Avautuu 10:00

Falafel Kebab

kebab
Arvosana 3.8 / 5

Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Vegaaniruokaa
Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (33)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Ihan paras! Ei sellaista normikebapmättöä, vaan laadukasta ja huolella tehtyä ruokaa.

Falafelit rapeita ja hyviä. Kaikissa annoksissa raikas maku: paljon tuoretta vihannesta ja ei liikaa suolaa.

Erittäin, erittäin siisti ja mukava paikka, jossa rauhallinen tunnelma. Mainio paikka istua alas ja nauttia lounas. Lukea päivän lehti ja keskittyä syömiseen.

Omistaja lienee paikalla aina. Tasainen laatu aina! Suosittelen!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 7€ Lisätty: 08.12.2017
Arvosana: 0

Klassikko.

On olemassa kebabravintoloita ja kebapravintoloita. Ja sitten on vielä Kebab Cafe Fafafel Helsingin Etu-Töölössä Caloniuksenkadulla.

Jätän historioitsijoiden selvitettäväksi mikä on Helsingin ja Suomen vanhin kebabravintola, mutta tämä Falafel Ky:n ravintola sijoittuu ainakin top5:een. Mutta varmuudella Kebab Cafe Fafafel on Suomen erikoisin kebabravintola. Ai miksikö?

Aloitetaan vaikka niistä aukioloajoista. Jouduin odottamaan ensivierailuani tähän ravintolaan vuosia, koska ohikulkiessani ravintola ei ollut koskaan auki - ravintola sulkee joka päivä klo 18, paitsi sunnuntaisin, jolloin se on kokonaan kiinni. Sitten kun olin huomioinut tämän, kävelin kerran uudenvuoden tienoilla paikalle keskellä päivää, todetakseni että omistaja piti lomaa. Tutustuin ravintolaan lopulta vasta muistaakseni 2010-11 asuessani kuuden kuukauden ajan naapurikorttelissa Mechelinkadulla. Ravintola siis tosiaankin sulkee jo klo 18. En ole koskaan törmännyt yhteenkään muuhun näin aikaisin sulkevaan kebabravintolaan. Yleensähän kebabia syödään alkuillasta tai loppuillasta, monesti juuri joko ennen tai jälkeen anniskeluravintolassa tapahtuvan nestetankkauksen. Tämän ravintolan tuotteita ei, koska se on lounasravintola. Lounasravintola alueella, joka muistuttaa lähinnä nukkumalähiötä, sillä mitään massiivista lounaita syövää työpaikkakeskittymää ei lähistöltä löydy.

Tänään minä olin lounasasiakas. Ratkaisuun vaikutti ensisijassa lähistöllä oleva pankkiautomaatti. Koska pankkiautomaatti toi kulmille, päätin verestää muistojani ravintolasta, olihan edellisestä vierailusta kulunut ainakin 4 vuotta, minkä päättelen siitä, etten ole voinut kirjoittaa tätä juttua silloin, koska minulla ei vielä silloin ollut kännykkäkameraa tarinan dokumentointia varten.

Tottuneesti silmäilin ravintolan ulkopuolella ruokalistaa (kuva), vaikka se olikin turhaa. Mikään ei ollut muuttunut sitten edellisen visiitin. Kebab Cafe Falafelista ei edelleenkään saisi kebabia ranskalaisilla, mikä onkin toinen syy arvosanaan Suomen erikoisin kebabravintola. Astuessani ovesta sisään tiesin jo tilaavani kebabin riisillä, moneen muuhun kebabravintolaan verrattuna kohtuulliseen 7,70 euron hintaan.

Ravintolassa oli klo 12.20 noin 4 asiakasta. Omistaja "steppaili" perinteiseen tyyliinsä kiireisenä tiskin takana. Hihittelin sisäänpäin, kun omistaja tiedusteli, otanko tilaukseni vahvalla, keskivahvalla vai miedolla kastikkeella. Ravintolan käsitys "vahvasta" on nimittäin varsin outo - äitinikin tekisi tulisempaa kastiketta. Omistaja totuttuun tyyliin pahoitteli vielä että joutuisin odottamaan annostani, sillä minua ennen oli vielä kaksi muuta asiakasta odottamassa omia annoksiaan. Suuntasin kohti pöytää ja valitsin istumapaikkani niin, että näin suoraan Caloniuksenkadulle. Istuimilla minua tervehtivät alkuvuodesta ilmestyneet Apu ja Tekniikan Maailman -lehdet. Tässä ravintolassa eivät jonnijoutavat naistenlehdet häiritse miehistä kebabinsyöyntitilannetta.

Tässä vaiheessa luonnollisesti unohdin laittaa sekuntikellon päälle mitatakseni ruoan saapumiseen kestävän ajan, sillä lähdin jo oletuksesta, että tässä ravintolassa se olisi turhaa kosmetiikkaa. Varsinaiseksi pikaruokaravintolaksi en tätä laskisi, mikä johtuu paljolti siitä, että töissä on tosiaankin vain yksi mies. Monesti tuoreempien maahanmuuttajien samankokoisissa kebabpaikoissa on tiskin takana jopa kolmekin miestä. Todennäköisesti tämän päiväisessä sudennälässäni söin annostani lyhyemmän aikaa kuin tilausta odottelin. Ainoa vertailuaika on, että pankkiautomaatin kuitin ja poistuessani ravintolasta ruokalistasta ottamani kuvan kellonajoissa on eroa 35 minuuttia. Ravintolassa sisällä viettämäni ajan aikana ravintolaan tuli vain yksi uusi asiakas, nuorehko nainen lastenvaunujen kanssa, joka tilasi annoksensa mukaan.

Summa summarum. Jos Nokian Renkaat julkaisisi matkaopasta Suomen ravintoloista, Kebab Cafe Falafel ansaitsi kolme tähteä. Ravintola, joka kannattaa vartavasten ottaa matkan kohteeksi. Suomen toinen kolmen tähden kebabravintola on sitten Tampereella se mistä saa maksakebabia - mutta se onkin jo toinen juttu se.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 8€ Lisätty: 26.05.2015
Arvosana: 1

Hyvää falafelia, raikasta salaattia ja ystävällistä palvelua! Ihan omaa luokkaansa. Harvinaisuus!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 17.01.2015
Arvosana: 0

Kaupungin parhaat kebabit, jo kolmattakymmentä vuotta!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 30.12.2014
Arvosana: 0

Mikron kilahtelu ruokaa odotellessa ei enteillyt hyvää - falafelit olivat tehdasvalmisteisia ja mauttomia. Koostumus oli jauhoinen, falafeleita ei paistettu ollenkaan joten rapeudesta ei ollut tietoakaan. Pettymys.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 11.11.2014
Arvosana: 0

Suomen parhaimmat ja toistaiseksi ainoat Samosat. Tosin ei-Stadilaisena en tiedä onko muita,mutta aikanaan Stadissa asuessani en törmännyt vastaaviin Samosa´n valmistaaan.!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 03.07.2014
Arvosana: 0

Lounaalle, kepsua salaatilla.

Ensivaikutelmana paikan sisustus hieman outo, tulee mieleen jostain syystä jonkinlainen saunatilan oleskeluhuone, tahi allasbaari. Johtunee keittiöön johtavasta lasiovesta ja lattian hailakasta laatoituksesta.

Töissä ilmeisesti omistaja. Kovin oli kiireinen, sujahteli paikasta toiseen kiitäen, lounasaika kun oli, asiakasta valui tasaiseen tahtiin. Paikka ilmeisen suosittu, tai ainakin kaikki vaikuttivat jonkin sortin kanta-asiakkailta.

Ehtimisestään huolimatta, ravintoloitsija oli erittäin ystävällinen, ja tuntui oikeastaan kuin olisi hänen kotonaan vieraana, sen sijaan että istui Töölöläisessä ravintolassa.

Ruoka tuli kiireestä huolimatta kohtuullisen ajan kuluttua, ei oikeastaan sen pidempää odotusta kuin ns. normaalissa kebabpidelässäkään.

Annoksen salaatti oli raastetyyppistä ja tuoreen oloista, muutama olivii ja maustekurkku, sitä tavallista. kuitenkin hyvin toteutettuna. Päällä mukava vs-soosi. Kebabille valittu keskivahva kastike, oli kyllä lopulta hyvinkin mieto, lähinnä tomaattikastike. No, ensi kerralla uskallan valita tulisen, vaikken tulisuudesta niin välitä. Liha sen sijaan tuli ilahduttavasti suoraan vartaasta veistettynä, mikä on melko harvinaista tämän keittiön edustajissa nykypäivän suomessa. Annoskoko optimaalinen.

Plussaa sekä aidosta vichystä juomavalikoimissa, että todella edullisesta kokonaisuudesta!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 12.09.2013
Arvosana: 1

Huonompaa kebabia ei ole missään. Sisustus kovin järkyttävä. Onko pikaruokaravintola tai mikä? Paikka ei aina tyhjä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 16.06.2013
Arvosana: -2

Helsingin parhaimmat falafelit, ei voi verrata mihinkään muuhun paikkaan. Raikkaat salaatit ja kastikkeet. Edullinen hinta. Ystävällinen isäntä. Hyvää jaksaa odottaa! Ja syömään tullaan pitkänkin matkan takaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 17.03.2013
Arvosana: -6

:)

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 14.01.2013
Arvosana: -5


Sijainti

Caloniuksenkatu 2, 00100 Helsinki - Reitti
(09) 495 049

Vaihtoehtoisia ravintoloita