Serving lunch

Hoshito

japanese
Rating 4.4 / 5

Reviews (67)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Paljon kiinnostavia vaihtoehtoja, joista ainakin lohisalaatin, sitsuanin possun, papaijasalaatin ja omenaribsien maku oli ehtaa ja aidon oloista. Vahvat maut. Interiööri ilmeisesti tarkoituksella halvan näköinen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 28.08.2016
Rating: 0

Mentiin rouvan kanssa lounaalle ja tilattiin Larb Moo ja Curry kanalla. Mies kassalla oli englantia puhuva varsin mukavan oloinen miekkonen. Istuimme alas odottamaan ja lounaat tulivat todella nopeasti. Ehkä alle 5 minuutissa.

Larb-annos oli siitä jännä, että se sisälsi valehtelematta n.80 % riisiä koko annoksesta, joka oli hieman puuroutunutta. Ei hirveän hyvää. Riisin kanssa syötävät emmeet taas olivat ehkä hieman liian etikkaisia ja sisälsivät todella vähän lihaa. Kurkkua taas oli suhteellisen paljon. Oli vähän outo fiilis syödä pelkkää riisiä ja etikkaista kurkkua suurimmaksi osaksi. Siksi jätinkin ruoan aika alkutekijöihin kesken ja pyysin rouvalta jos saisin maistaa hänen Curryaan.

Curry oli valitettavasti vielä heikompi esitys. Se maistui hyvin paljon vedeltä, johon oli lorautettu hiukan kookosmaitoa ja vähän rasvaa. Mitään mausteita en oikein erottanut, muuta kuin sirachan, jolla rouva yritti ensin itse korjata annosta. Kananpalaset olivat kai ihan ok tuossa Curryssa mutta niitäkin taisi olla suhteellisen vähän ja ne eivät annosta pelastaneet, koska itse currysta puuttui täysin maku.

Itse paikka oli sellainen suht askeettinen ja menu oli kirjoitettu ruskeille pahvinpalasille, jotka oli ilmeisesti tarroilla kiinnitetty seinään, koska kassamies kävi niitä siinä samalla korjailemassa ja painelemassa seiniin, jotteivät tippuisi. Sellaista rosoista meininkiä oli siis sielläkin puolella, mutta itseäni ei moiset haittaa paljoakaan, jos ruoka vaan on hyvää.

Kurja olla negatiivinen, mutta tämä oli yksi huonoimmista lounaista mitä olen Helsingissä nähnyt. Me jätimme lounaan aika alussa kesken ja kävimme hakemassa muualta paremmat ruoat.

Toivottavasti pojat petraavat tästä tai voi asiakkaat aika pian loppua.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 26.08.2016
Rating: 0

Hoshito was among one of my favorite places when it was just opened. Today it was a huge disappointment. I don't expect excellent food with the price of lunch but it at least should be edible. We ordered the 9 euro lunch from the wall, I had a pho with pork and my friend had the rice with chicken. There was no difference between the two except for the pork and chicken and noodle and rice, check out the photos I uploaded, this feels like modularized production: They had all the same other ingredients. My noodle's soup was even sour and weird - imagine lime soaked in your hot soup. Will never visit Hoshito during lunch hours again, this is not professional cooking.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 9€ Added: 09.08.2016
Rating: 0

Erinomainen ensikokemus. Palvelualtis henkilökunta kertoi tarkoin eri annoksista – ja jokainen niistä oli herkullinen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 29.06.2016 View previous reviews (5)
Rating: 0

Lounas jälleen tarjolla, parin kokeilun perusteella hinta/laatu -suhde keskivertoa parempi.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 25.05.2016
Rating: 0

Good news the lunch is back! Excellent food, great service and nice ambiance as usual.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 32€ Added: 18.12.2015 View previous reviews (3)
Rating: 0

Miellyttäviä makuja mutta ei tajuntaa räjäyttävää. Kenties ei olisi myöskään sellaista sytä odottaa kun kyse kuitenkin japanilaisesta keittiöstä. Mukavia selkeitä makuja kuitenkin ja erinomaisen hyvin valmistettua. Keitetty kala oli turn off seuralaiselle ja sitten ei minullekaan voinut menua tehdä, hieman oudon jäytkkää, varsinkin kun ei onnistunut edes menussa yhden lautasen vaihto halvempaan...
Noh kaikkiaan ihan hyvä mesta jossa voisi hyvällä mielellä vierailla toistekin.
Jälkkärit on kanssa tässä kulttuurissa outoja esityksiä, mutta tällä kertaa makea jätski hedelmien ja punapapujen kera oli kyllä ihan kiva.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 26.09.2015
Rating: 0

Vastaanotto oli ystävällinen ja tarjoilijatar säilytti hyväntuulisuutensa ihan loppukumarrukseen asti.

Paikalla oli itse omistaja ja chef Hito, jonka keittiö on hänen oloisensa, ei ehkä ihan perinteinen japanilainen.

Sali oli kodikkaan tuntuinen. Sisustus pelkistettyä ja minimalistista, kuten japanilaiseen interiöörin kuuluukin. Valoisa, siisti ja sopivan intiimi.

Japanilaiseen tapaan ateria alkoi sashimilla. Nieriää, jonka höysteenä oli kuutioitua tomaattia, ohuen ohutta retiisiraastetta ja päällä ruohosipulia. Sashimiin kuuluva dippi oli soijakastikkeen ja oliiviöljyn yhdistelmä. Ensimmäinen erä puikolla syömisessä onnistui, kun hoksasi kääriä tomaattikuutiot nieriän kanssa nyytiksi.

Seuraavien kolmen aterian tarjoiluvälit olivat annosten kokoihin suhteutettuina liian pitkät. Fine dining -tyyliset pienet makupalat tuli syödyksi aivan liian nopeasti vaikka kuinka yritti makustella ja mutustella.

Kantarellirisoton kuohkeassa liemessä oli naudanlihakuutioita ja suomalaisia kantarelleja. Liemi hörpittiin lopuksi. A la cartesta tilattaessa tämä on varmaan mainio aloitus.

Chawan mushi eli höyrytetty muna oli hieman mauton, mutta mielenkiintoinen tuttavuus. Hyytelön päällä olleet ruohosipuli ja herneet antoivat väriä ja makua muuten aneemiseen ateriaan. Mustekala ei ollut tavanomaisesti renkaina vaan lonkerot erottuivat nystyineen selvästi. Lohdullista oli, että tämä syötiin lusikalla.

Avokado tempura eli friteerattu avokado, jonka seurassa oli paahdettua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja levähitulat antamassa suolaisuutta. Taisi olla ensimmäinen kerta tähän mennessä, kun maistoi suolan tunnun.

Flank beef kruunasi tähän mennessä hieman mauttoman tarjoilun. Nyt oli makua, jota antoi paprikapuré ja oivallinen paahdettu palsternakka. Lehtipersilja antoi osaltaan makua ja etenkin väriä.

Mainittakoon, että tässä vaiheessa menua annokset olivat suurentuneet ja tarjoiluväli tihentynyt.

Kalaa oli menussa yllin kyllin ja hyvinhän se maistui. Seuraava oli keitetty päivän kala, tällä kertaa lohi. Mukana oli seesamin siemeniä, jälleen ruohosipulia ja lisukkeena pehmeäksi ja maukkaaksi haudutettuja lehtikaalin suikaleita. Ja sitten seurasi loimutettu lohi, eli aburi-lohi don, mikä maistui mainiolta ja savun tuoksu oli voimakkaasti läsnä.

Jälkiruoka, anmitsu, oli hedelmäsalaatti, jossa oli ilahduttavasti kotimaisia kauden marjoja, kuten mustikoita ja mansikoita. Eksoottisuutta toivat banaani ja ananas. Japanilaisuutta loivat riisijauhosta valmistetut sileät ja mauttomat pallerot.

Kahdeksan aterian menu oli hyvä kavalkadi Hoshiton japanilaisesta keittiöstä. Jos halua riittää, niin samat annokset voi tilata à la cartesta ja isompina. Musiikki oli länsimaista, ainakin tällä kertaa melodista jazzia. Kenties hyvä niin. Menu kesti yli kolme tuntia.
Voin suositella.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 64€ Added: 10.08.2015
Rating: 1

Hyvälaatuinen kaiseki-ateria. Maut oli kohdallaan ja menu kokonaisuus oli hyvin rakennettu. Erityisesti entrecote toimi oikein hyvin. Sake valikoimakin oli varsin hyvä. Ainoa miinus siitä, että sakea ei saanut pienempää annosta jaettavaksi. Vaihtoehdot oli vain 12cl viinilasissa tai 18cl jaettavaksi - olisimme vaimon kanssa halunneet ensimmäisen 18cl jälkeen pienemmän annoksen lisää jaettavaksi, mutta tämä ei onnistunut. Muuten palvelu oli hyvää ja mukavaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 26.06.2015
Rating: 0

Erittäin hyvä, asiantunteva palvelu. 8 ruokalajin menun pienet annokset erinomaisia, voimakkaita ja vähemmän voimakkaita makuja yhdistelty taitavasti. Menun parhaat: lohitartar (annoksen lisukkeena ollut voimakkaasi maustettu luumusose jäi erityisesti mieleen), entrecote, aburi-lohi don. Menun kruunasi mahtava yhdistelmä vaniljavanukasta ja raparperikastiketta.

Annokset olivat kauniisti kooottuja. Menun pystyi myös syömään ilman, että tuli tukala olo ylensyönnistä. Illallinen kesti kolme tuntia.

Harmi, ettei musiikkina ollut perinteistä japanilaista, olisi parantanut tunnelmaa. Viereisen pöydän englanniksi kiroilleet naiset onneksi lähinnä naurattivat.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 67€ Added: 23.06.2015
Rating: 0


Location

Arkadiankatu 21, 00100 Helsinki - Route
+358504325063
http://www.hoshito.fi

Options