Avautuu 11:00

Coussicca

suomalaista
Arvosana 3.9 / 5

1970 perustettu Tampereen vanhimpiin kuuluva pieni ja tunnelmallinen ravintola. Kesäisin käytössä katettu ja lasitettu terassi. Menu on erittäin perinteinen, eikä kastikkeen ja perunoiden kanssa pihistellä. Pihviravintola josta löytyy myös kala- ja kasvisannoksia.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen

Arvostelut (67)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Ravintolan klassikkoannokset eivät petä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 12.03.2017
Arvosana: 0

Henkilökuntaa selvästi harmitti että saivat meidät vaivakseen vielä tuntia ennen kuin keittiö edes menee kiinni.
Palvelu kömpelöä ja viinitietous hukassa,. Tiesin jo tosin etukäteen että kyseessä Pulterimainen paikka mutta palvelua se ei selitä.
Ainoa aidosti innokas oli harjoittelijatyttö.
Keitto tuli ennen kuin saimme viinit edes tilattua. Selvästi kaksi pöytäseuruetta vanhuksineen menivät edelle, viis meistä köyhistä kolmekymppisistä.
Lammas oli yllättävän hyvää mutta kastiketta oli aivan liikaa ja peitti maut alleen.
Ei mitään uutta ja ihmeellistä. Tämä on tamperelaisten mättöpaikka joka kuuluu kategoriaan Ohranjyvä, Pulteri. Itse pidän pikku "näpertelystä" joten minun paikkani tämä ei ole.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 04.12.2016
Arvosana: 0

Sukeltelu Tampereen ravintolamaailmaan jatkuu. Täältä luettujen arvostelujen perusteella teimmä pöytävarauksen etukäteen - ja kannattihan se.

Pahaksi onneksi julkiset kulkuneuvot nakkasivat meidät 15minuuttia ennen ravintolan avaamista etuovelle. Pakkasta oli helvetillien lukema, joten ulkona kärvistely ei oikein hotsittanut. Vaan ovihan oli somasti auki - eikun sisälle lämmittelemään. Meidät otti vastaan erittäin ystävällinen henkilökunta, joka kehotti aineellistamaan takian narikkaan ja painamaan puuta. Juomatilaus otettiin suoraan prosessiin ja kahta minuuttia myöhemmin olikin jo nenän edessä tuopposta ja siideriä. Ja edelleenkin oli 10 minuuttia viralliseen avaamisaikaan.

Ravintolansalissa näkyy patina ja ajan hammas on sitä päässyt nakertamaan - ei kuitenkaan pahasti. Enemmänkin tykkään tällaisista omaleimaisista paikoista. Ravintolasta noutorukana annoksensa hakenut vanhempi herrasmies sai sivusta seurattuna todella sydämellistä palvelua. Muistuteltiin liukkaasta pihasta ja kyseltiin kuulumisia.

Tilauksia käytiin utelemassa meiltä parikin kertaa ennen kuin pääsimme konsensukseen eineistä. Kyselyistä ei kuitenkaan tullut hoputtava tunne. Listaan oli merkitty tähdellä yli 30v (vai oliko 20v) listalla pönöttäneet annokset. Niitä olikin melkomoinen määrä!

Allekirjoittanut otti lihacombon, jossa oli lampaan, naudan ja kanan sisäfilettä. Lisäkkeenä möhkö-kokoluokan uuniperuna. Annokseen kuului alkusalaatti, joka purjehti ripeästi pöytään. Perussalaattia. Lihan yhteydessä kypsyyttä ei kysytty, joten en erikseen ruvennut sitä opastamaan - eikä tarvinnutkaan. Lammas ja nauta oli sopivan meediumia - no ehkä olisin miinuksen verran jätänyt raaemmaksi, mutta kuitekin kysymättä hyvin lähellä sitä mistä pidän. Kana kypsää. Seuralaisen tilaama lohi oli mehukasta ja hän siihen ylen tyytyväinen.

Molempiin annoksiin kuului alkusalaatin ohella vielä kahvi. Palan painikkeeksi tuli ryystettyä pari isoa tuoppia, joten omakin tunnelma rupesi olemaan melkoisen hyvä aterian loppua kohti siirryttäessä. Ruokailun aikana meitä käytiin asiaan kuuluvasti tiedustamassa annoksien maistuvuudesta ja ehlppo siihen oli vastata. Hyvää oli.

Coussicassa saa ruokaa mielestäni hyvällä hinta/laatu-suhteella. Olen syönyt joskus parempaa, todella usein huonompaa. Ravintolassa minua kuitenkin miellytti kokonaisuus. Miljöö oli kovasti mieleeni ja varsinkin henkilökunnan sydämellinen ja ammattiainen toiminta lämmittivät mieltä.

Periaatteisiimme ei kuulu yleensä samassa ravintolassa vieraileminen kahdesti, ainakaan kovin pian edellisen käynnin jälkeen - haluammehan tutustua uuden kotikaupunkimme tarjontaan monipuolisesti. Coussiccan kanssa olen valmis tekemään poikkeuksen!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 27€ Lisätty: 03.12.2016
Arvosana: 0

Vanhalla maineella ratsastava ravintola, ainakin omalle kohdalle osui ala-arvoinen ruoka-annos . (huonot,sitkeät lihat.)

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 23.01.2016
Arvosana: -2

Kaksi pojistamme on valinnut tämän perinteisen Tamperelaisen suosikin 18- v-synttäreiden ruokapaikaksi. Nyt nuorin poika oli pihviinsä tyytyväinen.
Me emme niinkään Wieninleikkeisiimme. Olivat kuivahkoja ja eivät niin isoja, kun muistimme!
Olikohan kokoa pienennetty! Lautasella olevat salaatit tyylilleen uskollisia, mutta silti voisi niitä jotenkin piristää kohti nykyaikaa. Vihertävä tomaatti on kyllä niitä vihon viimeisiä! Pyysimme ,että saisimmeko kylmempää vettä ja se oli hieman hankalaa,mutta lopulta onnistui.. Vesi oli aluksi lähes lämmintä. Muuten kiva paikka ja aivan ok. Jotenkin ja hieman voisi kuitenkin kehittyä säilyttäen tyylinsä ja maineensa .

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 18.01.2016
Arvosana: 0

Oikein kiva paikka, muistakaa varata pöytä!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 48€ Lisätty: 01.12.2015
Arvosana: -5

Otin klassikon eli maksaa. Ruoka oli parhaimpia mitä olen koskaan saanut. Hintaan sisältyi myös ihana parsakeitto. Jälkiruuaksi suosittelisin talon pistaasijäätelöä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 06.11.2015
Arvosana: -2

Perinteinen A´la carte ravintola. Ruoka aina maukasta ja annoskoot kohdillaan. Palvelu ystävällistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 08.09.2015
Arvosana: -1

Hieno ja mukava paikka. Olemme ruokailleet useasti perheemme kanssa. Ruoka on kansanomaista, mutta "wau" -fiilistä tule, silti niin maittavaa. Hieman erikoista, sekä kyseenalaista on tämä henkilökunnan vaihtuvuus. Muutama hellyyttävä vakiotarjoilija, jotka hoitavat tarjoilun moitteettomasti, mutta ikävä kyllä muutama onneton harhailija on tännekin eksynyt, nimittäin sille tiskin palvelevalle puolelle. Tarjoilu pelaa tietyiltä osin etikettien mukaan. Parannettavaa on! Kalusteihin voisi satsata. Terassikautta odottelen mielenkiinnolla, saa nähdä tuleeko yhtä sekavaa kuin aikaisempina vuosina..

Kesä kun aina yllättää ravintoloiden omistajat..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 02.05.2015
Arvosana: 0

Vauvasta vaariin loistava ruoka ja tarjoilu. Itse käynyt ekan kerran ravintolan perustamisen aikoihin ollessani itse taapero ja siitä aina nuoresta aikuiseksi asti ja nykyisin oman perheeni kanssa ... myös lasten ehdoton suosikkiravintola.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 19€ Lisätty: 20.03.2015
Arvosana: -1


Sijainti

Nyyrikintie 2, 33540 Tampere - Reitti
(03) 255 2100
http://www.coussicca.com

Vaihtoehtoisia ravintoloita