Savusuolaa

43 reviews

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Reviews (43)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Jörn's Döner

Mielestäni Jörn´s on ehdottomasti kaupungin paras kebabpaikka. Se ei ole ehkä niiden mieleen, jotka kaipaavat valtavaa lihakasaa ja sotkuista kastikelätäkköä. Laadukkaan leivän, kasvisten, kanan, juuston ja yrttien ystävälle se on kuitenkin taivas.

Jörn´sin listalle kesällä 2016 tullut rullakebab on niin iso, etten jaksanut syödä sitä yksin kokonaan lounaaksi. Hinta-laatusuhde on siis erinomainen, kun pötkö maksaa alle kympin.

Lisukkeena tarjotut bataattiranut olivat todella hyvät. Ne eivät olleet vetelät, kuten bataattiranskalaiset usein. Kiitokset myös siitä, että kasvisdönereissä on nyt pelkkien vihannesten lisäksi falafelia.

Falafel oli todella hyvin maustettu, pehmoinen ja kuoreltaan rapea. Palvelu nopeaa ja perusiloista, vaikka juomat meinattiinkin unohtaa.

Koko arvostelu kuvineen blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/arvostelu-jorns-doner-on-tampereen-kebabkuningas/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 27.09.2016
Rating: 1

Restaurant: Dabbal

Odotin kliseistä Lappi-kokemusta puikulaperunoineen ja neljän tuulen hattuineen. Olin positiivisesti yllättänyt, kun ruoka olikin modernia ja rohkeaa. Listalla on fine diningia, mutta myös hieman tutumpia ja turvallisempia annoksia, mikä on hyvä valinta, onhan kyseessä kuitenkin hotellin ravintola. Etenkin alkupalakala oli loistava. Pääruoassa taso vähän notkahti, mutta ei romahtanut, ja jälkiruoka oli taas iloinen yllätys. Viinit olivat erittäin hyvät. Palvelu oli hiukan ujoa, mutta ystävällistä.

Uskallan rankata tämän koko Tampereen parhaaksi hotelliravintolaksi. Koko arvostelu kuvineen Savusuolaa-blogissa:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/lapin-rohkeampia-makuja-dabbalissa/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 55€ Added: 27.09.2016
Rating: 1

Restaurant: Friends & Brgrs

Miljöö on mielestäni aika ankea, vaikkakin siisti. Hampurilainen on pienehkö, mutta raaka-aineet niin laadukkaita ja tuhteja, että tulin kylläiseksi. Vuohenjuusto- ja kasvishampurilaiset olivat meheviä ja maukkaita. Tavallinen lasten hampurilainen taas kaipaa kipeästi majoneesia tai muuta kostuttajaa.

Friendsin kiistellyt ranskalaiset ovat omaan makuuni. Pidän siitä, että ranuissa on kuorta ja oikea perunan maku. Vegaaninen aioli on ehkä paras koskaan maistamani kasvismajoneesi. Sen sijaan kauniin vihreä yrttiaioli kaipaisi lisää makua.

Koko arvostelu kuvineen Savusuolaa-blogissa:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/arvostelu-friends-brgrs-ei-ole-viela-taydellinen-mutta-suunta-on-hyva/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 27.09.2016
Rating: 1

Restaurant: Pella's cafe

Ensimmäinen käynti Pella´sissa oli pettymys. Paikka oli hieman keskeneräisen oloinen, ja hintataso tuntui kovin kalliilta. Muistelen, että tuotteet eivät olleet vitriineissä, ja niissä oli inhottava kelmu päällä. Nyt syksyllä testasin kahvilan uudelleen, ja tämähän oli kuin eri paikka - hyvässä mielessä.

Hintatasoa on viilattu kohdilleen, vaikka esim. salaatit ovat edelleen suht kalliita. Vuohenjuustosalaattini oli kuitenkin erinomainen ja kahvilan oma, uunituore saaristolaisleipä jumalaista. Brunssin hinta-laatusuhde oli hyvä. Karjalanpiirakat eivät olleet pakettikamaa, vaan ihan oikeita, liperiläisiä piirakoita. Myös kuuluisat Sorsapuiston silakat tuli maistettua, ja hyviähän ne ovat, vaikka kastike onkin aika raskas.

Pella´s on mielestäni petrannut kaikin puolin. Sali on viihtyisä, tuotteet lähileipomoiden leivonnaisia, ja valikoimassa on myös gluteenittomia herkkuja. Peukku tälle! Myös lapsiperhettä palveltiin todella kauniisti. Lapsemme sai syödä ilmaisen pienen brunssiannoksen, vaikka me aikuiset otimmekin uuniperunan ja salaatin, emme brunssia.

Koko arvostelu kuvineen blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/arvostelu-kuuluisilla-sorsapuiston-silakoilla-pellas-cafessa/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 04.11.2015
Rating: 1

Fazerin brunssi on mielestäni yksi Tampereen parhaita. Hinta-laatusuhde on erittäin jees, samoin se, että ihan pienet syövät ilmaiseksi ja alle 12-vuotiaat puoleen hintaan. Buffetista voi koota yhdistelmiä jokaiseen makuun. On ronskeja makkaroita, ihania salaatteja, kevyitä smoothieita ja maukkaita leipiä. Myös allergiat on huomioitu ihan kivasti.

Lounaskokemus sen sijaan oli nuivempi. Caesarsalaatti oli todella kallis, kana kovaa ja kuivaa, salaatti nuupahtanutta ja kastiketta olemattoman vähän. Palvelu on kuitenkin todella priimaa. Teelajikkeita on ihanan paljon, kahviakin sekä tummana että vaaleana paahtona, ja santsi kuuluu hintaan.

Lounaspaikkana Fazer oli pettymys. Kahvilana se on tosi hyvä, joskin hiukan kallis. Brunssipaikkana niin hyvä, että kokemus jää vahvasti plussan puolelle. Koko arvostelu ja kuvia blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/arvostelu-brunssi-on-hameensillan-fazerin-ylpeys/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 19.10.2015
Rating: 2

Restaurant: Nomu

Kokemukseni oli hyvin samansuuntainen kuin monella muullakin. Ruoasta jäi hyvä mieli, mutta palvelu töksähteli. Pidin erityisesti perunalistasta, vaikka se kuulosti aluksi oudolta aasialaispaikassa. Erilaiset friteeratut perunanuudelit olivat ihania, ja paikan ranskalaiset kaupungin kovinta kärkeä. Myös kana osataan valmistaa täällä meheväksi ja pehmeäksi. Petyin ainoastaan pääruokaani, joka oli jonkinlainen munakkaan ja tortillan välimuoto, markkinoitu japanilaisena pizzana. Makuja oli liikaa: suolaista, rasvaista ja hapanta. Tosin vika voi olla siinäkin, että en vain ole tottunut tämän tyyliseen kokonaisuuteen. Tosin kukaan seuralaisistakaan ei välittänyt ruoastani sitä maistettuaan.

Pidän sosiaalisen syömisen ja pienten sormiruokien ideasta. Oli mukavaa tilailla pöytään spontaanisti kaikenlaista sitä mukaan, kun edelliset ruoat loppuivat. Tosin olisi ollut kiva saada selkeät, isommat pääruoat samaan aikaan pöytään. Nyt kaveri söi hampurilaistaan siinä vaiheessa, kun me muut siemailimme vasta olutta.

Palvelu oli ystävällistä, mutta pieniä mokia tapahtui hurjasti. Tilauksia unohdeltiin useampaan otteeseen, ja juomat tarjoiltiin väärille ihmisille. En myöskään pidä siitä, että asiakkaan pitää alkaa itse eritellä laskuaan tiskillä. Maksan ravintolalle siitä, että saan laskun pöytääni, ja tarjoilijat jakavat loppusumman.

Haparoivasta palvelusta huolimatta aion palata uudelleen, ihan jo niiden perunoiden vuoksi.

Koko arvostelu kuvineen blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/kaikkea-mahdollista-ja-mahdotonta-ruoasta/arvostelu-izakaya-nomu-yllattaa-perunalla/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 03.01.2015
Rating: 2

Restaurant: MimiBo café

Pastellinen sisustus varmasti jakaa mielipiteet. Minä ihastuin, vaikka olenkin yleensä tumman divarityylin ystävä. Mimi Bo:hon kannattaa mennä edes kerran ihan jo sisustuksen vuoksi. Nostan hattua sille, että joku jaksaa nähdä näin paljon vaivaa pieniä yksityiskohtia myöten.

Testaamani mutakakku ja spelttijuustokakku olivat maukkaita ja erittäin runsaita. Kun kylkeen ottaa vielä nokareen oikeasta luomukermasta tehtyä vaahtoa, saa lähes taistella, että jaksaa annoksen loppuun. Pidin siitä, että melkein kaikki tarjottavat on tehty alusta loppuun itse lähituottajien raaka-aineista. Hinnat ovat inasen kalliimmat kuin muissa kahviloissa, mutta eivät merkittävästi. Maksan mielelläni runsaista ja herkullisista antimista.

Palvelu oli hieman epäröivää, ehkä tämä menee juuri alkaneen taipaleen piikkiin. En voi olla vertaamatta tätä koko ajan mielessäni edesmenneeseen Valoon. Samalla odotan, että tulisi jo kevät. Pastellivärit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa kirkkaassa kevätvalossa.

Koko arvostelu kuvineen blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/taydellista-piilopaikkaa-etsimassa-karamellin-kaunis-mimibo-cafe/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 09.11.2014
Rating: 0

Restaurant: Inez

Arvostelin aikaisemmin Inezin tapakset. Hiljattain aloitettu maurilainen lounas hilasi tasoa huikeasti ylöspäin. Tampereella ei taida olla toista yhtä runsasta salaattipöytää, josta niin sekasyöjä kuin vegaanikin saa itsensä kylläiseksi.

Pidin todella paljon mausteisuuden, makeuden ja raikkaiden yrttien yhdistelmästä. Paras hinta-laatusuhde on mielestäni 10 euroa maksavalla keitto+mezepöytä -yhdistelmällä.

Lounas on hieman kalliimpi, kuin keskimääräisesti Tampereella. Pulitan tämän summan kuitenkin ilomielin, jos kympillä voi saada tällaisen elämyksen. En edes ehtinyt maistella kaikkia herkkuja, vaikka santsasin pari kertaa. Suosittelen lounasta kiireettömässä ja hyvässä seurassa. Olisi mukavaa, jos tapas-listallekin ujutettaisiin hieman maurilaisia makuja. Nykyisellään se on aika perinteinen ja raskas. Lounasbuffetin kasvisherkuista saisi sopivaa tasapainoa liha-, makkara- ja juustotapasten joukkoon.

Koko arvio kuvineen blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/inezin-maurilainen-lounas-on-kaupungin-parhaita/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 09.11.2014
Rating: 1

Restaurant: Inez

Tapakset eivät ole erityisen innovatiivisia, vaan aika taattua perus-Espanjaa: oliiveja, Manchegoa, serranoa. Kovin lihapitoisia, mausteisia ja aika rasvaisiakin. Kaipaisin listalle enemmän raikkautta, kasviksia ja jotain hiukan persoonallisempaa.

Kokemuks ei silti ollut missään nimessä huono. Churrot ja tumma suklaakastike appelsiinilla olivat aivan loistavia. Pidin kovasti myös tulisista riisipalleroista, lihapullista ja kanasta mole-kastikkeessa. Vasikanmaksa oli valitettavasti liian kypsää, ja chilikana kuivaa.

Palvelu oli mahtavaa. Saimme oikein kunnon luennon sherryistä huumorin kera. Juomalista on kaupungin parhaita cavojen ja sherryjen puolesta. Pidän lounge-henkisestä taustamusiikista.

Istuskelupaikkana ja pubiruokana kaupungin kärkeä, mutta jos arvioisin tätä vain tapas-paikkana, pisteet putoaisivat keskikastin tienoille.

Koko arvio kuvineen blogissani: http://www.savusuolaa.fi/kaikkea-mahdollista-ja-mahdotonta-ruoasta/arvostelu-inez-taitaa-churrot-ja-sherryt/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 02.05.2014
Rating: 2

Restaurant: Vegemesta Tampere

Piraatti-purilaisessa oli yksi siivu juustoa, ja juuston aromi hukkui turhankin muhkean sämpylän alle. Pullea sämpylä oli pehmeä, mutta se ei mielestäni sopinut kasvishampurilaiseen, nyt kokonaisuus oli kuiva. Myös kastiketta olisi saanut olla reilusti enemmän.

Lisukebataatit olivat pehmeitä ja veteliä. Niitä ei kuulemma friteerata, vaan tehdään uunissa. Mielestäni näitä ei kannattaisi markkinoida ranskalaisina vaan uunijuureksina, koska odotukset eivät täyttyneet ollenkaan. Kaverini tilasi kuorelliset lankkuperunat ja sai kuorettomat. Tiskillä oli kuulemma vanha lista, mutta tarjoilija ei osannut kertoa, miksi. Tarjoilijalle oli myös yllätys, että majoneesiin ei tule maitoa, vaan öljyä ja kananmunaa. Hän siis selitti, että majoneesin nimi liittyy jotenkin maitoon.

Palvelu oli kyllä innokasta ja kuuntelevaista, mutta kovin hidasta. Perusasiat, kuten tieto majoneesin koostumuksesta ja tiskillä ollut vanha lista, ontuivat. Ateria oli mielestäni lounaaksi kallis.

Oma kokemukseni oli siis valitettavasti laimea. Toisaalta olen kuullut paikasta myös kovasti kehujakin.

Koko arvostelu kuvineen blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/arvostelu-vegemestasta-saa-ystavallista-palvelua-mutta-kokonaisuus-on-hakusessa/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 18.10.2014
Rating: 3


Images


Followers

Followers (1)


Following (1)


Lists

Bookmarks


Favorites