Avautuu 13:00

African Pots

afrikkalaista
Arvosana 4.2 / 5

Helsingin, Vallilassa sijaitseva Afrikkalainen ravintola joka erikoistuu afrikkalaiseen fuusioruokaan. Päivittäin vaihtuvasta buffet valikoimassa on myös vahvasti huomioitu kasvisruoka, vegaani ja gluteeniton ruokavaliot.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Vegaaniruokaa
Liikuntaesteetön

Arvostelut (23)

African Pots vie makumatkalle eri puolille Afrikkaa. Tarjolla vaihtoehtoja kasviksista lihoihin ja erilaisista kastikkeista ruokabanaaniin. Erittäin piristävää vaihtelua Helsingin lounaskartalle.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 17.09.2017
Arvosana: 2

-

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 06.09.2017
Arvosana: 0

Mainiot maut, toki vaihtelua kaipaisi menuun kun useampaa otteeseen käynyt niin toistaa itseään. Iso plussa Chileistä joita tarjolla useampi. Tosin en suosittele ellei oikeasti tykkää chilistä. Caliente!

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 26.06.2017
Arvosana: 0

Aina maukasta, vähän erilaista lounasta. Tuoreet maut ja hyvä afromeininki!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 01.06.2017
Arvosana: 0

Hyvää ja virkistävän makuista ruokaa tarjolla. Lauantaina buffet hintavampi kuin arkena. Alkukeitto maukasta. Tuoreet sämpylät plussaa. Noutopöydässä sopivasti vaihtoehtoja. Jälkiruuaksi kahdenlaista kakkua, Vegeversiot tarjolla. Tykkäsin kovasti. Palvelu ystävällistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.05.2016
Arvosana: 1

Viikonlopun lounasbuffet sisälsi erinomaisia uusia makuelämyksiä. Olimme ensi kertaa syömässä afrikkalaista ruokaa ja yllätyimme positiivisesti. Paikka ei ole mikään tunnelmallinen, mutta sitä sen ei kai ole tarkoituskaan olla kun lupaavat afrikkalaista kotiruokaa.
Palvelu oli ystävällistä. Chilisoosi oli seuralaiseni mielestä yksi parhaista!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 17.04.2016
Arvosana: 0

Maukasta Afrikkalaistyyppistä ruokaa hieman ruokalamaisessa ympäristössä. Ravintola on aika pelkistetty, mutta siisti ja toimiva. Palvelu on ollut aina positiivista.

Lounaalla on tarjolla vihersalaattia, kasviskeitto ja useita pääruokia buffetissa, sekä kahvi/tee pienellä jälkiruoalla.

Useamman käynnin perusteella alkukeitot ovat olleet maukkaita. Pääruoissa on paljon kasvisversioita, usein esillä: papuja, linssejä, ruokabanaania, lihalisäke, tomaattikastike sekä pinaattipaistosta.

Buffetin ruoat ovat maukkaita ja tuo sopivasti vaihtelua normaaliin lounastarjontaan.

Jälkiruokana tarjottu uppopaistettu "munkki" on maukas päätös kahvin/teen kanssa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 08.03.2016
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Lauantai buffetin hinta normaalia korkeampi jolloin hinta/laatu-suhde kärsi melkoisesti. Omaan makuun lämpimät ruuat olivat melkoinen riman alitus. Tomaattikastike oli suoraan säilykepurkista ja kebabliha ehkä huonointa mitä olen maistanu(olen maistanut monia). Kurpitsakeitto ja jälkiruoka olivat taas erinomaisia. Makuasioita, mutta minulle ei uponnut kokonaisuudessaan tämä kokemus.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 07.02.2016
Arvosana: 0

Hyvin kasvispitoinen valikoima lounasbuffetissa (vain yksi liha). Lisukkeena riisiä, leipää ja papukastiketta. Näiden lisäksi paria erilaista kastiketta. Maut hyvin mietoja, joskin ihan hyviä. Erikseen tarjolla olleella chilillä sai potkua lounaaseen. Ihan hyvää lounasta, mutta enemmän saisi olla tarjolla proteiinia. Tällä tarjonnalla lounashinta hieman yläkanttiin. Toisaalta makumaailma tarjoaa vähän jotain uutta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 12.01.2016
Arvosana: 0

African Potsissa on tullut käytyä lounaalla silloin tällöin, tasavarmaa suoritusta ilman suurempia yllätyksiä. Paikka on vähän hassu, autenttista tunnelmaa tehostavat talouspaperirullasta leikatut servertit, kirpparilta haalitut teekupit sekä telkkarista pauhaavat musiikkivideot. Pöytiä peittävät paksut muovipäällysteet - ei kovin cool, mutta helppo pitää puhtaana.
Buffasta löytyy yleensä perusvalikoimana erilaisia papukastikkeita, riisiä, paksua tomaattikastiketta, leipää ja lämpimiä vihanneksia. Lisäksi 1-2 vaihtuvaa lihaa tai kalaa, sekä keitto ja jokin makea juttu. Vieressä on myös tulista chilitahnaa. Yleisestiottaen ruoat ovat hyviä ja tasalaatuisia, ehkä kaipaisin jotain tuoretta vihannesta myös. Usein tarjolla on myös injera-lättyjä.
Palvelu on iloista ja hyvää. Kymppi buffalounaasta on vähän ylärajoilla, tässä lienee hieman eksoottisuuslisää mukana. Tulee varmasti säilymään vakkarilounaspaikkojen listalla, mukavana vaihteluna alueen muuhun tarjontaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 04.01.2016
Arvosana: 2


Sijainti

Mäkelänkatu 45, 00550 Helsinki - Reitti
044 9742088
http://www.facebook.com/africanpots