisalsa toi mieleen kastikepohjan mihin voisi syntyä ok ragú, porsaan kastikkeena todella pliisu.

Alkusashimi ja tartar aivan ok, mutta niidenkin yleismaut tukossa, siikasashimin maku peittyi täysin katkaravun rasvan alle ja, pelkkä siika + omenagazpacho-yhdistelmä olisi ehkä selkeämpi. Härkätartar aterian ehdotonta kärkeä, hyvälaatuista lihaa kekseliäästi suolaisen kuivan leivän kanssa tarjoiltuna.

Yleisilme ruoissa oli outo - ruokalajeja oli pyritty uudistamaan mutta alkuperäisen lajin juju oli hukattu matkalla lähes täysin.

Illanviettopaikkana Bronda on erinomainen, drinkit hyviä ja miljöössä viihtyy - ruoan taso oli itselleni hieman negatiivinen yllätys. Olen varma että pystyisivät parempaankin.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 29.02.2016
Rating: 0

Seurueemme valitsi tasting menu-vaihtoehdoista Esplanadin. Kuten joku on aiemminkin todennut, ei ensimmäiseksi pöytään tuotu prawn cocktail & black sesame caesar ollut kooltaan ihmeellinen, mutta maistui sitäkin paremmalta. Myös kaikki muut
menuun kuuluneet ruuat olivat erittäin maukkaita. Palvelu oli asiantuntevaa ja annosten välissä ei tarvinnut odottaa pitkään.
Hinta voi tuntua kovalta, mutta vastineeksi sai erinomaisia makunautintoja. Suosittelen!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 57€ Added: 08.01.2016
Rating: 0

Björck ja Wikberg ovat kukkoilleet viimeisten vuosien aikana tiensä läpi Helsingin ravintolatunkion huipulle. Farang loi aikoinaan kokonaan uuden menestyksekkään ravintolakonseptin Suomeen ja sen sisarravintolat ovat seuranneet tyylikkäästi perässä. Siinä missä Farang on kallellaan Kaakkois-Aasian, Gaijin Koillis-Aasian ja Boulevard Social Välimeren etelärannan ruokakulttuuriin, kumartaa Bronda Espanjaan, Ranskaan ja Italiaan. Edellä mainituista rafloista Gaijin on ainoa, jossa en ole vielä käynyt, joten Brondankin makumatkalle on päästävä, vaikkakin puolitoista vuotta lähtökuulutuksen jälkeen. Ja mikäs olisikaan parempi ajankohta reissulle kuin välipäivien laiskanpulskea ja kiireetön kolmen ruokalajin lounassetti.

Lounaalla on tarjolla joko yksittäisiä annoksia (18,50–25 €) tai sitten kahden tai kolmen ruokalajin menut (25 tai 29 €). Vain todellinen sokerin vihaaja tai vaihtoehtoisesti kiireinen bisnesihminen jättää kolmannen ruokalajin väliin. Alkuruokavalinta oli harvinaisen helppo: chimichurrilla marinoitua häränkylkeä vartaassa kera rapean sipulin, tomaatin, persiljan ja chipotle-kastikkeen. Annos oli jaettava eli molemmille yksi varras. Sen minkä annos hävisi kenties pienuudellaan, se voitti makumaailman leveydellään. Härkä oli erinomaista, lisukkeet loistavia ja annos yksinkertaisesti silkkaa juhlaa. Pääruoaksi valitsin poikkeuksellisesti lohta. Annoksessa oli myös simpukoita ja perunaa tomaattiliemessä. Täydellisesti paistetun lohen päälle oli struutattu pieni mälli sahramimajoneesia. Erillisellä lautasella tuotua sahramirisottoa ei sovi toki unohtaa. Itse asiassa risotto oli niin herkullista, että sitä olisi toivonut olevan enemmänkin. Kaiken kaikkiaan annos oli laadukkaan varmaa jälkeä ja sen tärkeimmät osaset (lohi, risotto) olivat ensiluokkaisia. Seuralaiseni tuorepasta-annos (kastanjapyreetä, kurpitsaa, parmesaania, sitruuna-voikastiketta) oli hyvä, mutta siitä oli ehkä kurpitsa unohtunut. Ainakaan emme sitä tunnistaneet tai löytäneet annoksesta. Mene ja tiedä. Jälkiruokavalinta oli alkuruoan tapaan päivänselvä: ei ole jogurttipannacottan, uuniomenajäden, paahdetun omenan, suolakaramellin ja omenacrumblen voittanutta! Eikä ole edelleenkään. Maut olivat harmoniassa keskenään ja erityisesti pääosan esittäjä jogurttipannacotta oli suussa sulavaa.

Vaikka vapaalla oltiinkin, emme kajonneet herkulliselta kuulostavan viinilistan kimppuun. Sitä pidettiin ilmeisesti houreiluna, sillä asia piti varmistaa meiltä neljään kertaan. Tarjoilu oli yllättävän verkkaista, mutta aina kun oli katsomassa huokaisten kelloa, seuraavaa annosta jo tuotiin eteen.

Brondan sisustus on kerännyt arvostusta aina Brittein saarten laatulehtiä myöten. Ravintola nimittäin pääsi keväällä Futudesignin suunnitteleman sisustuksensa puolesta maailman 10 koleimman ravintolan joukkoon. Voin allekirjoittaa väitteen. Suuret ikkunat ja peilit tuovat valoa kapeaan, mutta avaraan saliin. Ikkunat antavat Korkeavuorenkadulle, jossa ohikulkevat ihmiset voivat katsella ruokailijoita alaviistoon jolkotellessaan ohi. Katosta roikkuvat tyylikkäät Zero Fisherman -valaisimet ovat iso osa sisustusta. Värimaailma painottuu rusehtavan eri sävyihin. Kenties kuitenkin kaikista upein asia on valtava ”viinikaappi”, joka samalla toimii myös tilanjakajana baaripuolen ja ravintolan välillä.

Bronda näytti meille parasta osaamistaan. Lounaskäynnin perusteella sijoittaisin sen samalle arvoasteikolle Boulevard Socialin rinnalle Farangin jäädessä edelleen ylhäiseen yksinäisyyteensä. Brondan drinkit ovat muuten myös laadukkaiksi testattu!

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 29€ Added: 31.12.2015
Rating: 2


Location

Eteläesplanadi 20, 00130 Helsinki - Route
010 322 9388
http://ravintolabronda.fi/

Options