Avautuu 12:00

Salve

finnish
Arvosana 1.6 / 5

Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897.

Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla – mitä nyt joku nykyään heittelee joukkoon silmänlumeeksi vihanneksiakin.

Salven seinille on kertynyt asiakkaiden tuomia laivojen valokuvia, meri- ja laivamaalauksia, purjelaivojen pienoismalleja, laivakelloja ja upea kompassi. Yläkerran salin seinää koristaa komea, paksu köysi. Tarina ei kerro, mistä merimiehet ovat sen aikoinaan vohkineet ja kantaneet Salveen.

Vuosien saatossa Salve on säilyttänyt sekä sisustuksensa että omaleimaisuutensa. Siitä onkin muodostunut eräänlainen aikuisten kulttiravintola, jossa viihtyvät niin taiteilijat, kirjailijat, työmiehet kuin herratkin sekä enenevässä määrin myös rouvat.


Arvostelut (180)

Syötyäni kesäkuussa maailman parhaat muikut ja muussin (Cafe Caruselissa) suuntasin innokkaana Salveen lounaalle huomattuani lounasannoksena olevan muikkuja. Edellisen kerran olen Salvessa syönyt parisenkymmentä vuotta sitten, kun se sijaitsi merialtaan ja kadun toisella puolella.

Lounas maksoi 10,40, sisälsi salaattipöydän ja annoksen muikkuja muussilla. Annos tuotiin terassille ja se näytti ihan hyvältä, mutta se maku... Olikohan voita käytetty lainkaan? Muikut maistuivat suorastaan pahoilta, rasvassa käräytetyiltä eikä muussikaan yhtään miltään. Joskus tulee tunne, että SOK-ravintolaketju käyttää halpoja raaka-aineita ja jotain ylipäänsä on pielessä, kun ketjun ravintoloiden ruoka on niin mautonta. (Hyvä puoli oli, että ei tullut syötyä liikaa niin kuin em.lounaalla, jossa ainoa huono puoli olikin, että ruoka oli niin suussasulavaa, että itsehillintä petti.)

Ruuasta joudun valitettavasti antamaan vain yhden ”tähden”. Palvelusta kuitenkin toinen, sillä se oli ystävällistä ja myös merimiljöö oli mieleeni.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 27.07.2018
Arvosana: 0

Ruokailimme viikonloppuna Salven terassilla. Ulos ei ollut tarjoilua, joten kävimme sisällä maksamassa ja hakemassa juomat... Tämä ymmärrettävää ja täysin ok, joskin olisimme toivoneet, että joku, edes kerran 2 tunnin aikana lauantai-iltana olisi hakenut likaisia astioita pois. Ihmkset olivat kasanneet niitä jopa viereisille tuoleille, että saivat omansa mahtumaan pöytään. Tilasimme pihviannokset, hintaa 26€. Henkilökunta ei maininnut pitkästä odotusajasta ja tunnin odottamisen jälkeen kävimme kysymässä oliko tilaus eksynyt jonnekin. Siitä 5min kuluttua tulivat annoksemme..odotusta ei pahoiteltu. Annokset olivat täysin viileät, pihvit vähän purkkaa. Annoksessani oli 3 komponenttia, kilo kuivia ranskalaisia, pihvi ja pihvin päällä maustevoin sijasta sitruunaviipale(?). En suosittele kyseistä paikkaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 18.06.2018
Arvosana: 1

Odotukset Salven merelliselle pyttipannulle oli korkeat, mutta annos oli täydellinen mahalasku. Oikeasti? Pakastekatkoja yhdistettynä purkkitonniklaan, siitä reilu 20€? Täysin asiakkaan aliarvioimista. En suosittele.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 28.05.2018
Arvosana: 0

Lumituiskusta eteiseen, jännittävä äänimaisema tuulikaapissa, lienee tarkoitus simuloida sataman ääniä, siis lokkeja kirkumassa.

Opaste kehoittaa odottamaan pöytiinohjausta. No, siinä sitten odotellaan, jonkinlainen kiirehetki henkilökunnalla, mutta vaikka meidät huomaavat, niin eivät huomioi.

Pöytä viimein järjestyi, siitä sitten ruokalistaa pläräämään. Bliniviikot ja klassikkoruokia. Hinnoiteltu yläkanttiin. Turistilisää surutta.

Viimein valikoitui wieninleike sekä seuralaiselle kolme bliniä. Alkuruokapuolelle löytyy klassinen raastepöytä joka ei todellakaan säväytä, tasoltaan abc-aseman lounasbuffa. Ai niin, samaa ketjuahan tässä ollaan..

Raasteet puhelimeen ja pääruokia odottelemaan. Kyllä, niitähän odotellaan. Jossain vaiheessa tullaan toteamaan että kohta tulevat, ensimmäinen blini ei ollut kuulemma kelvollinen tarjoiltavaksi, joten tehdään lisää. Hassua sinänsä, luulisi että bliniviikkojen ollessa kyseessä, olisi niihin varauduttu volyymituotteena, nyt taisi mennä lähes tunti niiden saapumiseen, ja tulivatten vieläpä kahdessa erässä (1+2).

Kumpainenkin annos kuitenkin ihan maistuva, niinkuin tähän hintaan kuuluukin kyllä olla. Wieninleike ei ehkä ollut sellainen lautasen kokonaan peittävä niinkuin kovin usein tapana on, mutta ihan riittävä kyllä. Rapea ja rasvainen.

Ruokailun aikana ravintola tyhjeni, ja samalla ovenavauksella taisi lähteä myös suurin osa henkilökunnasta, sillä ruokailun loputtua joutui hetken huhuilla tarjoilijaa hakemaan lautaset ja tuomaan laskua vaikka ravintola oli jo lähes tyhjä.

Kokonaisuutena kyllä kokemus oli aika valju. Paikka rahastaa historiallaan, joka sekin kyllä on jäänyt suurelta osin vastarannan vanhaan liiketilaan. Hinnat korkeat, mutta palvelu ja sitä myötä kokemus s-ryhmäläistä turistipaikkaa, ei kai tarvitse yrittää kun ihmiset haluavat tulla tämän "klassikon" kokemaan kuitenkin.

Jonkinlainen välinpitämättömyys paistaa läpi koko toiminnassa. Sisustuksessa merisälää, mutta taulut lätkitty seinille miten sattuu, sellainen harkittu puolihuolimattomuus olisi ihan OK, mutta tästä tuli vaan paha mieli..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 23.01.2018 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Palaneet silakkapihvit ankeassa ympäristössä

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 18.01.2018
Arvosana: 0

Silakat edelleen hyviä.

Ensikäynti uudessa Salvessa oli miellyttävä kokemus. Mukava palvelu, ruoka oli hyvää ja myös seurueen vegaani sai ruokaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 14.06.2017
Arvosana: 0

Erinomaiset silakat. Salaatti vaatimaton ja leipä puuttuu. Leikkeet hyviä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 27.01.2017
Arvosana: 0

Pariloitu lohi ok, mutta peitetty epämääräisellä kastikkeella (muka tartarkastiketta). Tilliperunat kuulosti herkulliselta,olivat pieniä kuorellisia. mauttomia, haaleita ja kuivia, ehkä eilen keitettyjä. Hinta lähes fine dining tasoa, annoksen laatu huoltoaseman halpa lounas- Täydet 0 pistetä. Eikä edes vanhan Salven ilmapiiri ja tunnelma tullut mukaan uudeen moderniin rakennukseen..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 10.01.2017
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Palvelu oli erittäin hidasta ja jotkut tarjoilijoista varsin töykeitä, toiset epävarmoja ja kokemattomia. Alkuruoat tulivat noin puolen tunnin odottelun jälkeen, pääruokien saapumista odottelimme sen jälkeen tunnin. Taiteilijjamenun lettuset olivat päältä kärventyneitä, sisältä raakoja. Mediumina tilattu maksa oli lähes raakaa. Poronmaksa-annos oli muutenkin varsin mauton. Ilahduimme kuitenkin kovasti siitä, että lasku tuli heti, kun pyysimme ja että punaviinipullo unohdettiin laskuttaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 10.10.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Helsingin hitain palvelu☹️
Alkuruuan jälkeen odotimme reilut
45 minuuttia, kyselimme onko kaikki kunnossa, niin tarjoilija vastasi että viikon kuluttua helpottaa ???
Tulee paljon parempi mieli jos ilmoitetaan tulovaiheessa että kestää kauan.
Tähän ravintolaan ei päde sanonta "Hyvää kannattaa odottaa". Maksa oli paistettu liian kauan ja perunat maistuivat vanhoilta.
En tule uudestaan enkä suosittele!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.10.2016
Arvosana: 0


Sijainti

Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki - Reitti
010 766 4280
http://www.ravintolasalve.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita