Marshe

46 reviews

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
Quality critic: Received the most +votes

Blog link

Reviews (43)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Ristorante Vaelsa

Odotukset olivat aika korkealla kavereiden kommenttien perusteella. Henkilökunnalle kiitos siitä, että kärsivällisyyttä riitti seurueen omien möhläilyjen vuoksi. Toisaalta välillä tuntui, ettei tarjoilijaa saanut paikalle millään, kun oli sen aika, vaikka tila on pieni.

Talon viinistä oli mitäänsanomaton, mikä varmasti toimii talon viinille. Antipastolautanen oli hyvä, perusitaliainen lajitelma. Ei kuitenkaan yllättävän hyvä. Pääruuaksi suurin osa seurueesta otti pastaa, joiden takia paikka oli valittukin. Oma tattipasta oli hyvä, tosin käsintehtyä pastaa lukuunottamatta sellainen, jonka voisin kotona tehdä itsekin. Osa annoksista oli tulikuumia, oma "hyvin jäähtynyt", joka pisti miettimään kauan pasta odotteli ennen tarjoilua. Parmesania oli pöydässä riittävästi, vaikka valmiiksi raastetun purun sijaan olisin toivonut palaa juustoa ja raastimen.

Saattaisin tulla Vaelsaan uudestaan... lounaalle, mutta illanviettoon tiedän parempiakin paikkoja missä ruoka, ympäristö ja henkilökunta kaikki pelaavat hyvin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 15.03.2010
Rating: 0

Restaurant: Da Vinci

Paikka vaikuttaa mukavalta ja viihtyisältä ja asiakkaita kuhisi sopivaan tahtiin. Mukavaa vaihtelua Kallion peruspizzerioista sekä sisustuksen että täytevaihtoehtojen ansiosta.

Ensimmäinen kokeilukerta jäi kuitenkin hienoiseksi pettymykseksi väärän pizzavalinnan vuoksi, mistä seurasi armoton annoskateus. Otin itselleni Quattro Stagionin, jonka pelasti ainoastaan tömäkät latva-artisokan palat. Pizzan kinkku ja oliivit olivat kehno suoritus millä tahansa mittapuulla. Kaverini mussuttelivat tyytyväisinä mereneläväpizzaa (jossa tosin yksi simpukka pahaenteisesti jäänyt avautumatta) ja jotain missä kinkku oli sitä, mitä itsellenikin toivoin.

Ensi kerralla uusi yritys, mikä on varmasti myös tulossa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 27.09.2010
Rating: 3

Restaurant: Lupolo

Lunasti odotukset melko hyvin. Lupolon saama hehkutus eri suunnista nosti odotukset lähes mahdottomiksi täyttää...

Palvelu oli alusta asti välittömän oloista ja luontevaa. Olutlista oli myös vaikuttava. Myös olutta vieroksuva sai hyvää suun kostuketta.

Tilasimme muutamia kipposia ja pääruuat pöytään. Kipposet olivat iloisia yllätyksiä kaikki hinta-laatusuhteeltaan, joskin kaverini huomautti yhden annoksen kampasimpukan lämpötilan, josta ei oikein tiennyt oliko se lämmin, viileä vai huoneenlämpöinen: olisimme toivoneet kuumaa. Tartarkippo toi itselleni hymyn huulille.

Pääruuiksi tilasimme sieniburgerin ja kanaleivän. Kana oli hämmentävän mehukasta ja hyvin marinoitua ja annos ehdottomasti tarpeeksi iso ja täyttävä. Sieniburger oli kuulemma myös maittava. Varastin ranskalaisia ja ketsuppia, joka oli ilmeisesti itse tehtyä. Molemmat hyviä ja yhdessä erittäin hyviä.

Lupolo viehätti rentoudellaan ja vaivattomuudellaan. Toivottavasti kohta pääsen jo uudestaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 15.06.2011
Rating: 2

Restaurant: Zinnkeller german

After a long pause I decided to check this place out with a friend. Both of us had just recently returned from Germany and my friend was still bit caught up with the Oktoberfest. It's admirable that the same couple have run the place as long as I (and my parents) can remember. Locals from Krunikka apparently keep this place alive. For us "strangers" the wait was too much for the menus (20 min, apparently the waitress lost us...?) and the drinks (15 min). The food came quite fast if the previous waiting was deducted... but the truth is that in a almost empty restaurant 1 hour to get one dish to the table seems unreasonable. The waitress was cheerful and knew everything there is to know about German cuisine. Points go out to kitchen for making Spätzle from scratch which is suprisingly time-consuming process. I've seen couple of times sad attempts to replace Spätzle with.. something else.. in other restaurants. They just don't work. And the Spätzle was GOOD! Wursts were classic and good, beer was great... But.. please.. don't taunt a poor customer advertising a 1/2 chicken if it isn't on the menu yet. Still, Zinnkeller is the best place for German food in Helsinki... not a surprise really when considering the huge amount of German restaurant scattered around the city...

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 20.10.2009
Rating: 8

Restaurant: Prego italian

Söin Pregossa peruslistalta Pasta Norman, muu seurue tilasi simpukkapastaa ja vuohenjuustosalaattia. Viinisuositus oli oikeastaan "ihan ok", ei erityisen mieleenpainuva. Ruokalistan tapa numeroida viinisuositukset oli kuitenkin kätevä.
Munakoisopasta, joka tuotiin pöytään oli hämmentävä sekoitus raakaa munakoisoa, ylikypsää pastaa ja tomaattimurskaa. Kuvauksessa luki "voimakas tomaattipohjainen kastike". Mietin, mihin sana "voimakas" liittyi, koska mielestäni annoksessa oli perustomaattimurskaa ilman mausteita. Annos ei ollut myöskään tasaisen lämmin. Kaverini simpukkapasta oli taas seissyt ilmeisesti pidempäänkin kuivasta pastasta ja haaleista simpukoista päätellen. Pieni vinkki myös (taas): jos simpukka ei aukea kypsennettäessä, sitä ei ole kiva saada annokseen.
Salaatit vaikuttivat toimivan ihan hyvin, tosin niin yksinkertaista yhdistelmää on vaikea pilata. Pieni plussa kuitenkin kivan suolaiselle focaccialle.
Palvelu oli muuten ystävällistä, mutta maksaminen oli hämmentävää. Vaikutti, että se olisi pitänyt maksaa tiskille, ainakin tarjoilijan karkuilun perusteella, kun yritimme pyytää laskua.

Tämän perusteella uskon, että en tulevaisuudessa mene enään uudestaan kyseiseen paikkaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 25.01.2011
Rating: 3

Restaurant: Gastone italian

Ravintolailta jäi jonkin asteiseksi pettymykseksi. Pöytäseurueestamme ainoastaan yksi pystyi sanomaan vilpittömästi olleensa tyytyväinen ruokiinsa, muilla joku ruuista tuotti pettymyksen. Menu oli mukavan sesonkinen linnunmaksoineen ja tatteineen. Kovasti odottamani ragu polentalla oli kuitenkin uskomaton pettymys, joka aiheutti kotikokkauskokeen "osaanko itse tehdä parempaa". Polenta oli täysin nestemäistä, ragun liha kuitenkin maukasta, mutta omituinen ryyninen lihakeitto ei kuitenkaan innostanut.

Palvelu oli ystävällistä ja paransi pisteitä huomattavasti.

Koska Gastonea on kuitenkin kehuttu paljon, haluaisin antaa sille vielä mahdollisuuden. Uutta pöytävarausta seurueen yhteisellä päätöksellä ei kuitenkaan heti tehty.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 35€ Added: 27.09.2010
Rating: 4

This place is a must-see for locals and tourists. Great views across the bay, sunshine and sometimes really interesting things on the menu. My favourite: hot chocolate and piece of cake. Or berryjuice and ryebread. Actually the best time to go there is in september or just before they end their season. A crisp, chilly sunday morning with cold fingers and to get that warm cup of hot chocolate... heaven.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 13.08.2009
Rating: 2

Restaurant: Thai Fast Food Du Dii (Dudii) thai fast food

Ehdoton vakiopaikka. Ei ehkä "autenttista" thaimaalaista, mutta aika turha siitä on mussuttaa, kun maittaa. Lounasaikoihin porukkaa jonoksi asti. Pedron keittiöstä saa aina tasaisen hyvää ruokaa värikkäästi tarjoiltuna (vaikka mukaan ehkä kannattaa ottaa, ellei sitten ulkona syö). Chiliä saa aina lisää, jos haluaa. Mahtava paikka!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 28.09.2008
Rating: 2

Restaurant: Ravintola Elviira restaurant

Mielenkiintoinen ravintola, jossa on pitänyt käydä pidemmän aikaa. Odotukset tuli lunastettua suurimmilta osin. Ravintola oli itsessään mukavan oloinen ja rento. Asiakaskuntaa oli perheistä nuoriin ja vanhoihin pariskuntiin, joten jatkossa tiedän, että paikka sopii monenlaiselle seurueelle.

Ruokalista oli jännittävä, ehkä vähän liiankin seuralaiseni mukaan, mutta syytän siitä vain ruokien nimeämistä. Listan ruuat vaikuttivat siltä, että siinä olisi 2-3 menuta valmiina ja ruuat eivät toisenlaisissa kombinaatioissa toimisi niin hyvin keskenään. Oli selvästi japanilaistyyppistä ja suomalaista. Yhdistin hevostatakin ja hirvipullat, jotka molemmat maistuivat hyvin. Hirvipullien koostumuksesta erityismaininta. Viinivalinta oli erinomainen tarjoilijan suosituksesta.
Valitettavasti en muista mitä seuralaiseni söi, mutta ilmeisesti maistui. Ainoa valituksen aihe oli annosten koot.
Loppuun tulleet juustot olivat myös loistavia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 25.01.2011
Rating: 3

Restaurant: KarlJohan restaurant

KarlJohanissa tuli joulun alla vietettyä muutamakin hieno ruokahetki sekä lounaalla, että illallisella.
Lounas oli ihanan mutkatonta ja maistuvaa kohtuuhintaan. Vaikka lounaalta pääsee nopeasti pois, KarlJohanissa ehtii tulla jonkinlainen kiireettömyyden olo, mikä on harvinaista keskustan lounaspaikoissa.

Illallisella rakastuin uudelleen kunnon sisäfilepihviin. En usko, että olen saanut yhtä mureaa ja hyvin paistettua pihviä vuosiin, jos koskaan. Alkuruoka oli juuri sopivan kokoinen ja jälkiruoka, jota yleensä vältän, oli ihanan kirpeä ja sopivan makea (pelkään ylimakeita jälkiruokia).
Palvelu oli rentoa ja tunnelma kohdillaan.
Viinisuosituksissa ehkä parantamisen varaa. Jouluajoilta jäi mieleen erityisesti KarlJohanin glögi, jota lipitettiin useampiakin kertoja.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 25.01.2011
Rating: 1


Images


Followers

Following (2)