Kitchen is open

Ravintola Telakka

multicultural
Rating 4.2 / 5

Restaurant Telakka is located at the heart of the 1996-founded Telakka Cultural Centre. In the unique setting of the old warehouse building and a sunny terrace, we offer you a variety of lunches, á la carte meals and live music. Our international cuisine serves juicy steaks, delicious vegetarian dishes and fish at a reasonable price.


Customer experience

Child friendly
Vegetarian

Reviews (34)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Olimme varanneet pöydän ja onneksi olimme: ravintola oli perjantai-iltana aivan täynnä. Palvelu oli ystävällistä, meidän ohjattiin pöytään sekä otettiin ja tarjoiltiin tilauksemme ripeästi. Ruoka oli hyvää.

Valitettavasti ravintolassa ei viihdytty hetkeäkään pidempään. Meidän pöytä oli sijoitettu lavan viereen ja lavalla pidettiin soundcheckiä melkein koko ruokailumme ajan. Tästä syntynyt kova meteli oli melkein jo kivuliasta. Harmitti, että pöytävaraus oli sijoitettu niin huonoon paikkaan ravintolassa ja soundcheck järjestettiin sellaiseen aikaan, jolloin ravintola oli tupaten täynnä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 19€ Added: 30.03.2017
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 27.09.2016
Rating: 0

Erinomaiset ruoat ja mukava henkilökunta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 09.01.2016
Rating: -6

Joulukuisen merkkipäivän juhlistus loi välttämättömyyden suunnata "maalikylille" huttua ja holipompelia etsimään. Koska entistä kokemusta ei ravintelista ollut, pöytävaraus sisään ja odottamaan mitä tuleman pitää.

Paikan päälle saapuessa Tullintorin suunnasta ravintola näytti vaatimattomalta. Suuri valoton ja eloton terassi viestitti viimeisille metreille asti sanomaa "hus pois, me ollaan nyt kiinni!" Epäilyksistä huolimatta ovi avautui vaivatta ja muutamaa hetkeä myöhemmin katsoimme silmästä silmään verkkariasuista rouvashenkilöä, joka ahnaasti ryysti mallastuotettaan vallankin pullosuusta. Sitä vilpittömän ilon määrää!

Tunnlelma ravintolasalissa oli rento ja ihmiset näyttivät viihtyvän omissa seurueissaan erinomaisesti. Tiedustellessamme pöytäämme, meidät kehotettiin "ettimään pöytää jossa on lappu pöydällä". No semmoinen löytyikin vaivatonna salin keskeltä, pylvään vierestä. Kuka nyt ulos jaksaisi ikkunasta katsoa - sieltähän voisi näkyä vaikka suvaitsemattomia suomalaisia menemässä vihapuheiden pitoon. Pöytävarauksen idean olen käsittänyt olevan se että asiakas saisi hyvän pöydän itselleen, ei huonointa.

Viereisessä pöydässä leikittiin jonkinasteisilla aikuisten taikakorteilla ja kysyttiin niistä kysymyksiä. Liekö tullut väärä vastaus kysyttäessä Darth Vaderin tyttönimeä, siksi varten kova oli naurun remakka. Aperitiivia särpelöidessä oli mukavaa seurailla muiden pöytien tunnelmaa. Ikähaitari laidasta laitaan, proletariaatista omistavaan luokkaan. Hyväntuulista väkeä kuitenkin.

Alkuruoaksi bataattikeitto minulle ja salaatti hänelle. Salaatti tulee mustalta lautaselta tarjoiltuna mikä ei varsinaisesti lisää annoksen houkuttelevuutta. Kun en ole ennen bataattikeittoa maistanut, oli minulle tarjoiltu keitto epäilemättä hyvää bataattikeitoksi. Eipä tullut suosikkia.

Seuralaiseni otti lammasta, minä kanaa "aioli". Lammas oli kuulemma hyvää, en maistanut ihmeemmin, joten uskottava on. Karpalo-rosmariinilastike oli korvattu kylläkin uunijuureksilla. Eipä tuosta paljon mainittu kuitenkaan, vasta myöhemmin kotona ruokalista huomattiin. Molemmat annokset tarjoiltiin taasen herkullisesti mustilta lautasilta. Annos oli epäilemättä insinöörin tekemä ja rakennettu kasaamalla, eli ranskalaisien päälle oli jysäytetty klaaran rintapielus, siihen päälle juustoa ja köntsä oli kruunattu tomaatin siivulla. Annoksen vieressä tod. näk. ns. Pyhän Marian purkista tullutta salsaa. Kana ei kummoiselta maistunut ja tyytyväinen olin kun viimeisen murusen sain taisteltua sisikuntaani.

Melko negatiiviseen arvosteluun vaikuttaa kylläkin se että menimme täysin väärin odotuksin ravinteliin ja väärästä syystä. Merkkipäivän viettoa varten paikka ei ollut oikea valinta. Sen sijaan isommalla kaveriporukalla, isossa pöydässä burgereita jyystäen oluven keralla, olisi onnistuneen illan alkutahdit otettu hienosti. Vielä jos olisi sattunut mukaan Star Trek-pelikortit, jokin tiukka sitaatti Wittgensteiniltä ja asioita herkästi tiedostava sterotyyppinen rastamyssyvakosamettihousuhitutötterö.

Ravintolasalissa tunnelma oli hyvä ja palvelu ystävällistä. Hintataso oli ehkä laatuun nähden hieman yläkanttiin. 2 x alkuruoka, lammas, kana, 2 x viinilasi ja tuoppi = 80€. Eipä tuossa toisaalta konkurssikaan iskenyt.

Eli anteeksi vaan rakkaimmalleni, tämä arpa ei nyt voittanut - ensi vuonna uusi yritys :-)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 19€ Added: 13.12.2015
Rating: 3

Erinomaiset burgerateriat jotka ei petä koskaan. Terassi kesällä lähes parasta Tampereella. Mahtavia ihmisiä, hieno paikka, fantastinen miljöö ja erinomainen ruoka! Eihän sitä muuta tarvita!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 08.10.2015
Rating: -1

Yksi lempiravintolistani. Kesäisin aivan ihana terassi. Kasvissyöjälle yllättävän paljon vaihtoehtoja, koskaan ei ole joutunut pettymään. Palvelu viileähköä, mutta asiallista.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 29.06.2015
Rating: -1

Todella isot annokset, tuoretta ja hyvää. Itsetehdyn tuntuista, josta plussaa. Nuorekas ja rento ilmapiiri-saksalaisen oluttuvan tyyppinen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 24€ Added: 19.02.2015
Rating: -1

Tunnelmasta ei voi puhuakkaan. Olimme ryhmän kanssa syömässä Joulumenyn. Ryhmän vastaanottaminen tässä paikassa saa arvosanan Surkea !

     
     
     
Experience: À la carte Price: 36€ Added: 30.11.2014
Rating: -1

Ny osu ! !!
Loistavaa ruokaa kohtuu hinnalla.
Ensin arvellutti huolto-asema tyylinen systeemi:
Maksetaan kassalle ja viedään juomat itse pöytään, mutta kun ruoka tuli pöytään annos selkeästi lautasella ja ne MAUT....
En ole pitkään aikaan päässyt tälläiselle makumatkalle...
Kaikki maut kohdallaan pelkästään yksin ja yhdessä tukivat toisiaan loistavasti !
Taas Tampereelle tullessani suunnistan kyllä ehdottomasti nauttimaanTelakkan makumaailmasta.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 17.09.2014
Rating: -2

Sikapurilainen lounaaksi. Tullintorin kulman vanhassa tiilirakennuksessa sijaitseva ravintola on ruoan ohella tunnettu kesäisestä terassistaan ja valtavirrasta poikkeavista musiikki- ja teatteriesityksistään. Löytyypä kiinteistöstä persoonallinen saunakin. Tilat melko ahtaat ja matalat, kalusteet eri paria mutta tunnelmaa piisaa. Ruoka maksetaan päiväsaikaan kassalla tilauksen yhteydessä.

Lounaslistalta lautaselle valikoitui tällä kertaa Pulled Pork Burger, joka osoittautui sopivan kokoiseksi ja riittävän mehukkaaksi joskin hyvin suolaiseksi. Ohessa tarjoillut ranskalaiset eivät onnistuneimmasta päästä. Euron lisäsijoituksella sai alkusalaatin, joka kannattaakin appeen kylkeen tilata - erityisesti salaatinkastike oivallista. Kahvi/tee jälkiruoaksi.

Tarjoilu asiallista. Suosittu lounaspaikka, ei ehkä liikelounaille paras vaihtoehto mutta muutoin hyvinkin suositeltava.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 11€ Added: 16.04.2014
Rating: 1

Community

Images

Fans (4)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (2)


Location

Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere - Route
(03) 2250 700
http://www.telakka.eu/ravintola/

Options