Opens at 10:00

Kappeli

scandinavian/café
Rating 3.4 / 5

Kappeli has been a landmark in Esplanadin puisto park since 1867. It quickly became the place to be in the city and a meeting place for afternoon refreshments, and it still is! Kappeli's dining hall restaurant, cafe, bar, cellar and terrace all have their own unique atmosphere, but share the ambiance of the historical building in the most beautiful spot in Helsinki.


Reviews (101)

Hidas palvelu,ruoan hinta-laatu suhde huono

     
     
     
Experience: Lunch Price: 35€ Added: 28.11.2019 View previous reviews (3)
Rating: 0

Erittäin ystävällinen ja huomioonottava palvelu. Kerrassaan herkulliset menut (Eino Leino, Kesämenu). Hieno ja keskeinen paikka. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 11.08.2019
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Kauniissa miljöössä hyvää, mutta suolaista ruokaa. Söin tällä kertaa kahvilan puolella katkarapusalaatin. Maku oli hyvä mutta ruoka liian suolaista -- katkarapusalaattiin oli ilmeisesti lisätty suolaa vaikka ei tarvitsisi. Salaatissa tuore punasipuli olisi parempi valinta kuin vetinen marinoitu. Kappelin miljöö on ihana.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 02.07.2017 View previous reviews (2)
Rating: 0

Lounas oli hyvää mutta alueen kilpailukin on hyvä.
Käväisin kokki kollegani kanssa lounaalla ja yllätyimme että varsin laadukasta oli.
Kirjoitin blogiini tarkemman arvion:
http://aitoaarkiruokaa.fi/kokit-menivat-syomaan-ravintola-kappeli/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 34€ Added: 01.02.2017
Rating: -2

Maistuvat ruoat upeassa miljöössä. Suosittelen erityisesti, jos on vieraita ulkomailta. Kappeli on sekä ulkoa että sisältä kerrassaan upean näköinen. Tunnelma on hienostunut, mutta pönöttää ei tarvitse.

Erinomainen sijainti, arvokas rakennus, laadukkaat raaka-aineet ja hyvä palvelu näkyvät luonnollisesti hinnoissa. Hinta/laatu on ihan kohdallaan.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 20.01.2016
Rating: 0

Bliniviikot Kappelissa alkoivat jälleen!

Ja viime vuotiset, erinomaiset kokemukset sai meidät tekemään pöytävarauksen blinien ääreen.

Pöytävarauksessa oli huomioitu toiveemme ja siitä erityisen lämpimät kiitokset. Sali oli lähes täynnä ja henkilökunnalla kädet täynnä työtä ja meno siitä johtuen rivakkaa. Tästä huolimatta saimme huomiointia ja palvelua hyvin, näki, että henkilökunnalla on kiireesti huolimatta homma hallussa. Ja silmät selässä.

Blinit oli tuttuun tapaan erinomaiset. Ne oli rapeat ja kuohkeat, makua niinkuin blineissä kuuluukin. Blinipaletin valikoima ja sen tarjoilutapa oli uudistunut viime vuodesta. Täytyy myöntää, että aikaisempi oli parempi, niin valikoima kuin tapa laittaa tarjolle. Hyvää ne tarjottavat oli, ainoastaan hirven/poron pala oli ehkä outo paksuudessaan.

Blinien juomaksi valkoviini Alcasesta erinomainen yhdistelmä. Hinta on järjetön, voi näitä Suomen hintoja.

Lyhyttä alkudrinkkilistaa kaipailen.

Kiitämme onnistuneesta illasta ja varmaa on, että mennään uudestaan. Onneksi bliniviikot kestää huhtikuulle :) !

     
     
     
Experience: À la carte Added: 17.01.2016
Rating: 0

Kävimme Kappelissa syömässä kesämenun (49€) enkä kokemukseni perusteella voi suositella ravintolaa. Positiiviset ensin: miljöö on kiva ja Kappeli on paikkana upea edelleen sekä creme brule oli todella hyvän makuinen. Sitten negatiiviset: ruoka oli aivan ylihinnoiteltua ja menun alkuruoka (vihersalaatti) koostui 4 jääsalaatinlehdestä, yhdestä suikaleesta kurkkua, 8 pinjansiemenestä sekä 3 pienestä siivusta "parmesaania", jotka maistui miedolta Emmentalilta. Pääruokana oli marmoroitu naudan ulkofilee, joka osoittautui sitkeäksi. Lisukkeet pääruuassa oli "ok".

Luulisi Kappelin satsaavan ruokiinsa vähän enemmän kun kerta laskuttavat asiakkailtaan noin jäätäviä hintoja. Monesta viereisestä paikasta saa paljon paremmat sapuskat halvemmalla.

En suosittele.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 49€ Added: 16.08.2015
Rating: 0

Söin 3-lajin kesämenuun. Kappelin vihersalaatti todella raikas ja hyvä, yllätyin että salaatti voi olla noin maukas. Ulkofilepihvi ihan maukas(ei kuiva), bernaise kastike hyvä lisuke pihville, creme brule myös hyvin valmisteltu.

Muut seurueessa toki saivat laadulta vaihtelevia annoksia. Esim 2 sisäfilettä joiden piti olla medium olivat läpikypsät ja kuivat, saivat toki uudet, ja jälleen oli medium-aste kokilla hakusessa. Ehkä oli kesäkokki...

Ihan ok ravintola, sijainnista johtuen korkeat hinnat.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 23.07.2015
Rating: 0

Nice typical city crowded and good in summer time, not for business but for friends and social gatherings, like the wine selection, starters are very good.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 15.06.2015
Rating: 0

Klassinen helsinkiläinen sisätila ja sijainti. Valmiiksi tehty lounasalaatti kahvilapuolella oli monipuolinen ja riittävä, hinnaltaan keskustan lounaiden perustasoa. Kahvilan itsepalvelu (tai boonuskortinkysely) ei ihan sovi tilojen luomaan tunnelmaan vaikka olikin tavallista kassalinjastoa hövelimpää ja kohteliasta. Henkilökuntaa voisi myös olla enemmän niin että se ainoa henkilö ei joudu välillä lähtemään pois kassan äärestä kahviannoksia tekemään.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 19.03.2015
Rating: 0


Location

Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki - Route
(09) 681 2440
http://www.kappeli.fi

Options