Cincin

15 arvostelua

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (15)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Thai Na Khon Restaurant thaimaalaista

Thai Na Khon oli ihan mukava, meille uusi thai-tuttavuus. Söimme aluksi Tom Yam kanakeiton, joka maistui hyvältä, vaikka chiliä oli ehkä vähän reilusti yhden chilipalon merkintään verrattuna. Pääruokana söin kanaa mussaman currykookosmaidossa. Se oli hyvän makuista, mutta olisin kaivannut siihen vielä vähän enemmän potkua. Voimakkuus oli ihan erilainen kuin alkuruuassa, vaikka kummallakin oli merkintänä yksi chili. Seuralaiseni kana punaisessa currykookosmaidossa oli tulisempi ja maistui muutenkin hyvältä.

Palvelu oli ystävällistä. Kiitoksemme henkilökunnalle, että saimme ruokailla rauhassa, vaikka olimme illan viimeiset asiakkaat, kaikissa paikoissa sekään ei ole itsestäänselvyys.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 24.10.2011
Arvosana: 2

Ravintola: Lyon ranskalaista

Vuonna 1966 perustettu ravintola Lyon tarjosi ravintolaelämyksen parhaasta päästä. Söimme City Deal-yllätysmenun à la parisienne, joka sisälsi alkuun Pariisin hallien sipulikeittoa, pääruokana Karitsan paahtopaistia ja navariinia sekä pont-neuf-perunaa ja jälkiruokana tuorejuustopaahtovanukkaan litsisorbetin kera. Jokainen ruokalaji oli huolella valmistettu kokonaisuus ja maultaan erinomainen. Ravintolan leipä oli todella maukasta, itse ihastuin erityisesti ruisvehnäpatonkiin. Tässä menussa ei kerta kaikkiaan ollut heikoa lenkkiä, kaikki oli erittäin hyvää. Jälkiruoka onnistui jopa vielä ylittämään edeltävät annokset kruunaten koko aterian. Lyon ylitti odotukset. Aterialle suositellut viinit asettuivat kauniisti sopusointuun ruokien kanssa.

Ravintola on tilana tyylikkään klassinen. Taustalla soi vaimeana rauhallinen ranskalainen musiikki. Pöydät ovat riittävän etäällä toisistaan, täällä voi myös jutella rauhassa.

Palvelu on osaavan huomaavaista ja ystävällistä, kaikki toimi erinomaisesti.
Ihana kokemus!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 23€ Lisätty: 29.10.2011
Arvosana: 4

Ravintola: Torni gourmet

Suomalaista ruokakulttuuria vaaliva, erinomaisella paikalla sijaitseva ja mielenkiintoisen historian omaava ravintola Torni on jo pidempään ollut käyntilistallani. Valitettavasti odotukseni eivät ihan täyttyneet.
Seurueemme söi Chef’s menun. Alkupaloina nautittu ’graavilohi ja kukkakaalikermaa’ täydennettynä mätinokareella ja pienellä lettusella oli varsin vaisu kokonaisuus, etenkin kun lohi oli tasoltaan keskinkertaista. Tämä hieman sekava alkuruoka ei valitettavasti kyllä erityisesti herätellyt makuhermoja. Pääruokana tarjottu päivän kala oli hiillostettua siikaa. Tämä annos sen sijaan toimi kokonaisuutena mainiosti: siika oli hyvin kypsennetty ja haudutetut vihreät vihannekset ja bataattipyree täydensivät hyvin toisiaan. Välijuusto porkkanatyrnihillon kanssa oli ok, annoksen leipä tosin oli kuivahkoa. Jälkiruokana tarjottu punaherukkasorbetti oli minun makuuni polttavan makeaa, mustaherukkakakku sen sijaan oli herkullinen. Yksityiskohdissa on mielestäni vielä parantamisen varaa, onneksi kuitenkin tärkein eli pääruoka oli onnistunut.

Ravintola on tyylikkäästi sisustettu, ja riittävän väljästi sijoitetuissa pöydissä voi keskustella rauhassa. Palvelu on ystävällistä, mutta välillä hieman hajamielisen/kiireisen oloista, pyyntöjä ei ehditty aina kuunnella loppuun asti. Lisäksi toiveet erityisruokavaliosta eivät aina toimineet; pöydän oma tarjoilija ne muisti, mutta muut eivät enää niistä tienneet. Tarkkuutta tällaisiin! Allergioiden suhteen asiakkaan pitää ehdottomasti pystyä luottamaan siihen, että rajoitukset on muistettu huomioida.
Ravintola Tornilla olisi mielestäni hyvät edellytykset parempaankin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 57€ Lisätty: 20.11.2011
Arvosana: 2

Ravintola: Pueblo Bar y Taqueria meksikolaista, baari

Tässä paikassa on poikkeuksellisen hauska henki! Pöytävarausta tehdessä sain selkeät ohjeet pöytävarausmerkinnöistä (nimilappu löytyy pöydästä), tilauksesta ja maksamisesta (suoraan tiskiltä) . Huomaavaista henkilökunnalta, näin ei tarvinnut enää ravintolaan saapuessa ihmetellä miten toimia. Paikan päällä tilauksen tekeminen tiskiltä oli suorastaan viihdyttävää isäntäväen mainion asenteen ansiosta.

Alkupalaksi nauttimamme tiikerirapu-ceviche oli herkullinen, pääruokina syödyt lihatacot sen sijaan aika vaisuja ja kuivakoita, kipakka tomaattisoosi onneksi vähän paransi vaikutelmaa. Ehkä ruokapuoleen voisi panostaa vähän enemmän, paikan idea on kuitenkin mainio ja toimiva rattoisaan illanviettoon.

Henkilökunnalle täydet pisteet, he ovat onnistuneet luomaan paikalle eloisan, rennon ravintolan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 19.10.2011
Arvosana: 7

Ravintola: Cafe du Coin europpalaista ruoka

Viihtyisä pieni lounaskahvila. Lounaslista on suppea, mutta kuitenkin mukavan monipuolinen. Nauttimani tonnikalarisotto oli hyvin tehty, samoin seuralaiseni carpaccio-salaatti sai kehuja. Piristävä, persoonallinen paikka.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 19.10.2011
Arvosana: 5

Ravintola: Farang modernia aasialaista

Farangissa on ilo käydä. Ruoka on erinomaista, huolella valmistettua ja kauniisti esille pantua. Makumaailma on vivahteikas ja raikas, aivan omanlaisensa Helsingin ravintolakartalla..
Tällä kertaa seurueemme nautti maistelumenun, ja kyllä se maistuikin! Betel-lehti, sashimi, rapea possu ja vasikanposki olivat suosikkejamme. Keittiö todella osaa asiansa. Palvelun taso sen sijaan vaihtelee luvattoman paljon, tämän hintaluokan ravintolassa siihen voisi kiinnittää vielä enemmän huomiota. Rennon ilmapiirin syntyminen vaatii ammattitaitoa, kiire ei saa näkyä asiakkaalle.
Akustiikalle voisi myös yrittää tehdä jotain, jopa pienellä puolella keskustelu on välillä hankalaa. Kun kahden vuoden takainen yllätyksellisyys ja uutuudenviehätys alkavat vähitellen kadota, kaikki viihtyvyyteen vaikuttavat palaset pitäisi saada kohdalleen. Joka tapaukessa aion ehdottomasti mennä uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 59€ Lisätty: 30.09.2011
Arvosana: -2

Ravintola: Ravintola Kolo bistro

Kolo tarjosi oivallisen lounaan. Listalla oli useampiakin houkuttelevia vaihtoehtoja. Minä päädyin Janssonin kiusaukseen punajuuren kera. Annos oli hyvä, muttei ihan vetänyt vertoja äitini valmistamalle, vaikka maukas ja mehevä olikin (kaipasin makuun enemmän pehmeyttä). Makuasiat ovat tietenkin makuasioita. Seuralaiseni oli erittäin tyytyväinen pestopastaansa broilerinrinnan kera. Alkuun keittiön puolesta tarjottu pikkuruinen silakkamousseleipä maistui ja oli muutenkin mukava ele; varsin harvinaista lounasravintoloissa. Kolon ruokalista vaatii ehdottomasti uusia käyntikertoja, sen verran mielenkiintoinen valikoima oli tänäänkin tarjolla. Ruoka oli kaikkinensa huolella valmistettua ja hyvistä raaka-aineista tehtyä.

Paikkana Kolo on pieni ja pöydät sen mukaisesti vieri vieressä, mutta hyvä niin, jotta mahdollisimman moni mahtuu sisälle.

Palvelu oli ripeää ja ystävällistä. Ensi kerralla pitää maistaa myös herkulliselta vaikuttanutta jälkiruokaa, josta ohi kiitävä kokki kertoi pilke silmäkulmassa, ettei se sisällä ollenkaan kaloreita... Käynnistä jäi hyvä mieli, ilman muuta haluan tänne uudestaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 26.10.2011
Arvosana: 4

Ravintola: Ravintola Pianissimo eurooppalaista

Pianissimossa tarjottiin maistuva lounas. Hyvä, ihanan monipuolinen ja kekseliäs salaattipöytä ja kahvi kuuluvat hintaan. Käydessäni tarjolla oli loimutettua lohta, joka oli mehevää ja maukasta, saaristolaiskastike antoi sille pikantin lisän.

Ravintola on kivasti sisustettu ja tilaan on jätetty mukavaa väljyyttä. Palvelu on ripeää ja ystävällistä. En ollenkaan ihmettele, että tämä paikka oli lounasaikaan täynnä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 20.11.2011
Arvosana: 2

Ravintola: New Bamboo Center malesialaista

Pieni, hyvin toimiva, persoonallinen ruokapaikka, jonka sisustuksessa ei turhia hienostella. Sisään tultaessa asiakkaat ohjataan rivakasti paikoilleen, tehokkaan ystävällinen emäntä on osa paikan henkeä. Ruoka tulee tosi nopeasti, annokset ovat edullisia, suuria ja maukkaita, lounaalla tosin miedompia kuin listalta tilatessa. Listan malesialaisista curryannoksista löytyy potkua, ovat ehkäpä Helsingin parhaita.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 7€ Lisätty: 22.11.2011
Arvosana: 3

Ravintola: Chef & Sommelier luomu fine dining

C&S tarjosi unohtumattoman ravintolakokemuksen. Seitsemän ruokalajin maistelumenu (+ kaksi ylimääräistä) sisälsi huolella suunniteltuja ja uskomattomalla taidolla valmistettuja monimuotoisia herkkupaloja, joissa kaikki hienot raaka-aineiden maut pääsivät oikeuksiinsa. Annokset oli laitettu esille kauniisti. Viinit on suunniteltu tarjottavia ruokia varten ja ne esiteltiin asiantuntevasti. Täydellinen kokonaisuus, jossa kaikki yksityiskohdat on huolella harkittu.
Tilana C&S on varsin intiimi ravintola. Palvelu oli luontevaa, rennon ystävällistä, huomaavaista ja erittäin ammattitaitoista. Jokainen tarjottava annos esiteltiin huolella, kun se tuotiin pöytään. Kiire ei näkynyt, vaikka ravintola oli täynnä, toisaalta ei myöskään tullut liian odottamisen tunnetta. Koko henkilökunta on selvästi omistautunut vastaamaan yhdessä kaiken sujumisesta ja se onnistui tehtävässään erinomaisesti.
Tämä ravintolailta oli elämys. C&S on yksi parhaita ravintoloita, joissa olen käynyt.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 65€ Lisätty: 19.11.2011
Arvosana: 6


Kuvat


Seuraajat

Seuraajat (1)