Suljettu nyt

Messenius

ruokaravintola
Arvosana 3.3 / 5

Arvostelut (34)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Helmi!
Taidokkaasti valmistettu sisäfilé lankkupihvi ja jälkkäriksi tyrnivanukasta -nam. Palvelu erinomaisen reipasta ja arvokasta. Tila kaipaisi rättiä ja ehkä vähän uutta pintaa.
Sääli että arkitiistaina klo. 11.30-13 välillä oli paikalla tasan 3 asiakasta. Käykää täällä syömässä ettei paikka kuole (perustettu 1937!)

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 10.02.2016
Arvosana: 0

Näitä paikkoja, joissa aika on pysähtynyt, on Helsingissä enää muutama jäljellä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.01.2016
Arvosana: 1

Tulin vuosien jälkeen suurin odotuksin. Ravintola on kaunis ja tarjoilu nopeaa sekä kohteliasta.

Lounaslistalla ollut kanaleipä sienikastikkeella on järkyttävä. Paha maku säilyi suussa pitkään.

VALITETTAVASTI en voi suositella. Sienikastike oli kummallista mössöä, suorastaan öklöä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 07.12.2015
Arvosana: 0

Loistava hiillostettu tartar, aivan erinomainen viherpippuripihvi, hyvä sorbetti vaikka en yleensä siitä niin pidäkään. Palvelu oli hyvää ja mutkatonta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 06.11.2015
Arvosana: 0

Palvelu riittävän ripeää. Ruoka hyvää ja hinta yrityslounaaksi juuri sopiva.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 16.06.2015
Arvosana: 0

Turhaan haukuttu paikka, tämänäh on mahtava! Nopea lounas nälkäisen 6-vuotiaan seurassa. Hieman mietitytti miten pöytäliinapaikassa onnistuu lastenruoan valmistus.
Otin lounaslistalta riistapöyrykät. Herkullinen annos, muusi oli kivasti "flambeerattu" ja marjat & suolakurkut sopivat täydellisesti. Pojalle tuotiin erittäin kohtuuhintainen ja todella maukas lihapulla-annos (tarjoilija jopa kysyi montako pullaa laitetaan). Voisinpa käydä uudelleenkin.
Lounaan hinta oli hieman kallis (17 eur) mutta vastaavasti lasten annos (7,50 eur) oli erittäin kohtuullinen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 17€ Lisätty: 24.03.2015
Arvosana: 0

Mikä ihmeen hiillostettu tartarpihvi, ei kyllä maussa tuntunut, enkä olisi sitä halunutkaan, vaan kunnon vanhanajan perustartarin?
Ja sitten jokin kummallinen muusikasa, ruislepä/vaalealeipähän, jos sitäkään ja vihannekset: punajuuri ja herkkukurkku liian suuria palasia sekoitettavaksi lihan kaa, surullinen mieli jäi... Muutehan paikka on
niitä ns. entisen ajan helmiä, mutta...

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 21€ Lisätty: 10.02.2015
Arvosana: 0

Perinteinen töölöläisklassikko? ?

Tunnelma sisälle astuessamme oli ihan ok. Pöytään ohjattiin kohteliaasti ja kattauskin näytti asialliselta. Ruokalistakin oli juuri mitä olimme odottaneet. Tilasimme siis Kylmäsavutaimen salaattia, Metsäsienikeittoa ja Vorschmackit pääruoiksi.

Taimen salaatti oli läjä jäävuorisalaattia, ituja, muutama tomaatinpalanen jonka päälle oli pläjäytetty kasa kylmäsavutaimenta höystettynä luultavasta kaupan Thousand island salaattikastikkeella, kuivalla patongin palalla, limen palalla ja tillillä. Ko. kombinaatio ei ollut ihan balansissa.

Sienikeitto oli kuin suolatonta limaa joka ei maistunut sienille eikä keitolle. Reilu suolaus hieman paransi tilannetta. Lopputulos oli suolainen limavelli.

Vorschmackit oli kaiken huippu. Läjä vetistä pahanmakuista lihamössöä. Muusi maistui kaupan pikamuusilta ja oli kivasti pursotettu kakunkuorrottimella kuivaksi kökkäreeksi. Lisukkeena oli suoraan purkista punajuuri- ja suolakurkkukuutioita, sekä todella reilu pläjäys smetanaa. Annoksella ei ollut mitään tekemistä perinteikkään vorschmackin kanssa.

Sääli perinteille ja huh huh!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 28€ Lisätty: 08.11.2014
Arvosana: 0

Ensikäynti ravintolassa oli kiva kokemus. Pidän perinteikkäistä paikoista ja tämä on ehdottomasti yhtä hyvä ravintola kuin Helsingin muut vastaavat paikat. Arvostan myös sitä, että tarjolla on kauden herkkuja listan ulkopuolelta.

Söin alkuun sienikeittoa ja pääruoaksi herkullista vorschmackia. Suosittelen.

Tarjoilija oli mukava. Harmillista, että neljän hengen pöytäseurueemme oli paikan ainoat vieraat. Toivottavasti useampi löytäisi tämän pienen töölöläishelmen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 21.09.2014
Arvosana: 0

Kotikulmien klasari. Lähdimme ystävän kanssa aikamatkalle Messeniukseen. Salissa oli lisäksemme vain muutama seurue eikä mitään musiikkia, hiukan kolkko tunnelma. Sisustuksessa alkuperäisiä paloja, mutta vuosien varrella valitettavasti rumistettu (esim. tuolit).

Tarjoilijatar on oikein ystävällinen vanhan koulukunnan edustaja, joka ei turhia höpöttele. Lopuksi kyllä kertoo perusteellisesti paikasta, kun kyselemme viimeisinä asiakkaina mm. historiasta.

Alkuun borssit, joissa on yllättäen sekä nakkia että lihaa. Rasvainen, täyteläinen keitto, josta kuitenkin uupuu sekä happoa että suolaa. Valitettavasti ravintolassa ei ollut lainkaan gluteenitonta leipää. Pääruoan sipulipihvi sen sijaan on oikein mainio esitys: paksu, hyvin paistettu, laadukas fileenpala, ihanaa haudutettua sipulia ja herkulliset paistetut perunat. Keskivertohyvä espresso viimeistelee aterian.

Valitettavasti paikasta puuttuu se jokin, jolla kaltaisemme varhaiskeski-ikäiset, suht paljon ravintoloissa käyvät asiakkaat saataisiin kanta-asiakkaiksi. Hienovaraista uudistamista kaivattaisiin vähän joka saralla, erityisesti on mainittava suorastaan surkuhupaisa viinilista. Harmi, olisi kerrassaan mukavaa jos lähes naapurikorttelissa olisi verraton lähiravintola!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 34€ Lisätty: 24.03.2014
Arvosana: 1


Sijainti

Messeniuksenkatu 7, 00250 Helsinki - Reitti
(09) 241 4950
http://www.messenius.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita