Opens at 11:00

Zucchini

vegetarian
Rating 4.8 / 5

Customer experience

Vegetarian

Reviews (99)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Where’s the beef? Tällaisen vulgaarin kysymyksen joku voisi Zucchinissa esittää, mutta se olisi vain noloa. Homman pihvi on nimittäin siinä, että jo vuosien ajan ravintolaa on pidetty kaupungin yhtenä parhaimmista kasvisravintoloista. Omanlaista mystisyyttä paikkaan myös liittyy: se on auki vain lounasaikaan, aina täynnä ja ruokalistaa ei löydä muualta kuin vasta mestan ovelta.

Olen henkeen ja vereen karnivori, mutta en pane pahakseni välillä syödä muutakin. Varsinkin jos lihaton ruoka on tehty ajatuksella eikä niin, että alun perin lihaa sisältävästä ruoasta on vain poistettu liha (chili sin carne).

Kävin Zucchinissa samalla viikolla kahdesti lounaalla; vähän tavallista myöhemmin, noin yhden aikaan. Silti joutui taiteilemaan, että sai paikan. Osa asiakkaista kävi vain hakemassa noutolounaan mukaansa. Fiksua. Tarjolla on keittolounas n. 8 euron hintaan ja päivän annos kalleimmalla lounarilla (10,20 €). Kaikki annostellaan tiskin takaa asiakkaalle.

Keskityin molemmilla kerroilla tuhdimpaan tavaraan. Ensimmäisellä kerralla otin parsakaali-porkkanagratiinia, inkivääribulguria ja munakoisohöystöä. Touhu meni lautasella vähän mössöiseksi ja maut eivät parhaalla mahdollisella tavalla erottuneet toisistaan, mutta kyllä annos oli oikein maistuva. Erityisesti gratiini oli erinomaista. Toisella kerralla otin nuudeleita kasvisten kera ja vihreää currykastiketta. Annoksen maut eivät yltäneet edelliskerran annoksen täyteläisempiin makuihin, vaikka kokonaisuus olikin ihan mukiinmenevä. Tuntuu, että ravintola täyttää lautaset mitä erilaisemmilla mauilla, vaikka totuus voisi löytyä simppelimmillä resepteillä.

Zucchini on saavuttanut kulttisuosion helsinkiläisten kasvisruokailijoiden keskuudessa. En aivan sitä käsitä, mutta ehkä minun ei tarvitsekaan. Ruoka oli kohtuuhyvää, mutta maut puuroutuivat.

Palvelu oli ripeän reipasta täydessä ravintolassa. Asiakaspaikkoja on niukalti, mutta nopea vaihtuvuus ja rento tunnelma auttavat. Annoksen hintaan ei harmikseni kuulu kahvi. Täytyy todeta, että minusta se on jonkinasteinen pyhäinhäväistys. No, takaisin toimistolle automaattikahvin äärelle.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 23.04.2016
Rating: 0

Joka kerta menen zucchiniin suurin odotuksin ja aina ne ylittyvät! Näin on ollut jo yli 20 vuotta!

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 11.02.2016
Rating: -2

aina ystävällinen palvelu ja annokset suuria.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 16.11.2015
Rating: 0

hyvä ruoka

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 31.10.2015
Rating: 0

Loistava palvelu sekä todella maukas ja ravinteikas ruoka. Vakkari lounaspaikka!

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 11.08.2015
Rating: 0

Taattu ruoka! ! Aina yhtä hyvää. Ainoa huono puoli on paikan koko, eli ettei aina mahdu sisään, ja se, ettei etukäteen voi netistä katsoa, mitä on lounaana.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 25.03.2015
Rating: 1

Ihanat ruuat. Ainoa huono puoli paikassa on, että se on todella suosittu ja vain hyvällä tsägällä ja oikealla ajoituksella saa paikan. Vältän tulemasta tänne heti 11:n jälkeen. En ihmettele suosiota - todella hyvät ruuat, maistuvat "lihansyöjillekin" ja ystävällinen palvelu.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 13.02.2015
Rating: 1

Hyvä ruoka, lämmin palvelu

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 16.01.2015
Rating: 0

On harvinaista, että olen lounasaikana Helsingin kesustassa ja oli pakko kokeilla paljon kehuttua paikkaa. Eikä suotta - kasvislasagneni oli erinomainen! Järjettömän maistuva ja järkevän kokoinen annos. Paikka ei sovellu omaa rauhaa hakevalle - minua ei häirinnyt kun ei tarvinnut yksin pöydässä istua.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 9€ Added: 09.12.2014
Rating: -2

Maten var så god och det var bra stämning! Rekommenderar!

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 25.11.2014
Rating: 0


Location

Fabianinkatu 4, 00130 Helsinki - Route
(09) 622 2907

Options