Closed now

Weeruska

restaurang
Betyg 3.8 / 5

Kunderfarenhet

Barnvänlig
Vegetarisk
Vegan
Tillgänglig
Diet

Recensioner (4)

Ruoka oli hyvää hintasuhdeltaan.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 13.09.2018
Betyg: 0

Vaikka käynnissä oli parsaviikot, mieleni teki klassista pihviä ja sen kylkeen tuhdimpaa punaviiniä. Näillä ajatuksilla päädyin Caesarpihviin (26 €) ja australialaiseen shiraziin (6,70 € 12 cl). Seurueessamme kyllä päädyttiin myös mm. hyvältä kuulostaneeseen parsarisottoon. Tilaukset tehtyämme tarjoilija muistutti alkusalaattipöydästä, jonka olemassaolo ainakin itselleni tuli yllätyksenä. Luulin niiden rajoittuneen vain lounasaikaan, mutta mikäs siinä. Salaattipöytä yllätti runsaudellaan, sillä odotin jonkinlaista raastepöydän variaatiota. Antimista sai koostettua ihan kohtuullisen setin. Sitä jäin kuitenkin miettimään, että eivätkös tällaiset alkusalaattipöydät syö asiakkaiden tarvetta ja halua tilata listalta alkupaloja?

Pihvini varasti pöytään saapuessaan pöytäseurueen huomion jo pelkällä fyysisellä olemuksellaan. Parisataa grammainen naudan ulkofileepihvi valkosipulivoin, caesarsalaatin ja bataattiranskalaisten kera oli kieltämättä vaikuttava ja mieltäylentävä näky. Kaikesta fyysisyydestään huolimatta annos oli kuitenkin todella herkullinen. Pihvi oli mainio paistoastetta myöten. Lisukkeissakaan ei ollut moitteen sijaa. Caesarsalaatti raikasti kokonaisuutta, jota oivalliset bataattiranut vielä monipuolistivat.

Weeruskan nettisivut lupaavat, että ravintolan fiilis syntyy reilusta ruoasta ja rennosta palvelusta. Voin yhtyä tähän. Weeruskasta ei tarvinnut lähteä nälissään eikä oman annokseni kilohintakaan tavoitellut troposfääriä. Visiitistä perinteiseen kortteliravintolaan jäi hyvä fiilis, johon kieltämättä vaikutti myös miellyttävä seura.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 26€ Tillagt: 17.06.2018
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Kävimme perheen kanssa jälleen kerran testaamassa kortteliravintola-Weeruskaa. Palvelu oli jälleen miellyttävää ja gluteenittomuus otettiin hyvin huomioon.

Otin alkuun 5 euron chilimarinoidut katkaravut leivän kera. Annos näytti karulta, mutta oli todella value for money, koska katkarapuja oli todella paljon. Makukin ihan kohdillaan.

Pääruoaksi otin kevyesti mediumiksi leppäsavustettua lohta, kermaista metsäsienikastiketta, pikkelöityjä kantarelleja, juureksia ja perunamuusia. Annos oli erittäin maukas. Lohi oli juuri sopivan kypsää ja pikkelöidyt kanttarellit hauska lisuke. Tämän jälkeen ei todellakaan jää nälkä. Pääruoan hintaan kuuluu myös runsas salaattibuffet.

Jälkiruokana kuohuviiniherkku oli heikoin esitys näistä kolmesta: iso viinilasi oli täynnä Schloss Arras kuohuviiniä ja seassa lillui pieni pallo mansikkasorbettia. Onneksi ei oltu autolla liikenteessä :-D

Lapsi tilasi pehmiksen, jota voi 8 eurolla tilata niin paljon kuin jaksaa syödä.

Summa summarum: Muutama vuosi sitten remontoitu Weeruska on oikein kelvollinen kortteliravintola ja ehkä ainoa ehtaa kotiruokaa tarjoava ravintola Kallion laitamilla. Kiitos leikkipaikan, myös lapset on huomioitu hienosti ja paikalla näkyikin useita lapsiperheitä syömässä.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 37€ Tillagt: 28.02.2018
Betyg: 0

Paikallisvakio.

Johtuen edesmenneestä asumuksesta tämän ravintolan välittömässä läheisyydessä, perustuu arvio yhden käynnin sijasta ainakin viiteenkymmeneen, ellei jopa sataan kokemukseen. Ruokaa on sekä nautittu paikanpäällä, että haettu ns. sunnuntaipitsana kotisohvalle.

Ruokalajeista on maisteltu varmaankin kaikki mitä muutaman vuoden aikana listoilla on ollut. Pääsääntöisesti keittiö pitää tasonsa, minkä oikeastaan ravintolan sloganikin sanoo, "reilua ruokaa". Eli ei mitään turhia kikkailuita, annoskoot myös ihan riittävät.

Pitsat krapulaan ok, joskin jotkut vähän liian täytteisiä, ehdottomasti kuitenkin hintansa arvoisia, miinuksena mainittakoon, että toisinaan noutotilauksen valmistumisaika ilmoitettu väärin, mikä on aiheuttanut turhauttavaa norkoilua ravintolatiloissa.

Paikan bursat vähintäänkin ruokaisia, mikä ehkä nykyajan burgeribuumin aikaan on jo huono, sillä weeruskan bugeissa ehkä välillä hieman liikaa sisältöä.

Ehdoton suosikkiannos kuitenkin on chilileike. Toimii niin darraan kuin ihan tavan nälkäänkin.

Paikassa kuitenkin ehdottomasti parasta on henkilökunta, joka on pääsääntöisesti erittäin ystävällistä, mukavaa ja palvelualtista. Toki välillä on käynyt niin ettei ole kaikki ihan onnistunut kun tarjoilija on mieluummin istunut pöydässä kavereiden kanssa ja on saanut odotella heidän huomiotaan. Aina ei toki voi onnistua, vaikka suotavaahan se olisi.

Ja koska mikään ei ole täydellistä tulee myös mainita miinuspuolesta, joka on ehdottomasti musiikki. Tuntuu että täällä soi ainoastaan vain elämää kappaleet. Lisäksi epäviihtyisyyttä aihettavana tekijänä sanottakoon, että kun ravintolassa tulee "pilkku", niin toteutetaan se ns. baarityyliin, eli musat pois (huonokin musiikki voi toki olla parempaa kuin hiljaisuus) ja valot päälle. Eli jos vaikka tähän saakka olikin ollut viihtyisää, niin ei ole enään, vaan tunnet olevasi ei toivottu henkilö..

..paskasta musiikista ja valomerkistä huolimatta, erinomainen kortteliravinteli. Vilpitön suositus paikalle, kunhan siellä vain käy ennen sulkemisaikaa..

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 17€ Tillagt: 27.02.2018 View previous reviews (2)
Betyg: 0


Läge

Porvoonkatu 19, 00510 Helsingfors - Route
020 7424 270
http://www.weeruska.com

Options