Avautuu 11:00

Salve

finnish
Arvosana 2.2 / 5

Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897.

Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla – mitä nyt joku nykyään heittelee joukkoon silmänlumeeksi vihanneksiakin.

Salven seinille on kertynyt asiakkaiden tuomia laivojen valokuvia, meri- ja laivamaalauksia, purjelaivojen pienoismalleja, laivakelloja ja upea kompassi. Yläkerran salin seinää koristaa komea, paksu köysi. Tarina ei kerro, mistä merimiehet ovat sen aikoinaan vohkineet ja kantaneet Salveen.

Vuosien saatossa Salve on säilyttänyt sekä sisustuksensa että omaleimaisuutensa. Siitä onkin muodostunut eräänlainen aikuisten kulttiravintola, jossa viihtyvät niin taiteilijat, kirjailijat, työmiehet kuin herratkin sekä enenevässä määrin myös rouvat.


Arvostelut (176)

Silakat edelleen hyviä.

Ensikäynti uudessa Salvessa oli miellyttävä kokemus. Mukava palvelu, ruoka oli hyvää ja myös seurueen vegaani sai ruokaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 14.06.2017
Arvosana: 0

Erinomaiset silakat. Salaatti vaatimaton ja leipä puuttuu. Leikkeet hyviä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 27.01.2017
Arvosana: 0

Pariloitu lohi ok, mutta peitetty epämääräisellä kastikkeella (muka tartarkastiketta). Tilliperunat kuulosti herkulliselta,olivat pieniä kuorellisia. mauttomia, haaleita ja kuivia, ehkä eilen keitettyjä. Hinta lähes fine dining tasoa, annoksen laatu huoltoaseman halpa lounas- Täydet 0 pistetä. Eikä edes vanhan Salven ilmapiiri ja tunnelma tullut mukaan uudeen moderniin rakennukseen..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 10.01.2017
Arvosana: 0

Palvelu oli erittäin hidasta ja jotkut tarjoilijoista varsin töykeitä, toiset epävarmoja ja kokemattomia. Alkuruoat tulivat noin puolen tunnin odottelun jälkeen, pääruokien saapumista odottelimme sen jälkeen tunnin. Taiteilijjamenun lettuset olivat päältä kärventyneitä, sisältä raakoja. Mediumina tilattu maksa oli lähes raakaa. Poronmaksa-annos oli muutenkin varsin mauton. Ilahduimme kuitenkin kovasti siitä, että lasku tuli heti, kun pyysimme ja että punaviinipullo unohdettiin laskuttaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 10.10.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Helsingin hitain palvelu☹️
Alkuruuan jälkeen odotimme reilut
45 minuuttia, kyselimme onko kaikki kunnossa, niin tarjoilija vastasi että viikon kuluttua helpottaa ???
Tulee paljon parempi mieli jos ilmoitetaan tulovaiheessa että kestää kauan.
Tähän ravintolaan ei päde sanonta "Hyvää kannattaa odottaa". Maksa oli paistettu liian kauan ja perunat maistuivat vanhoilta.
En tule uudestaan enkä suosittele!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.10.2016
Arvosana: 0

Salven silakat ovat kaupungin ja ehkä koko Suomen parhaat.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 13.04.2016
Arvosana: 0

Salven Ateneum-taidemenu osoittautui hintansa arvoiseksi kun kaupan päälle sai pääsylipun näyttelyyn. Jokirapukeitto oli ihan ok, leipä tosin muistutti enemmän korppua. Pääruuan lohi taas ihan perustasoa, mutta muistelen, että annokset olisivat olleet täällä ennen isompia - johtuiko sitten tuosta tarjouksesta, sitä en tiedä. Hintatasosta on pakko sanoa etten muista missä viimeksi olisin nähnyt peräti 36€:n pippuripihvin kun siis puhutaan "tämän tason paikoista". Itse en kokenut tarjoilua myöskään kovin kummioseksi ja puitteetkin muistuttavat ennemmin baaria kuin ravintolaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 29€ Lisätty: 18.01.2016
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Hinnan ja ruuan laadun puolesta voisin kuvitella käyväni uudestaan, annosten hinnat n. 20 euron paikkeilla ja laadultaan kilpailukykyisiä kalliimpienkin ravintoloiden kanssa. Palvelu puolestaan hidasta ja erittäin töykeää - odotimme pöydässä 40 minuuttia ilman kosketusta tarjoilijaan lopulta itse hänet keittiöstä hakien. (ei anteeksipyyntöä, vaan mutinaa jostain) Muutenkin henkilökunta tuntui pakoilevan asiakkaita pl. maksuhetki, jolloin oltiin tipin toivossa erittäinkin mukavia ja puheliaita.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 23€ Lisätty: 09.01.2016
Arvosana: 0

Olimme parin ystäväni kanssa syömässä ja ei Salve petä edelleenkää ! !! naisenergiaa oli niin että yhä paranee kiitos Tupulle ja Tiinalle !

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 18.12.2015
Arvosana: 0

Ruoka rasvaista mössöä, palvelu hidasta ja epäystävällistä. Emme suosittele!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 08.12.2015
Arvosana: 0


Sijainti

Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki - Reitti
010 766 4280
http://www.ravintolasalve.fi/