Tomaattiomeletti

145 arvostelua

Loistava seura, erinomainen palvelu, hyvä viinilista, maittava laadukas ruoka riittävine annoskokoineen sekä tunnelmallinen ympäristö = täydellinen ravintolakokemus. Lounaalla riittää hieman vähempikin, tyytyväisyys syntyy monipuolisesta salaattibuffasta, laadukkaasta ruuasta, nopeasta palvelusta ja n. lounarinarvoisesta annoksesta.

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)
Laatuarvostelija: Saanut eniten +ääniä

Blogi

Arvostelut (140)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: GIWA korealainen

REvisited tarpeeksi monta kertaa. Harmillista, mutta nyt täytyy sanoa, että aikaisempaan tekstiini verraten, paikan taso alkaa oikeasti laskea. Ja nopeasti. Palvelu on vähän sinnepäin, paikan siisteyskin jo ontuu ja välillä mietityttää henkilökunnan taitamattomuus tai se, että jotkut heistä vain tuntuvat hengaavan paikalla selvästi ollen osaa henkilökunnasta / perheestä(?) mutta eivät osoita mitään kiinnostusta siihen, että viestittäisivät vaikka sille työvuorossa olevalle että asiakas saattaa tarvita esim. vettä. N

Ruokakin on hieman pliisuuntunut, kasvis kimpabit jääneet listalta pois ja annoksista ei ainakaan allekirjoittanut tullut täyteen, eli Alepan kautta kotiin. Silti, haluaisin vielä uskoa Makki Makkiin ja varmaan sinne vielä menen sushihimon iskiessä, sillä hinta-laatu on siltäosin ollut kohdillaan. Mutta korealaisen ruokakokemuksen vuoksi en matkaa tee.


Tykkään - vierailuja takana jo yli yhden käsen sormien ja joka kerta ruoka on ollut hyvää. Menu on hieman muuttunut matkan varrella, esim. kasviskimbapit jääneet pois, mutta kaikki maistamani on ollut erinomaisista raaka-aineista tehtyä.
Helsingin toiseen korealaiseen, Korea Housiin tätä ei voi mitenkään verrata, kyseessä ihan erityylinen paikka joka suhteessa. Korealaiset annokset ovat runsaita ja herkullisia, suosittelen myös teetä maistamaan. Japanilaisen menun erikoiset "sushi" angry tunat jne pähkinävoineen ovat meikäläiselle olleet ehkä hieman liian erikoisia, kastikkeet peittää alleen muuten hienot maut.
Miso on hyvää ja se kuuluu useimpiin annoksiin, palvelu ystävällistä, mutta toisinaan hieman hidasta. Paikka ja sijainti ovat loistavia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 23.09.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Ravintola Factory Aleksi lounasta,salaattibaari

Salaattibaari kai tänne porukkaa vetää ja joskus sitä jopa hypetettiinkin, mielestäni ei ihan ansaitun arvoisesti. Toki valikoima on huikea, hintaa on 10 euroa ja luulisi löytyvän helposti kaikille jotain. Tosin jos on enemmän laadun perään kuin usean sortin, suosittelen Stockan Argoksen salaattia.

Factoryn ongelmana koen sen, että sitten kun on allergiaa kuten allekirjoittaneella, niin joustavuus on minimissä. Täällä siis valitaan täytettä ns. "per rivi" ja rivejä on 3 kpl.
Ylimmästä rivistä en voi syödä mitää mutta onnistuuko vaihtaminen silloin välirivin tuotteeseen? Ei. En tiedä miten paljon ravintola kokisi tappiota jos voisin vaihtaa siement/pähkinät kolmeen tomaattiin, mutta ilmeisesti nämä kuivatuotteet ovat niin bulkkikamaa että ei onnistu vaihto "märkään" eli helpommin pilaantuvaan.

Sinänsä pidän paikan ideasta ja tilaa on aina, mutta tuollainen joustamattomuus risoo niin paljon että käyn vain äärimmäisessä tarpeessa täällä. Ymmärrän, että on ihmisiä joilla on wanna-be-allergioita jotka pohjautuvat "en tykkää" meininkiin, mutta silloin kun itse niistä kärsii on jo valmiiksi anteeksipyytelevä ja ymmärtää jos kaikki keittiöt ei voi ex-tempora taipumaan pyyntöihin. Factoryssa kyse on lähinnä joustavuudesta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 24.06.2014
Arvosana: 2

Ravintola: Memphis Kamppi amerikkalais-italialaista

REVISITED 2013
Oma moka kun joskus näihin joutuu seurueessa mukaan, mutta valittttavasti mielestäni sekä Chicos & Memphis menee siihen kategoriaan, että ei muuten kuin pakon edessä. Ruokien hinta ja laatu ei koskaan kohtaa, puhumattakaan palvelun tasosta. Menkää ihmiset vaikka Rossoon mieluummin, se on mainettaan paljon parempi.
Isolla porukalla täällä Kampin Memphisissä, vääriä ruokia ja laskutusta. Ynseää palvelua ja tarjoilijan oman kuvan tuijottelua samalla kuin palvelee asiakkaita. Paikka on jotenkin kylmä ja kolkko, mutta no can do, mitäs menin.Katsoin netistä lounaslistan ja vahingokseni katsoin Hesarin mempparin safkat, jotka olivat paljon paremmat ja siellä on myös salaattipöytä, täällä ei. No, oma moka joten menin kuitenkin. Tilaamani kanahampurilainen oli ihan ok, mutta kuulosti kyllä menussa HUOMATTAVASTI paremmalle. Mainitut kastikkeet tms. oli ehkä annosteltu teelusikalla ja oheissalaatti kuivaa kuin mikä. Itse pihvi ok, mistä kiitosta. Paikalla oli lounasaikaan nähden vhän syöjiä, palvelu pelasi aina välillä, mutta tuskin menen uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 07.11.2013
Arvosana: 2

Ravintola: Farang modernia aasialaista

Kyllä, Farangin ruoka on mainiota. Maistelumenussa on lajeja, joiden jälkeen tekee suorastaan mieli nuolla lautanen tyhjäksi. Täällä osataan yhdistellä hapanta, makeaa, suolaista -> yksinkertaisesti gastronomia on hallussa. Myös viinit toimivat erinomaisesti ruokalajien kanssa. Farang on ehdottomasti kaupungin kärkeä, no doubt of that. Mutta palvelu, se ei aidosti sitten ole esim. Fishmarketin tms. RR-ketjun parempin paikkojen tasolla. Hätäistä ja hieman hapuilevaa, mutta senkin antaisin anteeksi, mutta enää en sitä, että syöminen on hirveää kellon kanssa juoksemista. Ruokaa ja juomaa tulee sillä vauhdilla pöytään, että viinit jäähtyy (valkoviinit) lasissa ja seurustelulle ei ole aikaa, koska ruokaa pitää lappaa suuhunsa jotta ehtii pois alta kun oma kattaus päättyy. Miksi? Miksi tämä 2,5, ruokailuaika? En vaan ymmärrä. Ihan oikeasti hei, kyllä näillä ruuilla kate olisi ihan yhtä hyvä, jos asiakkaat saisivat itse päättää koska lähtevät. Tuskin kovin paljoa yli 3h menisi, mutta jäisi hyvä mieli. Nyt ei, ja jaloillani äänestän jatkossa, koska nyt jäi niin nihkeä maku suuhun kun olin aikaisemmassa kattauksessa ja tarjoilijat hoputtivat lähtemään. Harmillista, koska muuten Farang on niin bueno.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 65€ Lisätty: 12.05.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Linko Pizzabar Syöttöä ja juottoa

Oikeasti hyvää ja taidokkaasti luovalla otteella tehtyä ruokaa. Nam nam, niin pizzat kuin salaatitkin. Henkilökunta rentoa ja ystävällistä.
Miinusta hieman hälyisästä ja sotkuisesta sisätilasta, sekä siitä että päivän tuotteet saattavat illalla olla finaalissa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 24.06.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Mount Everest Kamppi nepalilaista

Useita nepalilaisia tullut testattua ja tämä on kyllä Helsingin kärkeä. Vaikka lista lienee suht sama kuin muissa Mount Everesteissä, täällä on palvelu lähes poikkeuksetta ystävällistä ja kommunikointi helppoa. Mukaan otettaessa tulee perus take-away alennus, oliskohan 10%. VOin suositella erityisesti kasvisruokia ja lammaskin usein mureaa. Jotain kertonee se, että paikassa on etenkin sunnuntaisin paljon perheitä syömässä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 24.06.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Goce Bar & Kitchen tapas, espanjalainen

Minulla on kaksi kokemusta Gocesta, erinomainen ja todella surkea. Aikaa näiden välillä n. 3 kk ja tuntui, että että koko paikka oli muuttunut totaalisesti. Ensimmäisellä kerralla meitä oli isompi seurue jossa osalla ruoka-allergioita. KAIKKI otettiin todella upeasti huomioon, tarjoilija oli kertakaikkisen huippu ja olimme niin myytyjä kun poistuimme paikalta.
Menin sitten uudemman kerran paikkaan ystäväni kanssa kaksin. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta lista on muuttunut (netissä edelleen vanha lista ja huomautinkin tästä, mutta edelleenkään listaa ei ole vaihdettu), valikoima on suppeutunut ja kasvissyöjälle ei ole juuri mitään enää jäljellä (paitsi juustoa). Tilasin sitten vihreän salaatin ja pyysin sen isompana, voisin maksaa ekstraa. Elämäni kallein vihersalaatti 11 euroa; tosin ei todellakan mikään suurin.
Tarjoilijasta oli pelisilmä, ammattitaito ja muutenkin tietynlainen skarppius ihan hukassa ja vaikka olin varannut pöydän hyvissä ajoin, saimme huonon reunapöydän missä keittiön huutelut kuuluivat selkeästi.

Harmittaa, koska ekalla kerralla ruoka+palvelu oli ihan mahtavaa. Nyt ruokalista on täysin eri ja palvelu kaukana mahtavasta. En tiedä onko olennaista tarjolijan kertoa, että "katsotaan mitä meidän ranskalaiset kokit voivat tehdä" kun kysyin annosten pienestä muutoksesta ei-allergisoivaksi.

Miljöö on kyllä hieno. Todella hieno.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 12.05.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Latva viinibaari

Olen aivan rakastunut Latvaan. Tällaisia viinibaareja Helsingissä kaivattiin (ja nyt onneksi tuli myös VinVin), joissa on laaja lista, erittäin osaava henkilökunta, mainiot tilat sekä huippuherkullisia ja laadukkaita suupaloja. Wow. Olen nauttinut Latvassa valkoviiniä, kuohuviiniä ja samppanjaa ja aina saanut toiveideni mukaisen juoman kun olen kuvaillut henkilökunnalle toiveitani juoman suhteen. Sapakset taas, no ne vie kielen mennessään. Loistavista kotimaisista raaka-aineista rakennettuja herkkuja esim. juustoja, kalaa, juureksia, ohraa; joissa kaikki on kohdallaan. Nyt meni melkoisen hehkutteluksi, mutta tämä paikka vain on ihan omaa luokkaansa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 13.06.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Pastis ranskalainen

Viimeinkin pääsin tänne! Kehuttu Pastis on otettu suurella ilolla vastaan - eikä syyttä, mielestäni Helsingin kirkkain bistro ellei jopa parhaita ravintoloita tällä hetkellä.

Entisen Brunon tiloihin tullut viihtyisä ja tunnelmallinen paikka, mihin voi myös pistäytyä, koska kaikkia pöytiä ei varata. Suosittelen silti varausta, jos haluaa vähän rauhallisemman nurkkauksen...
Ruoka oli juuri niin hyvää kuin odotin - simppeliltä listalta löytyy annoksia melko vähän ja hyvä niin, sillä laatu on selkeästi täällä se avainsana. Pientä miinusta siitä, että alkuruuissa ei ole kasvisvaihtoehtoa (ainakaan nykyisessä listassa).

Pääruuat olivat todella mainioita. Mentiin kalalinjalla - kvenellit oli huiken hyviä, jokainen komponentti annoksessa toimi täydellisesti. Päivän kalasaalis oli myös herkkulisin mitä tälle kesälle on tullut nautittua. Lisukkeina kesäsalaattien vinegretti oli herkkua, varhaisperunat ehkä hieman tylsä, joskin maukas annos joka huusi lisää suolaa. Viereisiin pöytiin viedyt tryffelisuolatut ranskalaiset on pakko kokeilla seuraavalla kerralla.

Ehkä heikoin lenkki, jos sellaista haluaa etsiä on jälkiruuat. Perinteisiä vaihtoehtoja, mutta aika erikoisilla twisteillä. Jokainen toki päättäköön toimiiko ne omaan makuun, meidän kohdalla ei.

Viinit olivat todella hyviä ja niistä osattiin kertoa taidokkaasti ja valinnat olivat onnistuneita.

Palvelu oli ystävällistä ja ammattitaitoista, ehkä hieman hätäinen meininki paikka paikoin eli kiirettä pitää - se on toki merkki ravintolan suosiosta. Ainoa mistä haluan nyt oikeasti urputtaa on se, että olisin mielelläni nauttinut koko setin lopuksi light colan. Kuuluu harvoin nautintohetkiin, mutta silloin sen sitäkin suuremmalla ilolla tilaan. Pastiksessa oli kuitenkin erikoinen linjavalinta. Paikasta saa kyllä peruscolaa, fantaa jne. mutta ei light versiona. Tarjoilijan mukaan tämä on ravintolan linjaus ja sitä kunnioitettakoon. Mutta ihan en tajua linjauksen ideaa; makeutusaine on paha, mutta sokerlimsa ihan hyvä? Jotenkin ymmärtäisin jos valinta olisi esim. ainoastaan kotimaiset luomulimonadit tms. spessuja, mutta sitä ylikansallista kolaa saa normiversiona, lightina ei.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 06.09.2013
Arvosana: 3

Ravintola: Dynasty kiinalaista

Buffet on edelleen 8,40 ja mielestäni kyllä keskustan alueen kinkki-thaikkubuffista sitä ehdotonta kärkeä. Buffasta saa myös sushia, joka näytti ihan kelvolliselta ja tuoreelta, vaikka itse en oikein lämpene näiden paikkojen sushille. Mutta varmasti ajaa asiansa lounasbuffasushina ja telkee sen montaa muuta "japanilaiseksi" itseään luokittlevaa ravintolaa paremmin.
Salaattipöytä tuore ja hyvä, thairuuat hyvin maustettuja ja tuoreita, kinkkejä en testannut, sillä suurin osa oli friteerattua, jota en pysty syömään taikinan vuosi. Palvelu oli ynseää ja hymytöntä, mutta nopeaa ja pöydät putsatiiin huolella. Siitä kiitos. Milestäni voittaa entisen kammo-Iguanan 10-0 mennen tullen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 8€ Lisätty: 19.08.2009
Arvosana: 2


Kuvat


Seuraajat