Lounas käynnissä

Chengdu

aito kiinalainen
Arvosana 3.4 / 5

Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (41)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Kotonakin saa parempaa. kana kung Po paljon sulapähkinöitä ja muuten mauton

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 15.05.2018
Arvosana: 0

Chengdussa tarjoillaan tavallista parempaa kiinalaista ruokaa. Osa listan ruuista tehdään ravintolassa oikein hyvin, ja osa taas huonosti. Kokeilemisen arvoisia ovat mm. 口水鸡 (kylmä kana chilikastikkeessa), 夫妻肺片 (ohuita kylmiä naudanlihasuikaleita chilikastikkeessa), 担担面 (itse tehdy noodelit lihasoossilla).

Palvelu on ollut ihan ok ja ruoka on tullut pöytään normaalissa ajassa.

Huomaa, että osa arvostelijoista ei ymmärrä kiinalaisesta ruokakulttuurista mitään ja on sen takia antanut huonon arvosana. Joku valitti, että tulista kanaa (辣子鸡) -annoksessa on pelkkää kanaa ja kuivaa chiliä ja paljon pippureita ilman mitään kastiketta. No, se on juuri sitä, mitä kyseisen annoksen kuuluukin olla. Vähän kuin tilaisi ravintolassa uunilenkin muusilla ja sitten valittaa, että huono annos, koska ei ollutkaan kanankoipi riisillä. Ja moni on valittanut, että seurueen jäsenet ovat saaneet ruoka-annoksensa eri aikaan. Kiinalaiseen tapaan seurueen pitäisi tilata yhteiset annokset, jotka laitetaan pöydän keskelle ja kaikki noukkivat siitä ruokaa syömäpuikoilla suoraan suhinsa (tai lusikalla oman riisikipponsa päälle jos pelkää pöpötartuntaa ). Koska kaikki syövät kaikkia annoksia, ei ole väliä tuleeko ruoat yhtä aikaa pöytään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 28.03.2018
Arvosana: 0

En tajua, miten jotkut täällä voivat antaa Cheng Du:lle näin huonoja pisteitä. Kummastuttaa todella, koska silloin kun minä kävin niin kaikki oli täydellistä. Lyhyestä virsi kaunis: Stadin paras kiinalainen ravintola. Ehfottomasti kaupungin paras hinta-laatusuhde buffetin osalta, 11,95€ on naurettavan pieni hinta näin laadukkaasta ruoasta.

Ne salaatit ja se kylmä liha...voi pojat! Ne vei jo kielen mennessään. Niillä myös oli ankkaa buffetissa, mitä harvemmin näkee. Eikä unohdeta niitä tuoreita katkarapuja; onhan se kuoriminen vähän ärsyttävää mutta tuore on tuore. Pääruoat olivat fantastisia ja vahvasti maustettuja oikeilla mausteilla, kunnon chilillä ja sichuanin pippurilla. Ne mustapavut oikein hyökkäsi makuhermoon, juuri niin kuin pitääkin. Munakoisohöystö oli mahtava ylläri ja maistui ihanalle riisin kanssa. Frittikanatkin (vai possu?) olivat erinomaisia; ei raskaita vaan rapsakoita ja liha oli täydellisen mureaa. Ja se keitto....söin varmaan viisi kulhollista lisää vaikka maha oli jo täynnä, niin hyvää se oli. Chilikastikkeet (makea ja vahva) olivat myös hyvälaatuisia.

Jos lounas oli näin hyvä, niin ala carte varmasti pistää sukat pyörimään jaloissa. Tulen käymään monta, monta kertaa täällä. Kiitos Cheng Du!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 21.10.2017
Arvosana: 0

Ylihintainen, hinta-laatusuhde ei kohtaa lainkaan. Söin spicy chicken aterian, jossa oli kanan paloja (ei minkään makuisia), paprikaa ja kuivaa/kovaa chiliä. Ei siis mitään kastiketta. Kokonaisia pippureita sen sijaan aivan liikaa. Kotonakin usein tehty parempaa, eli kokemus oli suuri pettymys. Ilmettelen hyviä arvioita netissä. Ateria oli myös todella pieni. Vältän jatkossa koko paikkaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 17€ Lisätty: 16.07.2017
Arvosana: -1

Aitoa kiinalaista Helsingissä. Paikka on ruokakulinaristille todellinen helmi, ja ei missään nimessä hinnalla pilattu. Toisin kuin perinteisissä mättökiinalaisissa, ruoat maistuvat erilaisilta - makumaailmasta löytyvät vahvat ja vivahteikkaat mausteet, liha on pehmeää ja laadukasta ja kasvikset tuoreita. Ruokalista on kattava. Suosittelen paikallisia hot potteja - ei paljon Pekingissä maistamalleni kalpene. Kevätkääryleet myös poikkeuksellisen hyviä. Todella ystävällinen palvelu; neuvot ruokailuun, vettä ja riisiä sai lisää pyytämättä. Tänne uudestaan!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 22€ Lisätty: 08.07.2017
Arvosana: 0

Erittäin miellyttävä yllätys. Kävimme lauantai-iltana noin 20 henkilön urheiluporukalla syömässä. Hiukan ihmettelin että miksi jonnekkin kuliksen ostarille mutta maistettuani annostani (naudanlihaa mustapippurikastikkeella) sekä muiden tilaamia settejä totesin että tänne tullaan uudestaan. Maut tosi kohdallaan ja meidän etukäteen tilaamat annokset tulivat vauhdilla ja annoskoot olivat tosi reilut. Miellyttävä ylläri joka poikkesi edukseen ja erottuu muista tusinakiinalaisista. Osa annoksista hintavahkoja mutta sehän on jokaisen oma valinta. Jätti mukavan makujäljen sekä "tänne tullaan uudestaan" fiiliksen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 17€ Lisätty: 03.12.2016
Arvosana: 0

Hyvää ruokaa, maut oli kohdallaan. Kannattaa valita perinteisten hapanimelä / kevätrulla vaihtoehtojen ulkopuolelta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 22€ Lisätty: 23.09.2016
Arvosana: 0

Nyt on Chengdu tullut testattua jo kolme kertaa ja aina ruoka on ollut erinomaista - ja mikä hienointa, mukavasti Helsingin yleisestä "perus"kiinalaistarjonnasta poikkeavaa!

Paikka ja palvelu on ehkä hitusen kolkkoa, mutta se ei ruokien herkullisuutta vähennä.

Hintataso kovahko. Sanoisin että hieman ylihinnoiteltu (joten hinta/laatu-suhteen arvosanaksi vain 2/5). Siitä huolimatta suosittelen testaamaan paikan.

Kaikilla käyntikerroilla ravintola on ollut huolestuttavan hiljainen. Käykää nyt ihmeessä ihmiset tsekkaamassa tämä paikka! :)

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 20.09.2016
Arvosana: 1

Pari kertaa lounaalla ja kerran illallisella käytynä. Maut jotain muuta, kuin mitä normikiinalaisissa tottunut saamaan. Tämä siis positiivisessa mielessä. Lounashinta suht standardi, maku hiukan pliisumpi. Illallishinta hiukan yläkanttiin, mutta oli kuitenkin rahan arvoista. Tulen varmasti uudelleen. Hieno 70-luvun ostarimiljöö, jossa tällainen tuntuu erityisen hienolta löydöltä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 17€ Lisätty: 15.08.2016
Arvosana: 1

Autenttisuus oli liian arvokasta meille.

Päädyimme Chengduun eräänä perjantai-iltana, sillä siipallani oli paikasta positiivinen lounaskokemus. Salissa oli tullessamme kaksi pöytäseuruetta, henkilökunta hääräsi keittiön puolella. Löysimme omatoimisesti yhden ruokalistan, jota siirryimme selaamaan. Listassa oli kuvat kaikista annoksista, mikä oli mukavaa ja reilua. Tosin kuvissa oli enimmäkseen vain riisiä ja "ruskean eri sävyjä".

Ostarimiljöö ei Kulosaaressakaan ole kovin viihtyisä, mutta saliin oli yritetty saada ylellisyyden tuntua mm. viininpunaisen sävyillä. Ikkunoissa oli vielä osittain vanhan välimerellisen ravintolan teippaukset. Voitaneenko se ironisesti laittaa autenttisuuden piikkiin, ei kai se Kiinassakaan ole niin justiinsa.

Henkilökunnan huomiota odotellessamme ehdimme selata koko listan. Totesimme, ettei Chengdu oikein sopinutkaan budjettiimme. Noin 15 €:n hintaluokassa oli todella suppea valikoima. Heräsi kysymys, miksi meidän pitäisi tyytyä listan halvimpiin ruokiin, kun muualla voisimme valita melkein mitä vain? Olkoonkin ruoka kuinka rakkaudella tehtyä tahansa, vaatisi aika hyvät perustelut ennen kuin ostaisin kiinalaista hintaan 38 €.

Kun teimme lähtöä, tarjoilija tuli tuomaan annoksia toiselle seurueelle. Hän oli hämmentynyt, mutta saimme vaihdettua jonkinlaiset "kiitos heipat". Ennenaikaisen lähtömme syy oli kallis hintataso, mutta suoraan sanoen jonkun kannattaisi kyllä ottaa sali omaksi vastuualueekseen. Joku muu voisi lähteä jo odottelunkin takia. Ei se vaan toimi niin, että sama henkilö (ilmeisesti) valmistaa ruokaa ja siinä sivussa vähän vie annoksia pöytään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 31.07.2016
Arvosana: -6


Sijainti

Svinhufvudintie 1, 00570 Helsinki - Reitti
096926719
http://www.chengduravintola.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita