Opens at 16:00

Kuurna

finskt
Betyg 4.5 / 5

Kunderfarenhet

Vegetarisk

Recensioner (152)

Ravintola sijaitsee Meritullinkadulla Kruununhaassa ja ravintolan ulkopuolella lukee kyltissä vain ’’ravintola’’, joten olin vähällä huitaista ohi koko paikasta. Ja itse asiassa ensin huitaisinkin, sillä ainoastaan oven pielessä palava kynttilä kertoi, mistä ravintolaan astutaan sisälle. Ovessa ei lukenut mitään. Tästä vähän noottia, sillä mielestäni paikat pitää merkitä selkeästi.

Ravintola koostuu kahdesta eri puolesta, joista kumpikaan ei ole suurensuuri. Varsinkin kahden hengen pöydät ovat todella lähekkäin toisiaan, joten mihinkään salaisuuksien puhumiseen kaverin kanssa paikka ei todellakaan sovi. Tunnelma ravintolassa on kuitenkin oikein mukava. Liikuntaesteisille tai lastenrattaiden/-vaunujen kanssa liikkuville ravintola ei myöskään sovi. Ulko-ovelle on raput, ovi kapea, ja WC:kin usean askelman päässä.

Ruokalistalla oli kolme alkuruoka-, kolme pääruoka- ja kolme jälkiruokavaihtoehtoa. Alkuruuaksi otin maa-artisokkakeittoa, jossa oli myös omenaa. Se oli taivaallisen hyvää. Pääruokana tilasin lapsuuteni himoherkkua, paistettua haukea! Enpä olisi ikinä uskonut sitä ravintolassa tilaavani :D Mikään muu pääruokavaihtoehto ei kuitenkaan sopinut. Hauki oli oikein hyvää ja sen kanssa tarjottiin haudutettuja porkkanoita, mikä sopi oikein hyvin hauen kanssa. Annos oli runsas ja lisäksi tarjolla oli erittäin hyvää leipää. Tulin niin kylläiseksi, että jaksoin ottaa jälkiruuaksi ainoastaan kahvia.

Palvelu oli ystävällistä. Viinilistassa pisti silmään uuden maailman viinien puuttuminen valkkarilistalta aivan tyystin ja tämä hieman harmitti, koska en löytänyt listalta suosikkejani. Suositeltu riesling oli kuitenkin oivallista ja sopi mainiosti kalan kanssa. Otin alkuun lasin shamppanjaa, ruokajuomaksi 16cl viiniä, söin kaksi ruokalajia, ja jälkiruuaksi kahvit. Lasku oli hieman päälle 60€, ruuan laatu oli hyvinkin sen arvoista. Voisin oikein hyvin mennä toistekin ja suositella muillekin.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 10.02.2019
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Kuurnan pippuripihvi on suvereenisti Helsingin paras. Maku ja mureus omaa luokkaansa, kypsyys täydellinen. Annos on rakennettu huolella – kaikki maut täydentävät hienosti toisiaan. Toivottavasti pippuripihvi ei koskaan poistu listalta!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 47€ Tillagt: 31.03.2018
Betyg: 0

Kuurnan paluu. Parin horjahduksen, palvelun hitauden ja epäonnistuneesti improvisoidun alkuruoan takia pidimme taukoa. Käynnistä on tosin jo vähän aikaa että en tarkkaan muista mitä tuli syötyä. Tämä jäi mieleen. Alkupalassa kerrottiin olevan villikasveja, vaan viljelty vuonankaali ei ole sellaista eikä siinä mitään muutakaan villiä ollut. Ihan kelvollinen salaattipohja silti, hyvää oli nokkoskeittokin. Pääruoan heppa oli todella hyvää, mutta tilauksen yksi polle oli vaihtunut kalaan. Sitä myös harkittiin ja annettiin olla ja korvaukseksi saimme lasilliset viiniä. Jälkkärit hyviä nekin.

Kuurna ei saa aikaan samanlaista riemuntunnetta kuin joskus aiemmin. Taso ei suinkaan ole huono, mutta annokset ovat vähän ennalta arvattavia. Oivalluksen ei tarvitse olla kikkailua, mutta kaipaan jotakin jota haluan lisää tai heti itse kokeilla

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 37€ Tillagt: 21.06.2016 View previous reviews (2)
Betyg: 3

Toistamiseen Kuurnassa parin vuoden tauon jälkeen isommalla porukalla. Ruoassa jatkuu liiankin pelkistetty linja ja palvelu on edelleen tylyä.

Itse söin alkuun sokerisuolattua nieriää sitruunakvinoan kera, jossa ei mitään erikoista tai mieleenpainuvaa. Pääruoaksi possun poskea kasvisten, omenan ja kurpitsan kanssa. Liha oli hyvin valmistettu, mutta kokonaisuus kaipasi kasvislisukkeen oheen vielä lisää makuja ja rakenteita. Pöytäseurueesta moni kaipasi kastiketta pelaamaan viinin kanssa ja osa kommentoi annoksen olevan "llian terveellisen oloinen". Jälkiruoaksi otin kardemummapaahtovanukkaan, johon oli saatu miellyttävä tervainen ja hieman savuinen tumma maku.

Miestarjoilija aloitti kiireisesti ja tunnelma kiristyi aterian loppua kohti. Ilmeisesti Kuurnassa illallisen kesto on edelleen pilkulleen tasan kaksi tuntia, minkä vuoksi meidät painostettiin lopulta ulos ravintolasta. Juomia jälkiruoille tai kahvia tai teetä ei voinut tilata, vaan laskuja piti alkaa kirjoittaa syinä mm. kun niissä menee niin kauan ja kun teillä on tämä aikataulu (??). Toinen kerta käsittämätöntä tunnelman pilaamista ja asiakkaan kyykytystä sai jäädä viimeiseksi, haen ravintolakokemukseni vastaisuudessa muualta.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 42€ Tillagt: 11.10.2015
Betyg: 0

Ruoka hyvää ja kokeilevaakin, esim. sienitäytteinen kaalikääryle hyvä, yhden seuralaisen tartarpihvi oli jätetty liian karkeaksi,erityisesti sipuli.

Tarjoilu välinpitämättömän kalseaa, keittiön meteli tyhjässä ravintolassa rakennustyömaan luokkaa (sorbettikone melusi kuin kivipora, ja jostakin syystä keittiötä piti ryhtyä siivoamaan kolisten ja voimakkaasti hinkaten - tulee yllättävän kova ääni muuten). Asiakas ei tässä ravintolassa ole kiinnostuksen kohde.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 42€ Tillagt: 15.09.2015
Betyg: 0

Alkuruokana Tartar-pihvi (tartar-annos) oli juuri niin hyvä kuin se Galliassain on. Pääruokana päivän kala oli hyvää paremman bistron ruokaa. Miellyttävä ensikokemus Krunikassa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 45€ Tillagt: 21.08.2015
Betyg: 0

Vaimo varasi pöydän 1,5 kk sitten ja sai vastauksen että varaus vastaanotettu, tervetuloa. Kun piti mennä niin ilmeni että ravintola onkin tällöin kiinni. Ravintolasta eivät olleet vaivautuneet ottamaan meihin yhteyyttä ja ilmoittamaan virheestään. Asiakaspalvelu olikin tosi ylimielistä.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 01.07.2015
Betyg: 0

Food wasn't that special. Restaurant is overrated. Also service was not polite at all. Wouldn't recommendate this restaurant.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 45€ Tillagt: 23.03.2015
Betyg: -5
     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 16.12.2014
Betyg: 0

Olin eilen Kuurnassa syömässä, maisteltiin vähän kaikkee ja ruoka oli erinomaista! Myös viinilista on laaja ja laadukas. Voin lämpimästi suositella!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 05.12.2014
Betyg: -1


Läge

Meritullinkatu 6, 00170 Helsingfors - Route
010 2818 241
http://www.kuurna.fi

Options