Opens at 16:00

Lyon

french
Rating 4.5 / 5

Reviews (75)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Lyon ja seitsemän ruokalajia + muutama tervehdys. Lyon ei jättänyt kylmäksi tälläkään kerralla. Keittiön tervehdykset veivät kielen mennessään. Eikä vain kieltä vaan silmät myös, annokset oli todella näyttäviä ja kekseliäitä. Jotkut varsinaisen menun ruuista ei olleet ihan täydellisiä, mutta kokonaisuus sitä hipoi kyllä. Suosikki oli ankanmaksa-annos, joka on ihan klassikko. Toivon sen säilyvän menussa. Viinimenun viinit olivat mielenkiintoisia. Osa erityisiä, joihin ei ole aikaisemmin tutustunut, mutta myös hyvin valittuja klassikkoja. Tänne tahdon aina uudelleen ja uudelleen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 78€ Added: 06.08.2017 View previous reviews (4)
Rating: 0

Yhdeksän ruokalajin yllätysmenu oli lähes kauttaaltaan erinomainen. Myöskin keittiön terveiset, joita tuli runsaasti, olivat mainioita.

Viinipaketti sen sijaan oli melko vaatimaton verrattuna ruokien tasoon. André Clouet talon samppanijana ei myöskään osu ruuan asettamalle tasolle.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 30.12.2016
Rating: 0

Syntymäpäivä menu oli mieletöntä menoa: selvästi ollaan tähtijahdissa. Tulikohan viisi keittiön tervehdystä ja sitten viisi annosta. Viinit eivät ihan nousseet ruuan tasolle, vaikkei huonoja olleetkaan. Palvelu aika ranskalaistyylisen neutraalia ja selkeä parannuskohta jos tähtiä meinataan saada. Keittiöön iso kiitos!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 18.06.2016
Rating: 2

4 ruokalajin illallinen arki-iltana. 5(!) keittiön tervehdystä, erinomainen sipuli/korvasieni - alkuruoka sekä siika nostattivat odotukset korkealle. Siihen nähdään varsinainen pääruoka (possunkylki) tuntui hieman tavalliselta. Jälkiruoka myös erittäin hyvä. Hieman harmittaa ettei tässä voi antaa puolikkaita pisteitä sillä ruoka olisi ansainnut 4.5 pistettä. Villiyrttien kekseliäästä käytöstä myös pisteet.

Palvelu oli erittäin miellyttävää, todella ripeää ja asiantuntevaa. Hinta-/laatusuhdetta laskee viinipaketti. 4x8cl = 32cl hintaan 48€ tekee lasin (12cl) hinnaksi 18€ ja pullon hinnaksi muutettuna reippaasti yli 100€ mikä tuntuu korkealta. Viinit olivat kyllä hyviä mutteivät mitään tajunnan räjäyttäviä.

Kaiken kaikkiaan jäi kuitenkin hyvä maku suuhun ja olisin yllättynyt ellei tulisi käytyä toistekin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 69€ Added: 20.05.2016
Rating: 0

9-ruokalajin menu. Lyon oli minulle kokonaan uusi tuttavuus, mutta päätimme tyttöystäväni kanssa kokeilla ko. ravintolaa arki-keskiviikkona. Jo heti kättelyssä saimme erinomaista asiakaspalvelua ja tunsimme itsemme varsin tervetulleiksi. Olin lukennut aiemmin, että asiakaspalvelussa olisi puutteita, mutta sen kaltaista me emme ainakaan millään tavalla huomanneet.

Ruokailua ajatellen olimme jo ennakkoon päättäneet ottaa Lyonin 9-ruokalajin menun ja sitä päätöstä emme jääneet katumaan. Ennen varsinaisen menun alkamista saimme keittiön tervehdyksiä 3-4 kappaletta, jotka kaikki olivat varsin innovatiivisia. Sen jälkeen pääsimme varsinaiseen menuun sisältöön, joka kyllä yllätti meidät erittäin positiivisesti. Kyse oli erittäin hienostuneista ja makukokemuksiltaan loistavista ruokalajeista, jotka eivät hävinneet tippaakaan Michelin-tähden omaaville ravintoloille (Olo, Ask, Demo).

Eräs menun kohokohdista oli ehdottomasti alkuruokiin kuulunut ankanmaksasta, vadelmaliemestä ja punajuurisiivuista koostuva lautanen. Pääruuista sekä kuha että vasikanniska jäivät erityisesti mieleen. Kaikki jälkiruuat olivat myös 10/10.

Summa summarum, Lyonin 9-ruokalajin menusta on vaikea keksiä mitään kielteistä sanottavaa. Saimme tyttöystäväni kanssa erään parhaista ravintolakokemuksista koskaan Suomessa ja siitä on Lyonia kiittäminen.

Lyonin yleistunnelma oli myös oivallinen - ravintolan ympäristö antaa ymmärtää, että kyseessä on enemmänkin ranskalainen lähibistro, mutta sitten itse palvelu ja ruoka vievät suoraan kohti taivasta, jolloin ei voi tehdä muuta kuin nojata taaksepäin ja antaa Lyonin matkan viedä.

Kiitos Lyon - tulemme varmasti takaisin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 80€ Added: 10.03.2016
Rating: 1

Yllättävän kokeellinen keittiö, hyvällä tavalla. Monta mieleenpainuvaa annosta, suosittelen kaikille ruokafaneille. En oo helsingissä ihan tän tyyppistä saanut muualla.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 49€ Added: 26.02.2016
Rating: 0

Ihana vanhan ajan tunnelma, kuin palaisi vuosien taakse Ranskan maaseudulle.
Myös ruoka oli loistavaa ja viinipaketti sopi mainiosti. Erityisesti viinipeketin hinta-laatu-suhde oli poikkeuksellisen hyvä

     
     
     
Experience: À la carte Price: 54€ Added: 03.01.2016
Rating: 0

ylisuolaista häränrintaa(noin 4rkl),4kehtikaalin palaa ja 4 pientä omenanpalaa ja hinta 34 euroa!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 34€ Added: 13.09.2015
Rating: -2

Illallinen ennen oopperaa. Lyonissa on tullut käytyä suhteellisen säännöllisesti noin kerran vuodessa. Milloinkaan ei ole tullut mitään mainittavia pettymyksiä ja erityisellä ilolla on saanut päästä maistamaan juomavalikoiman harvinaisempia anteja. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että uudet tuulet puhaltavat positiivisella tavalla.

Tilasimme seuralaisen kanssa Gobbas Gårdin kasvisannoksen puoliksi ennen varsinaista kolmen ruokalaijin yllätysmenua. Tuottaja on meille entuudestaan tuttu ja halusimme tästä syystä kokeilla annosta erikseen. Jo ennen tätä "alku-alkuruokaa" saimme nauttia keittiön ensimmäisen tervehdyksen. Se oli makumaailmaltaan suhteellisen mieto ja tarkoituksena oli juuri varmistua makuaistin tason asettamisesta. Varsinainen annos sisälsi mielenkiintoisen makuista perunaa ja härkäpapua kiinnostavalla tavalla valmistettuna. Voi suositella myös itseni kaltaisille paatuneille lihansyöjille. Osaavissa käsissä tavallisilta kuulostavat raaka-aineet tulevat esiin aivan uudessa valossa.

Aterian ehdoton kohokohta oli varsinainen alkuruoka. Se koostui lautasesta, jossa oli pohjalla ankanmaksaa. Sen päällä oli ymmärtääkseni vadelmasta tehty liemi. Ankanmaksaan oli upotettu taidokkaasti leikatuista ja kypsennetyistä punajuurisiivuista tehty "käpy". Näiden kävynlehtien välissä oli jotain pistaasin tapaista pähkinää. Annoksessa oli aivan kaikki kohdallaan. Maut, tekstuuri, ym. ei oikein mitään negatiivista pysty keksimään. No ehkä se, että se ei ollut mitenkään pieni, mutta itseäni se ei haitannut. Alussa vaikeinta oli upottaa ruokailuvälineet niin tavattoman kauniiseen annokseen.

Pääruoka jäi tässä ateriassa selkeästi sivurooliin. Se oli kooltaan ehkä noin 1/3 alkuruoasta, mutta maultaan oikein toimiva. Ylikypsää nautaa, lehtikaalia, omenaa ja erittäin mainio liemi. Kaikki oli annoksessa balanssissa. Jos olisin jostain syystä tilannut vain pääruoan, niin nälkäisenä olisin varmasti poistunut.

Varsinainen jälkiruoka oli eräänlainen marjainen kuningatar-annos, jossa oli mustikkaa ja vadelmaa. Nämä yhdistettiin todella mainioon lakritsaan. Annos oli erittäin kaunis, sisältäen syötäviä kukkasia. Jälkiruoat eivät ole yleensä itselleni se juttu, joten en ole ehkä se paras antamaan arviota. Moitetta en pysty keksimään.

Väleissä tuli keittiöltä monenlaisia tervehdyksiä. Saimme niitä yhteentä neljä illallisen aikana. Tätä emme ole koskaan tainneet nähdä kolmen ruokalajin illallisen yhteydessä.

Jos jostain pitää sanoa jotain toivetta, niin itse haluan usein tutkia ruokalistan jo etukäteen. Nyt se ei vastannut sitä mikä oli vastassa paikanpäällä. Tämä on toki hieman ristiriitaista käytöstä, kun samanaikaisesti tilaa yllätysmenun. Kuten yleensä aina.

Henkilökunnalle voi antaa erityismaininnan hyvästä palvelusta. Suositukset juomien suhteen olivat onnistuneita ja muutenkin tulimme huomioiduiksi kiitettävästi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 54€ Added: 12.09.2015
Rating: 2

Äitienpäivämeny oli loistava. Miespuolinen tarjoilia oli erittäin mukava ja asiantunteva, kun taas naispuolinen tarjoilia ei ollut yhtä hyvä. Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä ja mukava paikka tämän genren ravintoloille.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 14.05.2015
Rating: 0


Location

Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki - Route
+358 10 328 1560
http://www.ravintolalyon.fi

Options