Lyylikki

72 arvostelua

Asiakkaan huomioiva palvelu tai loistavat oivallukset ja yllätykset annoksessa saattavat kääntää kehnommankin käynnin positiiviseksi.

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)
Laatuarvostelija: Saanut eniten +ääniä

Blogi

Arvostelut (68)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Vapiano Tuoretta italialaista!

Olipas se hauskaa!

Olin vain kuullut Vapianosta ystäviltä, mutta en ollut tullut ikinä käyneeksi. Konsepti on loistava, ja mikä mukavampaa kuin seurata oman ruuan valmistumista nenän edessä. Korttisysteemit ja jonottelut tulevat varmasti nopeasti tutuksi.

Lastentauteja on kuulemma ollut, mutta eilen en niitä juurikaan havainnut. Toki henkilökunnasta iso osa Virolaisia, mutta itseäni se ei ainakaan häiritse missään määrin.

Erittäin hyvää Pinot Grigiota sai 16 cl 4,5 eurolla, joka on Helsingissä erittäinkin kohtuullinen hinta. Ainoastaa loppuruokailun aikana häiritsi rasvankäry, joka ruuan valmistamisesta pakostakin tulee. Ilmanvaihdossa ehkä vielä pientä säätämisen varaa ja seuraavalla kerralla osaa valita istumapaikkansa vähän kauemmaksi piisistä. Tulee varmasti vierailtua jatkossakin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 16.06.2011
Arvosana: 3

Ravintola: Royal Pokhara

Ihan mahtavaa, että Itä-Helsingissäkin ravintolatarjonta alkaa pikku hiljaa laajentua ja perus kebben ja pizzan lisäksi muutkin etniset ravintolat ovat löytäneet tiensä uusiin kortteleihin ja asuinalueelle. Pokhrassa ruoka oli hyvää, tarjoilu mutkatonta ja pienet kiroitusvireet menussa hauska lisä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 04.07.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Thai Food thaimaalaista ruoka

Parasta thaikkua mitä olen pitkään aikaan saanut. Kaikki annokset eivät uineet kookoskastikkeessa (siis mikään annoksista, mitä me tilasimme) ja tuliseksi listalla ilmoitettu oli tulinen, muistakin annoksista löytyi myös hyviä makuja.
Annokset olivat suuria ja kohtuuhintaisia, 15 % alennusta kun kävi itse noutamassa ja otti annoksen kotiin. Nettisivuilta oli helppoa tilata annokset valmiiksi.
Viidestä annoksesta söi 5 aikuista ja 2 lasta hyvin, ja jäi vielä seuraavan päivän lounaaksi yhdelle aikuiselle ja lapsille.
Vähän miinusta sijainnista, mutta minkäs helsinkiläinen ekaa kertaa Lepuskissa mahtaa, jos ei meinaa ihan heti löytää perille. Emme jääneet paikanpäälle syömään, eikä paikka ehkä oikein houkutellutkaan illallistamaan paikan päällä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 04.07.2013
Arvosana: 4

Ravintola: Kitch Reilu, retro ja rento

Vähän arvelutti nimen ja nettisivujen perusteella, että paikka olisi voinut olla suunnattu "nuorisolle". Itse asiassa asiakaskuntaan solahti juurikin oikein tällainen 30-40 -kymppinen pieni seurue.

Salaateista olin kuullut varoittelua, että ovat sitä salaattihifistelijän kauhua jäävuorisalaattia, mutta kun joukkoon oli laitettu sopivassa suhteessa ainakin rucolaa ja punamangoldia, niin jäävuorisalaattikaan ei häirinnyt liikaa. Omasta avokadosalaatista puuttui ehkä pikkaisen ajatusta, hyviä rasvoja tosin avocadon lisäksi hassel/aivopähkinöistä ja oliiveista saa, mutta kaikkia näitä oli vaikea seivästää samaan haarukalliseen. Ehkäpä jokin muu kastike, kuin vinagrette olisi pitänyt paremmin "homman kasassa". Hyvää salaatti toki oli. Seuralaisen couscous-halloumisalaatti oli kuulemma loistavaa ja näyttikin hyvältä. Halloumissa ei oltu ainakaan säästelty. Hinta on erittäin kohtuullinen (13,50 €) ollakseen aivan ytimessä ja kunnollisen kokoinen.

Tarjoilija osasi hyvin suositella viinin salaatille. Vähän jäi kummeksuttamaan, että salaattien saamisessa pöytään meni lähemmäs puoli tuntia. Maantantai-iltana, vaikka seurueita muissakin pöydissä oli, ei kuitenkaan näyttänyt olevan ihan älyttömän kiireistä.

Varmasti tulee poikettua toistekin ja kokeiltua muuta ruokatarjontaa, niin hyvä fiilis jäi eilisestä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 25.10.2011
Arvosana: 4

Ravintola: Little Thai Orchid thaimaalainen

Olen käynyt paikassa muutaman kerran lounaalla ja hyvien lounaskokemusten innottamana tilannut kotiinkin. Valitettavasti annoksissa on suurta vaihtelua - välillä osuu nappiin varsinkin esim. alkuruokapuolella, mutta välillä pääruoissa on jotain outoa. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa ilta-aikaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 04.07.2013
Arvosana: 0

Ravintola: Stone's beer & burgers gastropub, burgers, beer

Ihan OK uutuus gastropub-genreen Helsingissä. Ei ihan perusperus äässi-paikka, vaikka onkin varmasti jokin pilotointikokeilu ja tulee leviämään ympäri suomenniemen vielä tämän vuoden kuluessa (ihan vaan oma arvaus). Ihan OK paikka. Useampaan kertaan olen käynyt tuopin juomassa, kun on naapurissa, ja kertaalleen sitten syömässä. Musiikki aika kuraa ja ruokailuiltana tarjoilussa olisi ollut toivomisen varaa, tosin sitä paikattiin hyvin ilmaisilla tuotteilla ja selityksillä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 28.03.2011
Arvosana: -1

Ravintola: Happiness kiinalaista

Hymyn kun olisi saanut vielä kaupanpäällisiksi, niin arvosana olisi ollut täysi kymppi. Toki omassa arvosteluasteikossaan. Ennen oli vielä euron halvempi, mutta vuoden alusta nousi 8 euroon. Mukaan otettavat annokset maukkaita ja tarpeeksi isoja. Buffettia en ole ikinä testannut, mutta ehkä vielä joku päivä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 28.03.2011
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Thalassa kreikkalainen

Harvoin saa näin hyviä mereneläviä Suomesta! Äyriäiset eivät olleet ollenkaan kumimaisia, mutta meren makua niissä riitti. Lounassalaatti oli hyvin pelkistetty, mutta runsas.
Seuralainenkin kiitteli lounasannostaan, jossa oli pastaa ja munakoisoa. Kuulemma raaka-ainaiden omat maut pääsivät esiin, kun ei ollut maustettu liikaa.
Ilta-aurinko paistaa Thalassaan varmasti mitä mukavimmin, toivottavasti pääsen pian nauttimaan täällä myös päivällistä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 12.07.2012
Arvosana: 0

Ravintola: Taste of Helsinki festivaali 14.-17.6.

Saavuimme tapahtumapaikalle klo 19. 30, kun alueella oli vielä ihmisiä runsaasti ja jonottelu ruokapisteille oli välttämätöntä, mutta onneksi annokset valmistuivat "retkikeittiöistä" kohtuullisella nopeudella, joten odottelu ei ollut liian puuduttavaa.

Alkuun otimme C:n kampasimpukkaa ja porkkanaa, sekä hevosta. Kampasimpukka-annoksessa simpukka ja porkkana eivät toimineet yksinään, mutta yhdessä muodostiva liiton, joka oli irtonaisia osasia parempi.

Hevonen oli hyvää - tai siis hevosen kanssa tarjotut lisukkeet: ohratto, raparperi (jota olisi voinut olla enemmänkin), sekä yrttivoi, saivat ihanasti pintasuolatun hevosen eloon. Valitettavasti omassa annoksessani hevonen oli se hieman heikko kohta (hivenen yli ja sitkeää), olisiko ollut päätypala? Seurueen toisessa hevosannoksessa itse hevonen oli myös taivaallista.

Smörin karitsa yllätti, sillä kuvauksesta (varhaisperunaa ja jääyrttiä) ei ihan käynyt selväksi, että kartisa oli perus frittitaikin sisällä ja majoneesi vaikutti valmismajolta. Tuli mieleen hyvälaatuinen festariruoka - ei vaan valitettavasti ruokafestariruoka.

Smör saa kuitenkin kunnian festivaalien omasta mielestä yhdestä parhaasta annoksesta. Marinoitu kuha, parsa ja sitrunaverbena oli aivan ainutlaatuinen. Tuttuja makuja käytetty uudenlaisella tavalla. Sopi kesäiltaan täydellisesti.

Seuraavaksi vuorossa oli taas hieman mereneläviä. Aiton lohipastrami ja Bistr-O-Matista napattu jättikatkarapusalaatti (koska luomuhärkä oli päässyt loppumaan), eivät säväyttäneet suuremmin. Hyviä toki olivat molemmat. Annoksissa näkyi hyvin annoskokojen erilaisuus: toisessa suussasulavat lohipalat, eikä juuri muuta, toisessa runsas salaattipeti.

Herkullisen vasikanposken kautta siirryimme jälkkäriosastolle, jossa muutaman hutiin menneen vaahto-, jäädyke- & hyydykekokeilun jälkeen jättipotti löytyi Bistr-O-Matin mansikoista ja marengista. Annos oli niin hyvä, että nyt on suupielet tappajalusikoista verillä varoitteluista huolimatta.

Ruokien kanssa joimme Taittingerin sampanjaa ja viinejä. Taittingerilla olisivat voineet laittaa 2 rahaa lisää hintaan, jotta sampanjaa olisi saanut muutakin, kuin vain lirun lasin pohjalle. Suosittelen keskittymään muihin juomatarjoajiin, joilta löytyy kuohuvaa ja viiniä, kaato on runsas ja hintakin puolet Taittingerista.

Pienenä vinkkinä kaikille viikonlopun kävijöille voi suositella mukaan otettavaksi vilttiä, jotta voi viettää piknikiä parhaan ruoan seurassa, sekä omaa pikkulusikkaa, jos on jälkiruokien ystävä. Jos on isommalla seurueella liikenteessä ja joltakulta puuttuu kotoa kunnolliset viinilasit, niin tuolta voi Riedelin festarilasit viedä myös kotiin edulliseen hintaan. 7 € pantista palautetaan vain 5 €, mutta lähes 15 euron lasin voi viedä myös kotiin. Ei paha.

Järjestäjiä täytyy kiittää hyvin toimineesta tapahtumasta. Täällä ihmiset, jotka eivät ole käyneet festivaalialueella valittavat liian korkeasta hinnasta - kaikki paikalla olleet varmasti ymmärtävät mistä hinta koostuu. Puhtaista festarivessoista, käsienpesupisteistä, toimivasta jätehuollosta, riittäväst määrästä, hyväntuulista henkilökuntaa ja ohjelmatarjonnasta, johon kuuluu livemusiikkia, sekä paljon muuta - festivaali-infrastruktuurista, joka toimii. Jos on valmis maksamaan toimivista järjestelyistä muilla festivaaleilla ja musiikkikonserteissa, miksi ei ruokatapahtumassa?

Harmittavasti oma 2 h aika meni täysin syömiseen, joten oheistarjontaan ehti tutustua vain pintaraapaisulla. Tuolta olisi varmasti tarttunut mukaan kotiinviemisiksi herkkuja ja härpättimiä, mutta lompakko toki kiittää siitä että ei. Loistava tapahtuma!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 16.06.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Com Viet vietnamilainen / sushi

Todella suuret ja hyvänmakuiset annokset - riittää seuraavaksi päiväksi vielä lounaaksi, jos ottaa annoksen mukaan. Lista on hauskan yksinkertainen - valitse lisuke & liha ja olet valmis tilaamaan. Nuudelia naudanlihalla voin suositella koska tahansa!

Vähän hämmästytti viimeisimmällä kerralla, kun kokki/tajoilijaherra oli epätavallisen töykeä, vaikka muille asiakkaille tuntui olevan hyvinkin ystävällinen. Toivottavasti oli vain jokin tilapäinen mielenhäiriö.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 24.05.2012
Arvosana: 1


Seuraajat