Avautuu 11:00

Salve

finnish
Arvosana 2.1 / 5

Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897.

Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla – mitä nyt joku nykyään heittelee joukkoon silmänlumeeksi vihanneksiakin.

Salven seinille on kertynyt asiakkaiden tuomia laivojen valokuvia, meri- ja laivamaalauksia, purjelaivojen pienoismalleja, laivakelloja ja upea kompassi. Yläkerran salin seinää koristaa komea, paksu köysi. Tarina ei kerro, mistä merimiehet ovat sen aikoinaan vohkineet ja kantaneet Salveen.

Vuosien saatossa Salve on säilyttänyt sekä sisustuksensa että omaleimaisuutensa. Siitä onkin muodostunut eräänlainen aikuisten kulttiravintola, jossa viihtyvät niin taiteilijat, kirjailijat, työmiehet kuin herratkin sekä enenevässä määrin myös rouvat.


Arvostelut (177)

Lumituiskusta eteiseen, jännittävä äänimaisema tuulikaapissa, lienee tarkoitus simuloida sataman ääniä, siis lokkeja kirkumassa.

Opaste kehoittaa odottamaan pöytiinohjausta. No, siinä sitten odotellaan, jonkinlainen kiirehetki henkilökunnalla, mutta vaikka meidät huomaavat, niin eivät huomioi.

Pöytä viimein järjestyi, siitä sitten ruokalistaa pläräämään. Bliniviikot ja klassikkoruokia. Hinnoiteltu yläkanttiin. Turistilisää surutta.

Viimein valikoitui wieninleike sekä seuralaiselle kolme bliniä. Alkuruokapuolelle löytyy klassinen raastepöytä joka ei todellakaan säväytä, tasoltaan abc-aseman lounasbuffa. Ai niin, samaa ketjuahan tässä ollaan..

Raasteet puhelimeen ja pääruokia odottelemaan. Kyllä, niitähän odotellaan. Jossain vaiheessa tullaan toteamaan että kohta tulevat, ensimmäinen blini ei ollut kuulemma kelvollinen tarjoiltavaksi, joten tehdään lisää. Hassua sinänsä, luulisi että bliniviikkojen ollessa kyseessä, olisi niihin varauduttu volyymituotteena, nyt taisi mennä lähes tunti niiden saapumiseen, ja tulivatten vieläpä kahdessa erässä (1+2).

Kumpainenkin annos kuitenkin ihan maistuva, niinkuin tähän hintaan kuuluukin kyllä olla. Wieninleike ei ehkä ollut sellainen lautasen kokonaan peittävä niinkuin kovin usein tapana on, mutta ihan riittävä kyllä. Rapea ja rasvainen.

Ruokailun aikana ravintola tyhjeni, ja samalla ovenavauksella taisi lähteä myös suurin osa henkilökunnasta, sillä ruokailun loputtua joutui hetken huhuilla tarjoilijaa hakemaan lautaset ja tuomaan laskua vaikka ravintola oli jo lähes tyhjä.

Kokonaisuutena kyllä kokemus oli aika valju. Paikka rahastaa historiallaan, joka sekin kyllä on jäänyt suurelta osin vastarannan vanhaan liiketilaan. Hinnat korkeat, mutta palvelu ja sitä myötä kokemus s-ryhmäläistä turistipaikkaa, ei kai tarvitse yrittää kun ihmiset haluavat tulla tämän "klassikon" kokemaan kuitenkin.

Jonkinlainen välinpitämättömyys paistaa läpi koko toiminnassa. Sisustuksessa merisälää, mutta taulut lätkitty seinille miten sattuu, sellainen harkittu puolihuolimattomuus olisi ihan OK, mutta tästä tuli vaan paha mieli..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 23.01.2018 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Palaneet silakkapihvit ankeassa ympäristössä

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 18.01.2018
Arvosana: 0

Silakat edelleen hyviä.

Ensikäynti uudessa Salvessa oli miellyttävä kokemus. Mukava palvelu, ruoka oli hyvää ja myös seurueen vegaani sai ruokaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 14.06.2017
Arvosana: 0

Erinomaiset silakat. Salaatti vaatimaton ja leipä puuttuu. Leikkeet hyviä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 27.01.2017
Arvosana: 0

Pariloitu lohi ok, mutta peitetty epämääräisellä kastikkeella (muka tartarkastiketta). Tilliperunat kuulosti herkulliselta,olivat pieniä kuorellisia. mauttomia, haaleita ja kuivia, ehkä eilen keitettyjä. Hinta lähes fine dining tasoa, annoksen laatu huoltoaseman halpa lounas- Täydet 0 pistetä. Eikä edes vanhan Salven ilmapiiri ja tunnelma tullut mukaan uudeen moderniin rakennukseen..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 10.01.2017
Arvosana: 0

Palvelu oli erittäin hidasta ja jotkut tarjoilijoista varsin töykeitä, toiset epävarmoja ja kokemattomia. Alkuruoat tulivat noin puolen tunnin odottelun jälkeen, pääruokien saapumista odottelimme sen jälkeen tunnin. Taiteilijjamenun lettuset olivat päältä kärventyneitä, sisältä raakoja. Mediumina tilattu maksa oli lähes raakaa. Poronmaksa-annos oli muutenkin varsin mauton. Ilahduimme kuitenkin kovasti siitä, että lasku tuli heti, kun pyysimme ja että punaviinipullo unohdettiin laskuttaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 10.10.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Helsingin hitain palvelu☹️
Alkuruuan jälkeen odotimme reilut
45 minuuttia, kyselimme onko kaikki kunnossa, niin tarjoilija vastasi että viikon kuluttua helpottaa ???
Tulee paljon parempi mieli jos ilmoitetaan tulovaiheessa että kestää kauan.
Tähän ravintolaan ei päde sanonta "Hyvää kannattaa odottaa". Maksa oli paistettu liian kauan ja perunat maistuivat vanhoilta.
En tule uudestaan enkä suosittele!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.10.2016
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Salven silakat ovat kaupungin ja ehkä koko Suomen parhaat.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 13.04.2016
Arvosana: 0

Salven Ateneum-taidemenu osoittautui hintansa arvoiseksi kun kaupan päälle sai pääsylipun näyttelyyn. Jokirapukeitto oli ihan ok, leipä tosin muistutti enemmän korppua. Pääruuan lohi taas ihan perustasoa, mutta muistelen, että annokset olisivat olleet täällä ennen isompia - johtuiko sitten tuosta tarjouksesta, sitä en tiedä. Hintatasosta on pakko sanoa etten muista missä viimeksi olisin nähnyt peräti 36€:n pippuripihvin kun siis puhutaan "tämän tason paikoista". Itse en kokenut tarjoilua myöskään kovin kummioseksi ja puitteetkin muistuttavat ennemmin baaria kuin ravintolaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 29€ Lisätty: 18.01.2016
Arvosana: 0

Hinnan ja ruuan laadun puolesta voisin kuvitella käyväni uudestaan, annosten hinnat n. 20 euron paikkeilla ja laadultaan kilpailukykyisiä kalliimpienkin ravintoloiden kanssa. Palvelu puolestaan hidasta ja erittäin töykeää - odotimme pöydässä 40 minuuttia ilman kosketusta tarjoilijaan lopulta itse hänet keittiöstä hakien. (ei anteeksipyyntöä, vaan mutinaa jostain) Muutenkin henkilökunta tuntui pakoilevan asiakkaita pl. maksuhetki, jolloin oltiin tipin toivossa erittäinkin mukavia ja puheliaita.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 23€ Lisätty: 09.01.2016
Arvosana: 0


Sijainti

Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki - Reitti
010 766 4280
http://www.ravintolasalve.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita