Weissbier

53 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)
Laatuarvostelija: Saanut eniten +ääniä

Blogi

Arvostelut (53)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Pizzarium Tampere pizzaa, italialaista

Oikein hyvää roomalaistyylistä levypitsaa. Sijainti ravintolalla on erittäin keskeinen ja sinne on helppo poiketa keskustassa liikkuessa. Raintolatila on aika kolkko ja kaipaisi enemmän sisustuselementtejä ja tilan salitilan parempaa hyödyntämistä.

Pikaruokapaikassa kuitenkin ruoka on tärkeintä ja sen onkin mainiota. Pitsaa on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja ja ne ovat tiskillä hyvin nähtävissä. En pidä paksuista pullamaisista pitsapohjista, mutta tässä paksu pohja onkin todella rapea ja ilmava. Täytteet ovat mielenkiintoisia ja vaihtoehtoja on monia. Näin hyvää pitsaa jos saisi vielä jossain hitaamman konseptin ravintolassa hyvien viinien ja oluiden kanssa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 27.10.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Burger Bar the Bull hampurilaisravintola

Kallis, keskinkertainen burgeri ja erikoisia ratkaisuja. Sisustukseltaan paikka on yksinkertainen, ehkä vähän kolkko tavallisin ruskeanvärisin puukalustein kalustettu. Palvelu oli asiallista ja vakavailmeistä. Tilaukset kysyttiin ja se siitä, ilman ylimääräisiä suosituksia tai mainospuheita.

Ranskalaiset olivat samaa tavaraa kuin missä tahansa burgeripaikassa. Hampurilainen oli iso, paksulla ja tuhdilla puoliraa'alla pihvillä ja isolla höttösämpylällä. Hampurilaisen pääosassa olivatkin iso pihvi ja höttösämpylä, täytteet olivat vain aavistuksenomaisessa sivuroolissa ja pääosin pussinperällä. Metallitarjottimella ohessa tarjolla olleiden pikkukurkkujen, kirsikkatomaattien ja punasipulin rooli jäi vähän epäselväksi. Hampurilaisen sisään niitä olisi ollut hankala tunkea ja sivusalaattina se tuntui aika köyhältä ajatukselta. Näihin isketty minikokoinen ja heppoinen muovihaarukka ei oikein istu ravintola-annokseen.

Pihvi voisi olla puolet ohuempi ja täytteet suuremmassa roolissa. Sämpylä voisi olla vähän rapeampi ja mahdollisesti rouheinen / täysjyväinen. En ole koskaan itse ymmärtänyt miksi jauhelihapihvi pitäisi syödä mediumina, fileepihvi on asia erikseen. Mutta ei siitä sen enempää. Kaikenkaikkiaan harmillisen kuiva ja mauton hampurilainen. Tampereella on niin monta kohtuullisen hyvää burgeripaikkaa, että en ymmärrä miksi täällä kävisin uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 03.06.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Chalupa Food Machete meksikolaista

Kaipaa reilummin makua. Paikka on siisti ja palvelu ihan hyvää. Quesadilla tehtiin hyvin ja se oli kaikin koostumukseltaan ja ulkonäöltään mainio. Ainut puute vain oli maku. Ilmeisesti raaka-aineet ovat harmillisen vaisuja, koska maultaan annos oli harmillisen tylsä. Hyvä vertailukohta on esimerkiksi Fafas, jossa makuja ei puutu.

Ehdottoman mielenkiintoinen paikka, jos vain raaka-aineet saadaan maukkaammiksi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 02.05.2016
Arvosana: 1

Ravintola: Itamae Sushi sushia

Tampereen tarjontaan suhteutettuna hyvää sushia. Ravintola on sisustukseltaan ihan siisti, mutta jotenkin kotikutoinen eikä itseäni juuri puhuttele. Palvelun taso vaihtelee riippuen siitä kuka on työvuorossa, mutta aina kuitenkin ihan ok. Itse sushi on kuitenkin tämän kaupungin muihin paikkoihin verrattuna hyvää. Lohinigireissä on reilut lohisiivut toisin kuin missään muualla Tampereella. Myös riisin määrä on susheissa sopiva toisin kuin monesti muualla. Sushin ainut suuri puute on, että riisin maustamisessa ei ole käytetty riittävästi riisiviinietikkaa kuten ei muissakaan ravintoloissa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 11.08.2014
Arvosana: 2

Ravintola: Ravintola Ville & Vilja street food beer

Maukasta pubiruokaa ja hyvä olutvalikoima. Ravintola sijaitsee vanhassa villiviinin vuoraamassa kivitalossa. Ilme on siisti ja kohtuullisen moderni, mutta mukana on myös vanhaa tiiliseinää ja menneyttä aikaa henkiviä valaisimia. Valikoimassa korostuvat erityisesti pienpanimo-oluet Suomesta ja Jenkeistä. Ruokalista on lyhyt sisältäen vain kolme sloppy joe -tyylistä leipää kolmella lisukkeella. Pelkkiä lisukkeita saa myös snacksina.

Runsaiden leipäannosten hinta on 10,90 €, mikä on mielestäni varsin sopiva hinta. Ruoka on selkeän ja raikkaan makuista. Rotukarjan jauheliha on mehevää ja chilimajoneesi juuri sopivasti lempeän tulista peittämättä muita makuja. Valkosipulilla ja yrteillä maustetut ruisleipätikut sopivat kylkeen mainiosti.

Palvelu on todella ystävällistä ja myös asiantuntemusta tarjotusta oluesta ja ruuasta tuntuu olevan. Kokonaisuutena mielestäni mainio paikka hyvistä oluista kiinnostuneille.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 12.11.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Wanha Tappi

Hyvää ruokaa lähiökuppilassa. Muutaman kerran olen Tapissa syönyt ja ruoka on aina ollut hyvää, selkeästi suurelta osin itse tehtyä. Burgerin jauhelihapihvi on punertanut välillä aika paljon sisältä ja se on harvoja miinuksia ruuan suhteen. Metsien miehen leike on todella mainio metsästäjänleike.

Tunnelma ja palvelu on kuitenkin kuin missä tahansa lähiökuppilassa, niukkaa ja asiallista. Hymyjä tai ylimäräisiä sanoja ei täällä harrasteta. Asiakaskunta jakautuu kahtia. Syömään tulleita seurueita ja pienessä sievässä olevia keppanan juojia. Tunnelma on aavistuksen ristiriitainen kun samassa paikassa on sekä nätit ja maukkaat annokset että kaljakuppilan meininki.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 09.11.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Kesäkahvila Arboretum kahvila

Erinomaisia syötävää hyvän kahvin kanssa ainutlaatuisella paikalla. Kesäisin tulee täällä täytyä usein kahvilla. Sijainti on nätti ja terassilta näkee järvelle. Leivonnaiset ja piirakat ovat todella maukkaita ja palvelu todella ystävällistä. Pientä miinusta kertakäyttöastioista, mutta niiden käyttö on helppo ymmärtää, koska tila on rajallinen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 02.11.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Trattoria Aukio italialaista

Ristiriitainen paikka. Harmittaa näiden ketjuravintoloiden puolesta, kun muutamilla pienillä asioilla kokemus paranisi paljon. Ravintola on nätti, henkilökunta oli keskimäärin innokasta ja palvelu hyvää, mutta sitten ruoka keskinkertaista ja muutamat palvelun pikkujutut heikentävät tunnelmaa.

Äyriäispastan jokiravut olivat mössöä, kastike lientä ja pasta ylikypsää. Vaatisi vähän enemmän panostusta. Nimenomaan pääruualle tilaamani valkoviini tuotiin pöytään jo ennen alkuruokaa. Viini ei ollut edes alussa kovin viileää saati pääruuan tullessa joskus reilun puolen tunnin päästä. Lisäksi pariinkin otteeseen kyseltiin onko juomapuoli kunnossa, vaikka tilaukset oli tehty ja juomat pöydässä. Sekavaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 33€ Lisätty: 20.10.2015
Arvosana: 1

Ravintola: Maruseki japanilaista, sushi

Kiva ympäristö, kohtuullinen menu, vaatimaton sushi ja ystävällinen, mutta todella hidas palvelu. Pöytävarausta tehdessä tarjoilija kysyi riittääkö meille 2 tunnin varaus, totesin riittävävän. Normaalisti siinä ajassa nyt 4 henkilöä syö, kun tarkoituksena ei ollut kovin pitkän kaavan mukaan ruokailla. Tiukalle se kuitenkin meni. Alusta lähtien kaikki oli ihmeellisen hidasta, vaikka ravintola ei ollut edes täynnä. Aperitiivi-drinkit olivat kauniita ja maukkaita, mutta niiden saapuminen pöytään kesti likimain puoli tuntia. Ruuan saapumisessa kesti samoin pitkään ja ruokailun jälkeenkään tarjoilijaa ei näkynyt toviin. Marusekissa on toki kätevästi kutsupainike joka looshissa. Painiketta pitikin käyttää pariinkin otteeseen. Lopuksi jouduimme pohtimaan ehdimmekö ottamaan lainkaan jäkiruokaa, 2 tunnin aikaraja läheni loppuaan. Meille kuitenkin kerrottiin, että seuraava pöytävaraus olisi peruttu ja voisimme jatkaa iltaa ihan rauhassa. Myöhemmin kuulimme sivukorvalla, että seuraavan varauksen tehneet kyllä saapuivat paikalle, mutta tarjoilija löysi heille toisen vapaan pöydän. Olivat siirtäneet varausta, eivät peruneet.

Ruokalista on Marusekissa ihan mukava. Vaihtoehtoja sushille voisi ehkä kuitenkin olla vähän enemmän. Sushin suhteen olen tullut kriittiseksi sen jälkeen, kun olen tehnyt sitä kohtuullisen paljon itse. Tuntuu erikoiselta, että en ole vielä yhdessäkään ravintolassa saanut yhtä hyvää sushia kuin itse tehtynä. Marusekissakin riisistä puuttuu selkeä riisiviinietikan maku eikä riisi maistu aivan tuoreelle. Lohisiivut nigirien päällä olivat vähän vaatimattomia ja muut kuin käsittelemätön lohi olivat tönkköjä lastuja. Lohinigirit jäivät kauaksi itse tehdyistä. Wasabia ja inkivääriä oli annoksessa erittäin vähän ja lisäksi wasabi oli todella mautonta. Mielestäni hyvä japanilainen ravintola voisi tarjota vaikka pari vaihtoehtoa wasabitahnasta, mieto aloittelijoille ja tulinen vaativammille sushin ystäville.

Maruseki on ympäristöltään ja tunnelmaltaan ihan mukava ravintola. Tarjoilijat ovat ystävällisiä, mutta palvelu auttamattoman hidasta. Ruoan taso on ainakin sushin osalta aivan liian vaatimatonta. Pöytäseurueesta yhden pääruoaksi tilaama ankka oli kuulemma muuten mainio, mutta liian kypsäksi paistettu. Jälkiruuissa voisi olla vähän enemmän japanilaisuutta, nyt lähinnä jäätelöä. Toivon Marusekille valoisaa tulevaisuutta, mutta ainakin sushin makuun ja rakenteeseen pitäisi panostaa enemmän.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 30.04.2014
Arvosana: 2

Ravintola: Umami mansestylesushibar

Mukavassa kauppahallin tunnelmassa oikein hyvää sushia. Paikka sijaitsee entisen Norimarun paikalla kauppahallin keskikäytävän varrella. Asiakaspaikkoja on vähän, mutta tässä on myös oma tunnelmansa. Tarjolla on aina kolme erikokoista kokin suositusannosta.

Pari kertaa olen Umamissa syönyt ja hyvä mieli jäänyt molemmilta kerroilta. Vihdoin paikka, jossa riisiä käytetään maltillisesti ja täytteet ovat runsaina pääroolissa. Sushi on ehkä parasta mitä olen Tampereen ravintoloissa syönyt.

Ravintola on saavuttanut aika hyvän suosion. Tiskin takana on kiire ja asiakaspaikat usein ainakin lauantaisin täynnä. Onneksi kiire ei ole kuitenkaan vaikuttanut annosten laatuun.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 25.10.2014
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit