Suljettu nyt

Kahvila-Ravintola Palema

perinteistä kokkaamista
Arvosana 4.3 / 5

Ravintola Palema sijaitsee Sörnäisten Tukkutorilla Teurastamon alueella. Paleman tiloissa on toiminut ravintola yhtäjaksoisesti vuodesta 1933 asti.

Helmikuussa 2016 Paleman ohjaksiin astuivat Döner Harjun ja Harjun makkaratehtaan Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää. Ravintolapäällikönä on salivelho Kaisa Merz ja keittiömestarina vanha mestari Markus Talikainen.

Palema tarjoaa loistavaa lounasta arkisin kello 10.30-14.30! Järjestämme myös mielellämme 30-120 hengen yksityistilaisuuksia.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (15)

Paleman lounaalla on aina muutama hyvä vaihtoehto, joiden välillä on vaikea päättää. Varma lounaspaikka ja laatu aika kohdillaan. Lounaaseen kuuluva keitto, leipä + kahvi takaavat hyvän diilin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 14.12.2017
Arvosana: 0

Perusvarma. Matkaa Palemaan jonkin verran, joten ihan vakituisesti en käy, mutta mielellään käy kun on sopivasti aikaa. Ruoka on konstailematonta, hyvässä ja vähän huonossa. Yleensä ruoka on tehty suhteellisen yksinkertaisesti (pääraakka-aine + pottu + kasvislisäke) varmalla otteella ja laatu hyvin tasaista. Toisaalta mitään suuria yllätyksia tai makuelämyksiä ei ole luvassa. Satunnaisesti suolan käyttö karkaa lapasesta ja toisinaan soosi voi olla vähän eri opperasta.

Jos kahvin kanssa haluaa jälkkäriksi pientä makeaa, kannattaa ottaa muutama hyvä lepäpala ja lorauttaa hiukan hunajaa päälle - toimii niinkin. Toki ravintolan pieniä rahkamunkkejakin kannattaa kokeilla.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 14.11.2017
Arvosana: 0

Lämmin tunnelma, hyvää ruokaa.
Mielestäni tämä ravintola on helmi jota ei kaikki tiedä. Ehdottomasti kannattaa käydä kokeilemassa, oman arvioni voi lukea blogistani:
http://aitoaarkiruokaa.fi/kokki-kavi-lounaalla-ravintola-palema/

tervetuloa lukemaan :)

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 01.02.2017
Arvosana: -2

Kiva miljöö, oikein laadukas ja runsas lounas. Uudestaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.08.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 22.05.2016
Arvosana: 0

Kivan modernia lounasruokaa, vaatii vielä pientä fiilausta, hieno tila. Lounastimme puolen päivän aikaan ja paikka oli aika täynnä ja päällä hyvä pöhinä.

Tilaukset otettiin vastaan tiskillä, jossa oli oikein reipas ja iloinen asiakaspalvelu. Sama taso jatkui koko vierailun ajan, siitä erityinen kiitos!

Tarjolla olleista pääruokavaihtoehdoista valitsimme Harjun makkaratehtaan makkaraa (saman omistajan) ja Saksanhirven entrecôte-pihviä. Alkupalaksi oli tarjolla maukasta kasviskeittoa, hyvä idea joka on tuotu Döner Harjusta tännekin.

Makkarat olivat maukkaita, rakenteeltaan napakoita ja sopivan kosteita/rasvaisia. Saksanhirven entrecôte ei sen sijaan säväyttänyt. Maku ja paistoaste olivat kohdillaan, mutta normaalin rasvan lisäksi kyseisessä palassa oli kalvoja melko runsaasti.

Lisäkkeinä tarjotut juurekset yrittikastikkeinen sopivat hyvin rustikkiseen saksanhirveen ja makkaroihin.

Viinivalikoima näytti olevan aika runsas, jota ei valitettavasi tällä visiitillä ehditty kokeilla. Tila on valoisa ja sisustus pelkistetty. Olen samaa mieltä kuin joku muukin arvioitsija; ilmanvaihtoa voisi hieman koittaa tehostaa.

Ansaitsee ehdottomasti uusintavisiitin, kokonaisuus oli selvästi hallussa!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 04.03.2016
Arvosana: 0

Todella hyvää. Suosittelen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 03.03.2016 Näytä aiemmat arvostelut (3)
Arvosana: 0

Listalla monipuolisesti vaihtoehtoja ja ruoka maistui hyvältä. Kiva miljöö ja tunnelma. Toivottavasti paikan ilmastointi paranee. Vaatteisiin tarttuva ruuan käry oli häiritsevä. Siitä miinusta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 25.02.2016
Arvosana: 0

Uudet omistajat, uusi meininki. Ensimmäisen käynnin perusteella todella hyvä lounaspaikka. Ryhmässämme kaikki olivat tyytyväisiä annoksiinsa (lihaa / kasvista, 10-12 eur). Alkukeitto oli erinomainen.

Karussa yksinkertaisuudessaan kotoisa miljöö, kaiuttimissa soinut Rauli Badding Somerjoki sopi tunnelmaan täydellisesti.

Tänne uudelleen! Toivottavasti taso pysyy.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 22.02.2016
Arvosana: 0

Miehille.
Heinon tukkutorin sisäänkäynti. Näyttää lupaavalta. Sekava värimaisema. Pysähtynyt aika. Viherkasveja. Halpatuontikuvaputkitelkkari. Nahkaistuimia. RAY-pelikoneiden pimputus. Kaurismäki istuu nurkassa.

Mietin hetken, mikä paikassa on outoa, kunnes keksin. Thoootta! Asiakkaina on vain miehiä. Pelkkiä miehiä. Duunareita. Raksalta. Ratista. Varastosta. Eläkkeeltä. Lomalta. Tunnin istumisen aikana tilanne ei muutu mitenkään. Puolen litran maitotölkkien määrä on suoraan verrannollinen asiakkaiden määrään.

Palvelu on rehtiä, jutustelu ei ole kielletty. Keittiötä ei piilotella, pihvi ja perunat lähtevät paistumaan asiakkaan silmien edess samalla sekunnilla kun tilaus tehdään.

Kotiruokaosastoa, rehellisesti. Hinnat seiskan ja ysin välillä. Listalla ilmeisesti kolme päivittäin vaihtuvaa asiaa. Salaatti on valmiina lautasella, ollen oikein asiallinen. Lisäksi saa noukkia leipää ja säilyvämpiä salaattiverrannaisia tiskin sivusta. Vesiautomaatti on retro. Sydän vesiautomaatille. Oma pihvi on kookas ja maukas. Tuoreusasioista on varmasti turha edes mainita. Kastikkeen määrä on järjetön, mausta nyt puhumattakaan. Toisella vierailulla annos ei ole aivan ensimmäisen kerran tasoa. Kympin lounaspihvi ei silti valituksia aiheuta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 10.05.2013
Arvosana: 4

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (2)


Sijainti

Työpajankatu 2, 00580 Helsinki - Reitti
09-701 8552
http://www.ravintolapalema.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita