Opens at 11:00

Lehtovaara

finnish/international
Rating 4.1 / 5

Reviews (54)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Söimme 101-vuotisjuhlamenun viineineen. Kaikki ruoat olivat loistavia ja muodostivat erinomaisen kokonaisuuden. Hienoa oli myös, että tyttäremme otettiin huvin huomioon, ja hän sai loistavaa palvelua sekä hänelle järjestyi toiveidensa mukainen menu.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 26.08.2017
Rating: 0

Perinteistä ruokaa perinteisessä miljöössä. Coeur de filetä en ollut aiemmin maistanut, joten korkeisiin odotuksiini nähden, olin ehkä hieman pettynyt, vaikka annos olikin ihan hyvä ja sitä oli varmasti riittävästi. Palvelu toimi ja ravintola sinänsä on miellyttävä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 18.01.2016
Rating: 0

Arvoisa 65-v. juhlailllallinen- kirjoittaja!
Koska näkökulmamme ko. illalliseen on kovin erilainen ja saamamme palaute illan päätteeksi täysin vastakkainen tähän arvosteluunne nähden haluan tämän kerran kommentoida arvostelua täällä netin ravintolakriitikoiden palstalla.
Kun asiakkaat iloksemme viihtyvät ravintolapalvelujen parissa koko illan ja lähtiessään kiittävät kovin ystävällisesti koko henkilökuntaa palvelusta, olemme arviointikykyni mukaan onnistuneet työssämme.
Juhlaruusuista, kuten jo ko. iltana seurueen jäsen totesi, toinen oli valitettavasti paleltunut jo matkan varrella ja ikävä kyllä toinenkin ruusu kuihtui yön aikana. Seurueen herra sanoikin lähtiessään, että kestävät, jos
kestävät.
Mutta oppia ikä kaikki! Kiitos palautteesta, jatkossa ei heitetä asiakkaan kuihtuneitakaan kukkia pois.
Kiitämme seuruettanne miellyttävästä illasta ja toivotamme hyvää uutta vuotta!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 06.01.2016
Rating: -3

2. 1.2016 65 v. Juhlaillallinen neljälle. Ystävällinen ja huomioiva naishovimestari otti meidät vastaan ja palvelu oli loistavaa... valitettavasti hänen työvuoronsa päättyi n. 1½ t. tulomme jälkeen! Erityiskiitos hänelle "halauksin"! Tunnelma hänen lähtönsä jälkeen ei ollut enää entisenlainen. Mm. tuomamme Juhlaruusut oli heitettiy roskiin, vaikka lupasimme hakea ne seuraavana aamuna! Toivottavasti tämä upea vanha 100 v. hyvän ruoan ravintola satsaa myös palveluun... sitä asiakkaat arvostavat tänä päivänä!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 04.01.2016
Rating: 1

Käynti jäi lyhyeksi ja ruoka jäi syömättä. Olin varannut pöydän korkein odotuksin kahdelle kesäkuussa. Seuralaiseni tuli paikalle minua aikaisemmin. Hän joutui seisomaan eteisessä 10 minuuttia ilman, että yksikään kolmesta tarjoilijasta kiinnitti häneen minkäänlaista huomiota. Tullessani paikalle hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että tänne emme jää. Minäkään en saanut minkäänlaista huomiota osakseni, mutta otin ohikulkevaan tarjoilijaan väkisin puhekontaktin ja ilmoitimme, että emme aio käyttää pöytävaraustamme, koska emme saaneet palvelua. Tarjoilija oli kovin hämmästynyt, mutta ei osannut edes pyytää anteeksi. Eiköhän tämä ollut ensimmäinen ja viimeinen käynti tässä klassikkoravintolassa.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 16.07.2015
Rating: 3

Lehtovaarassa voit nauttia seurastasi hyvän ruuan parissa. Ei toisinpäin. Tämä on Lehtovaaran kaltaisten perinteisten ravintoloiden suhteellinen etu verrattuna muodikkaisiin fine dining paikkoihin.

Ruoka on yksinkertaista, mutta erittäin maukasta. Etenkin Couer de filet 1952 annosta voi suositella! Viinivalikoimakin on erinomainen. Kuluttajan kokema utiliteetti kuitenkin riippuu vahvasti pöytäseurasta.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 56€ Added: 14.07.2015
Rating: 1

Tarjoilijat liian täpinöissään, tuntuu että keskittymiskyky oli kateissa kun ystäväni kanssa kävimme siellä noin viikko sitten. Ruoka oli perus ruokaa vanhanaikaisesti esille laitettuna. Viiniä ei esitelty lainkaan, kuten hyvässä ravintolassa kuuluu, maistatettiin kyllä. Jälkiruuan jälkeen kukaan ei ollut kiinnostunut myymään meille mitään lisää. Otimme laskun ja ystäväni tuumasi:Nyt on Lehtovaaran vierailukiintiö täynnä hänen osaltaan, ja hän on usein siellä käynyt. Minä aion myöhemmin syksyllä käydä vielä kerran testaamassa onko kaikki ennallaan vai onko selkeää parannusta tullut ruoka-annosten esille laitossa ja palvelussa. ruuan maussa ei ollut moitteen sijaa tällä kertaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 09.06.2015
Rating: -1

Ruoka oli ok, toinen annos jopa hyvä. Mutta palvelu oli ylimielistä. Meillä oli pöytävaraus ja jouduimme odottelemaan kauan ahtaassa eteistilassa että tulomme edes huomattiin. Töykeät tarjoilijat tönivä ohi rynniessään.
Tarkoilija pyöritteli silmiään kun kyselin ruoasta ja hän osoitti läpi sunnuntaibrunssin, miten heillä pitää käyttäytyä. Olen syönyt maan huippuravintoloissakin mutta en muista että yhtä alentuvaa suhtautumista olisin tavannut ennen. Meitä oli kaksi keski-ikäistä naista. Seurasimme huvittuneena, miten ikääntuneet naistarjoilijat liehittelivät kahta muuta seuruetta, joihin kuului miehiä.
Kun poistuimme ravintolassa totesimme kumpikin, että Lehtovaara on nyt nähty. Seuraava tilinpäätösjuhla pidetään paremmassa ravintolassa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 39€ Added: 24.03.2015
Rating: 0

Katastrofi-ilta Lehtovaarassa

Vietimme suurella seurueella unohtumattoman illan ravintola Lehtovaarassa. pöytävaraus oli tehty 2 kuukautta aikaisemmin ja seurueemme annostilaukset oli toimitettu ravintolaan kirjallisesti 6 päivää ennen tilaisuutta. Kaikki vaikutti olevan teoriassa kunnossa. Yhteydenpito ravintolaan sujui mutkattomasti ja ystävällinen ja asiakaslähtöinen palvelu antoivat meidän odottaa illalta paljon.
Sitten alkoikin todella tapahtua! Jo sisään mennessämme ravintolan henkilökunta vaikutti varsin töykeältä. Meitä ei erityisemmin toivotettu tervetulleiksi ja osaa seurueemme jäsenistä töniskeltiin pois tieltä anteeksipyytämättä.
Olimme tilanneet alkumaljat tilaisuuden alkajaisiksi. Näitä odottelimme 40 minuuttia. Seurueemme 28 henkilöä palveli yksi ainoa tarjoilija, jonka toiminta ei välttämättä täyttäisi työkykyisyyden kriteereitä joka paikassa. Alkumaljojen läikyttelyjen jälkeen tarjoilijamme alkoi käydä jälleen tilaustamme läpi piinallisen pitkän kaavan mukaan. Missään vaiheessa hän ei kysellyt juomatoiveitamme, eikä viinilistoja toimitettu pöytiimme lainkaan. Vesilasit saimme myös täyttää itse niin kauan kuin vettä pöydissä riitti.
Alkuruuat saapuivat epämääräisessä järjestyksessä sinne tänne, ei pöytä kerrallaan. Annoksia ei esitelty ja osalle ei lautasta edes asetettu pöydälle vaan ojennettiin käteen. Ala-arvoisia perusvirheitä, joita ei uskoisi tänä päivänä tapahtuvan missään, ei ainakaan näin maineikkaassa ravintolassa. Suurin osa oli tässä vaiheessa vailla minkäänlaista juotavaa. Kysellessämme juomien perään, alkoi tarjoilija kiertää pöytiä kahden viinipullon kanssa. Niistä sitten sai valita, ottaako punaista vai valkoista. Viinejä ei luonnollisestikaan esitelty sen kummemmin.
Pääruuat saapuivat, jos mahdollista, alkuruokiakin kaoottisemmassa järjestyksessä. Osa ei ollut vielä saanut alkuruokiaan, kun jo toiset söivät pääruokansa. Sanomattakin lienee selvää, ettei näitäkään annoksia sen kummemmin esitelty. Ruoka ei millään tasolla täyttänyt odotuksia. Kalaruuat olivat kauttalinjan suolattomia ja varsin mauttomia. Lehtovaaran klassikko Coeur de filet 1952 oli jäänyt useiden annosten kohdalla täysin raa´aksi. Tarjoilijan mukaan tämä raakaliha oli kuitenkin ainoastaan medium miinus-kypsyyttä. Kaikkia annoksia yhdisti ruuan haaleus, esim. maustevoi ei sulanut lihojen päälle. Tarjoilija kuitenkin tarjoutui lämmittämään annoksia todeten, että ainakin lautanen on sentään lämmin. Muutamassa tapauksessa pääruuan liha oli niin voimakkaan medium miinus, että annokset jouduttiin tekemään kokonaan uusiksi. Jos kalaruokia vaivasi suolattomuus, sitä ei ollut säästelty perunoissa, jotka olivat aivan liian suolaisia. Mainittakoon vielä, että pyydettyämme lisäsuolaa, sitä toimitettiin yksi sirotin 6 pöytää kohden. Pääruuat nautittiin alkuruokien tapaan varsin kuivin suin, uutta viinikaatoa useiden pyyntöjen jälkeen odotellessa.
Jälkiruuat saapuivat samaa kaavaa noudattaen epämääräisessä järjestyksessä, toisten vielä syödessä pääruokiaan. Kahvi + avec mahdollisuutta ei myöskään tarjottu. Tässä vaiheessa kukaan meistä ei enää halunnut mitään muuta kuin mahdollisimman pian pois ravintola Lehtovaarasta. Mutta tämäkään ei onnistunut. Laskuja saimme odottaa lähes tunnin, osalla jo takit päällä. Tarjoilija hävisi kokonaan paikalta ja saapui vasta soittaessamme puhelimitse hänet takaisin pöytiin. Tuntui, ettei raha kelpaa.
Yhteenvetona ilta oli suuri pettymys. Palvelu oli ala-arvoista ja henkilökunnan asenne asiakkaita kohtaan nihkeä. Valitettuamme suurimmista puutteista saimme tarjoilijalta vain moitteita tilauksemme suuresta koosta ja hajanaisuudesta. Minkäänlaista pahoittelua ei esitetty missään vaiheessa. Yhteistuumin totesimme, että taitaa ravintola Lehtovaaran taru olla lopussa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 09.03.2015
Rating: 0

Olimme varanneet suuremmalla joukolla jo hyvissä ajoin pöydät sekä toimittaneet ruokatilaukset kuusi päivää ennakkoon. Tästä huolimatta palvelu oli ala-arvoista ja ruoka haaleata/kylmää osalla jopa raakaa, jo sisään saapuessamme henkilökunta törmäili anteeksi pyytämättä asiakkaisiin. Erittäin ikävä kokemus.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 56€ Added: 03.03.2015
Rating: 0


Location

Mechelininkatu 39, 00250 Helsinki - Route
(09) 440 833
http://www.lehtovaararavintola.fi/

Options