jvb

30 Recensionen

Hyvä ravintolakokemus syntyy, kun ravintola-ammattilaiset työskentelevät kunnianhimoisesti tuottaakseen elämyksen heidän työtään arvostaville asiakkaille.

Badges

Quality critic: Received the most +votes

Blog link

Recensioner (30)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Erittäin hyvää pizzaa paistetaan tässä Kalevankadun rennon trendikkäässä pizzabaarissa!

Helsinkiä on viime aikoina siunattu uusilla kunnon pizzaa tarjoavilla ravintoloilla. Enää ei tarvitse tyytyä ketjupaikkojen väsyneisiin virityksiin ja yksi parhaista uusista tulokkaista on ehdottomasti Putte's Bar & Pizzeria!

Puttansca-pizzassa on kaikki osaset kohdallaan: ohut, mutta ei kuivaksi korpahtanut pohja, miedon täyteläinen tomaattikastike, oikeita sardelleja, ei anjoviksia, kivettömät, mutta silti korkealaatuiset oliivit, kaprista ja oikeaa mozzarellaa, ei pitsajuustoa, maltillisesti tuoretta chiliä ja päälle basilikanlehtiä.
Samat maut löytyvät kuuluisasta italialaisesta pastakastikkeesta ja Putte'sin pizza toistaa ne uskollisesti. Hieno, kirpeän suolainen yhdistelmä! That's the way to do it!

Sisustus on tummasävyistä trendiretroa ja vessanseinätöhrytkin on kesytetty ottamalla ne osaksi sisustuskonseptia. Hyvä musiikki ei soi liian kovalla ja sopii hyvin nuorekkaaseen ympäristöön.
Itsepalvelu toimii sutjakkaasti ja nuoren henkilökunnan ammattitaidossa ei ole valittamista. Hinta-laatusuhdekin on juuri kohdallaan.
Vaikka oloaan parantavia asiakkaita löytyy tästä baarista varmasti viikonloppuisin, on pizzalista suunniteltu kunnianhimoisesti hyvistä raaka-aineista. Mitään ketjupitserioiden karuja kankkusvirityksiä ei ole tarjolla.

Suosittelen lämpimästi kaikille ravintolapönötystä kaihtaville oikean pizzan ja hyvän ruoan ystäville!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 15€ Tillagt: 10.04.2014
Betyg: -3

Restaurant: Linko Pizzabar Mat och dryck

Erinomaista pizzaa paistaa Töölön viehättävä kortteliravintola Linko!

Pieni bistro on kuin Taka-Töölöön saapunut virkistavä tuulahdus eteläisemmän Euroopan sivistyneestä ravintolakulttuurista.

Lounaspizza Serrano & Pesto antaa vastinetta rahoille ja pitää mitä lupaakin: ensiluokkaisen rapean ja ohuen pohjan, maukasta tomaattikastiketta, mehevää serrano-kinkkua, turetta itsetehtyä pestoa, kirpeää parmesaania ja ensiluokkaisen tuoretta rucolaa. Pöytään saapui yksi parhaista Helsingissä koskaan syömistäni pizzoista! Kyse on siis oikeasta pizzasta, eikä keskari-kebuloiden kankkuspitsasta. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos normiroiskeläppä on se mitä pitsaltaan odottaa...

Kaikkiaan erinomainen suoritus nuorelta henkilökunnalta. Keittön porukalla on pizzanteon taito hallussaan. Kiitos siitä!

Sisustus on kodikkaalla ja viihtyisällä tavalla epäsuomalainen ja sydämellinen palvelu sujuu mainiosti englanniksi ja espanjaksi.

Ruokalistalla on pizzojen ja salaattien lisäksi ainakin lounasaikaan keittoja. Hintataso on tämän tasoisesta ruoasta aivan paikallaan.

Baaritiskin juomavalikoima on laaja, mielenkiintoinen ja huokuttelee Linkoon myös lounasajan jälkeen.

Linkoa voi huoletta suositella niille, jotka tietävät miltä oikea pizza maistuu!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 11€ Tillagt: 31.01.2014
Betyg: 1

Restaurant: Funky Burger

Funky Burger tarjoaa aivan kelpo hampurilaisia Tapiolan uudessa kauppakeskuksessa kävijälle.

Rennon viihtyisän ravintolan listalla on eri kokoisten perushampurilaisten lisäksi myös muuta, tiukasti amerikkalaistyylisen sporttibaarin valikoimaan sopivaa ruokaa hodareista pirtelöihin.

Nimikkoburgerissa on tuore sämpylä, joka ei ole pakastimesta noukittua höttöä. Pihvi on maukas ja paikan päällä paistetun oloinen. Pekoni on onnistuneen rapeaa. Majoneesi, perinteinen cheddar ja pieni coleslaw -kaalisalaatti ovat tyyliin sopivia mietoja perustuotteita, eivätkä tarjoa sen suurempia makuelämyksiä.

Asiaan kuuluva salaatinlehti, tomaatti- ja suolakurkkuviipale viimeistelevät laadukkaan hampurilaisen, mutta ranskalaiset ovat valitettavasti pettymys. Ne ovat tylsän makuista pakastekamaa, joka vie ajatukset mäkkäreiden ja hesejen suuntaan.

Kaikkiaan hamppari on aika raskas annos, jota kirpeät maut olisivat kovasti piristäneet. Listan vaihtoehdoissa niitä on toivottavasti perustuotetta enemmän. Lisämaksusta saa annoksen kylkeen erilaisia maustettuja majoneeseja ja bbq-kastikkeita, mutta 18€ on hampurilaisesta jo varsin kova hinta, eikä maksullisten lisäkkeiden tilaaminen houkuttele. Hinta-laatu-suhde ei ranskalaisten ohella ole Funky Burgerissa siis aivan kohdallaan.

Toisaalta juomalistalta löytyy monia hyviä olutvaihtoehtoja ja hampurilaispihvin saa pyydettäessä mediumina. Salityö on rennon huomaavaista ja sisustus viihtyisä, kauppakeskuksen rajoitukset huomioon ottaen.

Funky Burgeria voi suositella kaikille nälkäisille amerikkalaisen perinneruoan ystäville.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 18€ Tillagt: 28.01.2014
Betyg: 0

Erinomaista thaimaalaista katuruokaa tarjoaa Aikatalon sisäpihan pieni ruokakioski.


Ruoan taso on mahtava yllätys kaikille thai-ruoan ystäville, vaikka paikka ei juuri houkuttele: kapea ruokailutiski ja korkeat tuolit kiertävät annosten kuvilla tapetoitua kioskia.

Kohtelias henklökunta lennättää tulikuuman annoksen juuri ja juuri istumaan ehtineelle asiakkaalle. Leveitä riisinuudeleita maustaa voimakas ja herkullinen punainen curry-tahna. Pienen pieniksi leikatut kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot ovat esimerkillisen rapeita. Lisäksi annoksessa on mureaa kanaa, purjoa sekä punaista chili ja päälle on aseteltu tuoretta korianteria ja jauhettua mustapippuria.

Pöytämausteikosta löytyvät kaikki klassiset thaimaalaiset nuudelimausteet: sokeria, tuoretta chiliä riisietikassa ja kalakastikkeessa sekä chilijauhetta. Lisäksi on vielä tummaksi paahdetuista chileistä tehtyä nam prik pao -tahnaa.Annoksessa on kaikki tärkeät thai-maut kohdallaan. Tulinen, hapan, makea ja suolainen. Tulisiin makuihin tottumattoman kannattaa pyytää annoksensa mietona ja säätää makuja pöytämausteilla haluamaansa suuntaan.

Nuudeliannos oli herkullinen ja ehdottomasti paras helsinkiläisessä thai-ravintolassa koskaan nauttimani! Listan muita annoksi täytyy päästä maistamaan mahdollisimman pian. :-)

Juomaksi on veden lisäksi kivennäisvesiä ja virvoitusjuomia. Annoksen hinta on Helsingin ydinkeskustan hintatasoon verrattuna sangen kohtuullinen. Asiakkaat olivat syyskuisena perjantai-iltana etupäässä thaimaalaisia ja muita aasialaisia. Tämä kertonee omalta osaltaan ruoan autenttisuudesta ja korkeasta tasosta.

Suosittelen Prikhomia lämpimästi kaikille oikean thai-ruoan ystäville!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 10€ Tillagt: 26.09.2013
Betyg: 0

Restaurant: Kitch

Kitchin maukas ja tukeva bistro-ruoka vie varmasti nälän.

Ruoka on konstailematonta ja maistuu alusta alkaen itse tehdyltä. Kiitettävän suppealla listalla on tapas-annoksia, ribsejä, burgereita, kanaa, lohta ja salaatteja. Esillepano on ronskia ja annoskoko vähintään riittävä.

Listan ulkopuolelta suositellussa Pulled Pork Burgerissa maistui erinomainen bbq-kastike ja suussa sulavan pehmeä liha. Marinoitu punasipuli, runsaaseen majoneesiin tehty cole slaw –kaalisalaatti ja aurinkokuivatut tomaatit sopivat kaikki annoksen makumaailmaan. Kokojyväsämpylässä on sekä kokoa että makua. Saman voi sanoa myös mausteisista lohkoperunoista.

Perunat, marinoitu sipuli ja sämpylä säestävät myös Kitch Burgerin naudanlihapihviä. Lautasella on myös asiaan kuuluvasti tomaattia, suolakurkkua ja jääsalaatin lehtiä. Kastikkeina napakkaa aiolia ja tuhtia chili-majoneesia. Kaikki maut ovat kohdallaan ja miehekkään robusteja. Nälkä lähtee, mutta annokset ovat varsin raskaita. Kannattaa harkita perunoiden vaihtamista salaattiin tai tapas-annoksia ylensyönnin välttämiseksi.

Ravintolan itse tekemään hampurilaiseen, ei ainoastaan kokoamaan, alkaa nykyään törmätä Helsingissä kiitettävän usein, mikä ei ehkä ole mäkkärin ruokaan tottuneille lainkaan hyvä uutinen…

Juomalistalta löytyy hyvin ruokaan sopivia viinejä ja muheva malbec istui hyvin hampurilaisten tummaan makumaailmaan. Olutvalikoima oli valitettavan suppea ja jallua kummempien avecien ystävän kannattaa juoda kahvinsa muualla.

Suurista ikkunoista aukeaa hieno katunäkymä, sisustus koostuu hauskan eriparisista esineistä ja palvelu on rennon asiallista. Etukäteen maksaminen tiskillä ei oikein istu ruokaravintolan meininkiin, mutta tekee toisaalta helpoksi lähteä nopeasti leffaan tai konserttiin. Hinnat ovat keskustaravintolaksi kohtuullisia.
Asiakaskunta koostuu kaiken ikäisistä kaveri- ja työporukoista sekä yksinäisistä ruokailijoista. Loppuillasta tunnelma muuttuu varmasti baarimaisemmaksi, mutta ei Kitch mikään kolmen ruokalajin illallisravintola olekaan.

Kitchiä voi suositella kaikille ydinkeskustasta hyvää, mutkatonta ja helppoa ruokapaikkaa etsiville.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 17€ Tillagt: 27.09.2013
Betyg: 1

Restaurant: La Cantine

Erinomaista ranskalaista bistro-ruokaa on tarjolla Munkkinemen pienessä tyylikkäässä La Cantinessa!

Lounasaikaan pieni ravintola on täynnä ja syystäkin! Valittavana on kalapataa, entrecôte tai kahta ruokaisaa salaattia. Jälkiruoissa tarjolla on kolme vaihtoehtoa.

Tomaattipohjaisessa kalaliemessä on simpukoita, katkarapuja, perunoita, paprikaa, porkkanaa ja kotimaista valkolihaista kalaa. Annoksen viimeistelee runsaan valkosipulinen basilikaöljy. Lievästi tulinen maku on erinomaisen välimerellinen ja norjanlohta ei annoksesta löydy hakemallakaan. Siitä kaunis kiitos! Jälkiruokana on kaikkien taiteen sääntöjen mukaan leivottu Tarte Tatin -omenapiirakka ja vaniljajäätelöä. Maku on erinomainen ja 15 € lounaspakettiin kuuluu vielä kupillinen hyvää espressoa. Kaikki ruoat ovat yksinkertaisen maukkaita ja ammattitaidolla valmistettuja.

Lämpimällä ilmalla ikkunat avataan terassille, sisustus on tyylikäs, palvelu ystävällisen asiallista ja tunnelma on kaikkiaan virkistävän epäsuomalainen. Pyörää ei tarvitse aina keksiä uudestaan, vaan näin hyvin valmistetut bistro-klassikot pitävät aina pintansa.

Suosittelen lämpimästi kaikille Munkkiniemessä lounasaikaan liikkuville hyvän ruoan ystäville!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 15€ Tillagt: 13.07.2013
Betyg: -1

Restaurant: Prikthai

Puhtaat, keveät ja aidot thai-maut tekevät tästä ravintolasta Taka-Töölön etnisen helmen!

Pieni Prikthai jää helposti huomaamatta ohikulkijoilta, mutta sisään kannattaa ehdottomasti poiketa. Lounasannoksen paistetut, leveät sen-jai -riisinuudelit, porsassuikaleet ja kasvikset olivat tasapainoinen sekä oikean thai-ruoan makuinen kokonaisuus. Rasvaa oli käytetty maltillisesti ja keittiö oli muotoillut parsakaalin pikkuruisiksi nupuiksi ja porkkanat kuvioraudalla aaltoileviksi tikuiksi.Paahdetut maapahkinät ja friteerattu valkosipulirouhe viimeistelivät annoksen, jonka maku oli puhdas, kirkas ja sopivan tulinen. Pöytämausteena tarjottu kalakastike linnunsilmächileineen antoi lisäpotkua tulisen ruoan ystäville. Pöytään tuotiin vielä aitoon thai-tapaan pullollinen Maggi-kastiketta! Jälkiruoaksi tarjotuista hedelmistä oli appelsiininlohkot muistettu irroittaa kuorestaan. Prikthain keittiössä todella osataan ja nähdään vaivaa pienissäkin yksityiskohdissa.

Henkilökunta ottaa asiakkaat vastaan erittäin ystävällisesti ja tätä pientä sympaattista paikkaa on helppo suositella kaikille hyvän thai-ruoan ystäville!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 9€ Tillagt: 27.09.2012
Betyg: 6

Restaurant: Lemon Grass thai

Valitettavan keskinkertaista thai-ruokaa on tarjolla Kallion sympaattisessa Lemon Grassissa.

Hyvät arvostelut tällä sivustolla saivat minut kokeilemaan tätä Hesarin kriitikkoraadin kaupungin kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi arvostamaa paikkaa. Kokemus oli erittäin ristiriitainen.

Lemon Grass oli lauantaisena iltapäivänä tupaten täynnä ja ihmiset jopa jonottivat kiltisti vapautuvia pöytiä ravintolan takaosassa. Aterian jälkeen en kyllä ymmärrä miksi.

Papaijasalaatissa puolet oli porkkanaa ja maapähkinät rouheena, mutta maku kutakuinkin kohdallaan.Tulinen, hapan ja sopivan suolainen. Pääruoaksi tilattu vihreä kanacurry on yksi tunnetuimpia thaimaalaisia ruokia ja se oli valitettavasti joutunut jonkinlaisen suomettumisen kohteeksi. Tulisuutta ei annoksessa ollut lainkaan, limetinlehdet puuttuivat, thai-basilikaa oli yhden lehden verran ja sokeria oli annosteltu todella ronskilla kädellä.

Lopputuloksena oli kananpaloja makeassa kookosmaidossa sekä punaista, keltaista ja vihreää paprikaa…Vihreä curry-tahna, joka on tämän annoksen perusta, ei näkynyt eikä maistunut ruoassa lainkaan.

Naapuripöytiin meni ainakin ulkonäöltään parempia annoksia, joten älyttömän laaja 138:n ruokalajin lista piti ainakin tässä tapauksessa sisällään selviä huteja. Outoa kuitenkin on, että oikeita aasialaisia raaka-aineita myydään naapurikorttelissa, mutta niitä ei tässä perinteistä thairuokaa thaimaalaisin voimin valmistavassa ravintolassa tarjoilla.

Ruoka oli keskinkertaisen lounasruoan tasoa ja kynnys kokeilla listan muita annoksia on tämän jälkeen aika korkea. À la carte -ruoaksi annokset olivat ylihinnoiteltuja.

Lemon Grass on pieni ja monella tapaa sympaattinenkin ravintola.Henkilökunta oli ystävällistä ja salissa vallitsi mutkaton ja kotoinen tunnelma. Ruokaa en valitettavasti voi ainakaan thaimaalaisen ruoan ystäville suositella.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 19€ Tillagt: 22.04.2013
Betyg: 0

Restaurant: Kantipur

Aikaisempien kokemusten perusteella hieman syrjäinen Kantipur on ollut yksi Helsingin parhaista nepalilaisista ravintoloista, mutta nyt ruoasta alkaa huomata keittiön otteen herpaantumisen.

Syynä voi olla juuri tuo muidenkin huomaama vähäinen asiakasmäärä. Silti juuri ruoan korkea taso olisi paras keino saada asiakkaat tulemaan uudestaan myös hieman kulkureiteistä sivussa olevaan ravintolaan.

Pappadumin kanssa tarjottiin pieni kulho erittäin hyvän makuista tomaattipohjaista, tulista kastiketta ja suolainen lassi oli korrekti, mutta aika mielenkiinnoton esitys.

Tandoorimarinoidut kanapalat miedossa, sipulisessa tomaattikastikkeessa olivat hyvän makuisia, mutta annos oli kovin arkinen ja olisikin sopinut paremmin lounasruoaksi. Thali- lautasen muut ruoat vahvistivat edelleen mielikuvaa lounaasta. Jogurtti-raita oli valitettavasti nykyisin yhä tavallisempaa makeaa lajia ja papu-dalin tilalla oli omassa lokerossaan samaa tomaattikastiketta, jota pappaduminkin kanssa oli tarjottu! Salaatin kohdalla keittiö oli heittänyt lopullisesti pyyhkeen kehään ja tarjosi amerikansalaattisuikaleita, tomaattiviipaleen sekä perinteistä suomalaista sinappidressingiä… Ei näin!

Vaikka riisi ja naan-leipä olivat laadukkaita, jäi 17€:n hintaisesta ateriasta aika vaatimaton mielikuva. Helsingissä on vuonna 2012 niin paljon nepalilaisia ravintoloita samassa hintaluokassa, että hieman syrjäisen paikan ainoa keino erottua kilpailijoistaan on ruoan laatu ja omaleimaisuus. Ne ovat nyt Kantipurissa katoamassa ja erittäin huomaavainen sekä ystävällinen palvelu ei valitettavasti voi paikata tätä tosiasiaa.

Haluisin pitää tästä sympaattisesta ravintolasta enemmän, mutta tällä hetkellä voin suositella sitä vain satunnaiselle nälkäiselle ja kiireiselle ohikulkijalle.


     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 17€ Tillagt: 14.09.2012
Betyg: 1

Restaurant: Mountain

Laadukas nepalilainen lounaspaikka Taka-Töölössä haastaa alueella olevat kilpailijansa ja voittaa ne myös selvästi.

Mutton Chili oli hyvän ja tasapainoisen makuinen lounasannos. Kardemummalla taitavasti maustettu lammas oli nimensä mukaan mukavan tulista. Papu- ja linssidalissa maistuivat raaka-ainieden omat maut ja kurkku-raita ei ollut liian makeaa. Riisi oli moitteettomasti keitetty ja naan-leipä pehmeä ja tuore. Erikoiskiitokset todella hyvästä mausteisesta Chai masala-teestä, joka sisältyi lounaan hintaan.

Yllätyksettömästti sisiustettu ravintola on syystäkin lounasaikaan suosittu, mutta kohtelias henkilökunta hoiti asiakaspalvelun tehokkaasti ja taidolla.

Monessa Helsingin nepalilaisessa ravintolassa ei saa à la carte-listaltakaan näin tasapainoisesti ja tyylikkäästi toteutettua ruokaa. Suosittelen lämpimästi Mountainia kaikille Taka-Töölöstä lounaspaikkaa etsiville lounastajille.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 9€ Tillagt: 02.01.2013
Betyg: 0


Followers